Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čím vším byla světoznámá ikona pop rocku a R&B? Životopisné drama zpěvačky s nezaměnitelným chraplákem, kterou ztvárnila herečka Angela Bassettová; za svůj jedinečný výkon po právu obdržela roku 1994 Zlatý glóbus. „Rocková babička” začala svou hvězdnou dráhu netradičním podáním gospelů v kostelech, kde ještě vystupovala pod jménem Anna M. Bullocková. V této době potkala svého budoucího manžela: producenta, skladatele a zpěváka Ikea W. Turnera. Z Anny Bullockové se stala Tina Turnerová. Nezřízený svět rokenrolu si však brzy vybral svou daň. Turnerová musela čelit nejen uměleckým výzvám, ale i těžkostem osobního života, domácí násilí a drogy nevyjímaje. V 80. letech z potemnělého podsvětí soulu však povstala zářivá hvězda R&B. Sex symbol, který spoludefinoval novou éru popové hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Juto 

všechny recenze uživatele

Má môj obdiv Tina Turner, že to tak bravúrne zvládla. Jej príbeh je emócionálna cesta násilia , bitiek a ponižovania. Herecké výkony sú nadštandardné. A film je pútavo natočený. Režisér skvelo zachycuje naliehavosť situácie niečo spraviť so svojím životom ak na vás vykonáva milovaná osoba násilie. 8/10 ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tina Turner, legenda a světová star, začínala svoji hvězdnou kariéru nejprve jako vokálistka u svého budoucího manžela Ika Turnera. Až po neuvěřitelně drsném společném životě, posílena dosavadními zkušenostmi, hladkém rozvodu, ze kterého si odnese pouze umělecké příjmení Turner, na svět přichází Tina Turner. Životopisné filmy se dají pokazit, natočit nezáživně, nicméně tohle není v žádném případě ten případ. Dokonalá podívaná, plno známé či méně známé hudby a hlavně pravdivý příběh o dlouhé cestě na vrchol, téhle dnes už rockové babičky. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Životopisný film, který se dvě třetiny svého času utápí v klasických hollywoodských stereotypech. Ike se během jedné scény promění ze šarmantního gentlemana v násilného tyrana. Některé scény byly ovšem skvělé - natáčení s Philem Spectorem nebo hádka a rvačka s dortem. Na IMDB je trochu věrohodnější a ne tak adorační hodnocení. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Neklidne detstvi, osamelost, problemy s manzelem, pokus o sebevrazdu. Tyto dramaticke prvky se tykaji skoro kazde hudebni ikony a zivot Tiny Turner se nevymika standartu. Vse nesnaze ustavaji po vytouzenem rozvodu s Ikem Turnerem, coz teto sympaticke dame dopomuze stat se jeste vice zarici rockovou hvezdou 20.stoleti. Jeji muzika je nenapodobitelna. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Snímek, který až tak za moc nestál. Jde o to že hudba Tiny Turner mně nic neříká, ale její životopisné drama nemusí být špatné. Problém je v tom že její představitelka Angela Bassett ji není vůbec podobná, ale výborně vystihla klasická gesta, pohyby a mimiku Turnerové a její výkon je zajímavý. Co mě osobně překvapilo je ale výkon Laurence Fishburna v roli jejího násilnického muže Ika Turnera. Ten byl ve své roli až mrazivě přesvědčivý a Bassettovou místy citelně převyšoval. Závěr si tvůrci mohli odpustit. Na podiu se totiž objeví vedle Bassettové skutečná Tina Turner a to sem vůbec nepasovalo. Výsledkem je místy zajímavé, ale hodně průměrné drama, které se především opírá o vynikající výkony herců. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama