Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Davson 

všechny recenze uživatele

Ne moc věrohodně vypadající béčkový pokus o válečný film, který neoplývá ani nějakou zázračnou zábavností nehledě na fakt zničení mostu. Most je nezničitelný, ale může ho strhnout velký tlak vody z protrhlé přehrady. To by se ještě dalo uvěřit, ale ve filmu to vypadá tak nevěrohodně, že tomu prostě nevěřím. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Po sedmnácti letech přišlo pokračování, i když s bratříčkem z jednašedesátého má pramálo společného. Hlavní postavy se změnily, ale opět tu je jednu z nebezpečných misí, kterou musí splnit. Začátek je poutavý a o zvraty také není nouze, z toho vyplývá jediné - pokračování s některými nedodělky se povedlo. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Oddíl 10 z Navarone jsem kdysi viděl na Nově, když jsem nakoukával všechny možné filmy mého oblíbeného Harrisona Forda. Po cca 20 letech jsem si nepamatoval ani jedinou scénu a znovu si to tak skvěle užil. Pokračování Děl z Navarone má jiné herce ve starých postavách a není tak napínavé a drsňácké. Nemá to ani žádné hluboké myšlenky, ďábelské zlo, nebo smrtelně důležitou misi. Je to "jen" naprosto klasicky natočený, dobrodružně a mírně odlehčeně pojatý válečný film z druhé světové. Improvizované komando se vydává do Jugoslávie odpálit jeden most a potrestat zrádce, občas se mi jim něco posere, občas někdo zařve (včetně asi jediné ženské), pohybují se mezi partyzány, kolaboranty i skopčáky a hlavně se neustále něco zajímavého děje. Tu přestřelka, tu zajímavý souboj 1 na 1, tu nálet nebo pyrotechnické orgie. Kromě Shawa, Forda a ledově klidného a sarkastického Foxe v hlavních rolích potěší hlavně ty vedlejší - pruďas Weather, "Čelisti" Kiel jako obrovitývůdce četniků a Franco Nero jako slizký zrádce. Na konci přijdou katastrofické orgie a sarkastický dovětek o špatné straně řeky :) a já jsem spokojen na silné 4*. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Ultra-zábavné, méně napínavé, skoro-turistické a méně propagandistické pokračování v subjektivně ještě lépe obsazeném pokračování klasiky z jedenašedesátého, prodchnuté bondovsky britským feelingem (a přízvukem) a vůbec řadou bondovských tváří, jež si Guy Hamilton ze slavné frančízy přetáhl – zvlášť kozičky Barbary Bach neskutečně potěšily. Úžasná panoramata, která nechala vzpomenout na „třikrát kolem padajících vod“, a nakonec opět pěkně starosvětsky zpracovaný teroristický čin. Kolik lidí po proudu asi zařvalo, co? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nepriame pokračovanie je akčnejšie, je tam viac zvratov a dokonca aj ten občasný humor sa vydaril. Samozrejme modernejšie efekty a vieryhodnejšie výbuchy...pretrhnutie priehrady či pád mostu sú na svoju dobu technicky výborne zvládnuté. Ford je ešte mladý, preto toho veľa ešte neukázal, preto prím preberá Shaw a taktiež v zápornej roli čiastočne aj Nero. Lenže posledná polhodina sa vlečie, všetko sa to točí iba okolo jednej operácie - výbuchu priehrady a film stráca tempo. Nejapný záver tomu tiež nepridáva. Hodnotenie: 70% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu je několik narážek na zraněnou nohu majora Malloryho (Rober Shaw). Ve skutečnosti si představitel majora Malloryho Robert Shaw zranil koleno krátce před natáčením a velmi obtížně chodil bez kulhání. Proto byl přepsán scénář, aby se nemuselo čekat na uzdravení. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama