Reklama

Reklama

Play Dead

Trailer 1

Obsahy(1)

Studentka kriminologie Chloe (Bailee Madison) předstírá vlastní smrt, aby se vloupala do márnice a získala důkaz, který spojuje jejího mladšího bratra s nepovedeným zločinem. Jakmile se dostane dovnitř, rychle zjistí, že obávaný koroner využívá márnici jako zástěrku pro zvrácený obchod. V děsivé hře na kočku a myš Isabel zjistí, že nejděsivější na márnici nejsou mrtví, ale živí. (JasonCZ)

(více)

Recenze (37)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ucházející cat and mouse naháněčka z prostředí márnice. Play Dead je sice takový trochu TV thriller ( řemeslně však kvalitní), který bez výrazných překvapení a bez pořádného gore jede až do konce. Mně tohle ke spokojenosti rozhodně už nestačí, ale na koukatelný to je bez problémů. Sympatická hlavní hrdinka se infiltruje do márnice, aby získala telefon a zachránila svého bratra od kriminálu, avšak místní koroner je zvrácený psychopat, který tam obchoduje s orgány a situace se jí komplikuje, půjde ji totiž o život. Jerry O'Connell hraje psychouše celkem v pohodě a hlavní hrdince se dá fandit. Škoda, že těch orgánů a operací si člověk moc neužije, na mě je to zkrátka až moc light.  Podobnost s Price we Pay je až parodicky vtipná .. :) Ten však měl alespoň gore. 55% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ke konci jsem už zaspával....Nic, co by mně nějak překvapilo. Dalo se na to dívat, ale kurva, chce to už pořádný horror. Tento za 50% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jako dítě mě otec brával do práce, na patologii. Z jeho pohledu byly ty návštěvy důležitou součástí výchovy, pro můj duševní rozvoj. Proto každou další lekci z tohoto oboru uvítám. A se zvídavostí a neutuchajícím zájmem v tom pokračuji. A ani žádné sebevětší bejkárny mě nezaskočí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V krátké době tu máme dalšího doktora Frankensteina, co zbavuje svět lidského odpadu a pomáhá těm správným. Vaše srdce, játra, ledviny, oči, ba i kůže se konečně stanou smysluplnými... Napětí dobré, gore slušné, byť se smrsklo na pitvání a odebírání orgánů....jo a tekutý dusík byl fajn. Takže největší problém představuje Chloe, která je blbá kráva (ano, má to ve scénáři, proto píšu Chloe), co si zaslouží vyvrhnout. A aby k tomu došlo se snaží hned několikrát. Popravdě v určité chvíli jsem tak trochu začal fandit doktorovi Smrt. A snímku by jistě prospělo půlhodinové zkrácení. Téma pitevny je výborné, strašení, co se nabízelo, tu ale moc nebylo. Na jedno podívání OK. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Nudnej, nezajímavej a neoriginální film s triviálním příběhem v čele s (béčkovým hercem) Jerry O'Connellem, kterej má standardně svůj kamennej xicht. Jak je vidět podle zdejšího hodnocení tak svý příznivce si to najde i v dnešní době. Sorry ale za mě je to ale totální💩 a ztráta času. Jak jsem koukal tak jsem zatím jeden z mála co si to myslí. Takže je potřeba můj komentář brát s rezervou. To je jen můj vlastní názor na film. Komu nevadí Jerry O'Connel a přijde mu zajímavý pro mě nudný pobíhání po budově půjde s hodnocením výš. Já jsem tam opravdu nic co by mě mělo zaujmout nenašel. A dvě povedenější scény ještě nedělají celej film. Víc se mi k tomu asi psát ani nechce. Odpad. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co by hodná sestřička neudělala pro svého milovaného bratříčka. Aby za spoluúčast na neúspěšném loupežném přepadení, kterým si chtěl pro ni a pro sebe obstarat peníze pro zastavení exekučního řízení, neputoval na dlouhá léta do vězení, vydá se jeho sestra do márnice. Ocitl se tam totiž jeho kamarád ve zločinu a spolu s ním i jeho mobil, v němž je důkaz o tom, že společně připravovali loupež. A tak se hrdinná mladá žena nadopuje rizikovými prášky a upadne v mrtvolné bezvědomí. Má ale smůlu. V ústavu pracuje koroner, který nesnese na svém pracovišti živé lidi a jeho kukuč nevěstí nic dobrého. A v márnici provádí nekalé kšefty s lidskými orgány. V akci bude cvičený pes i tekutý dusík. Jerry O´Connell nasadí lehce úchylný výraz a s Bailee Madison svede hru na kočku a myš. Je dobře, že ho máme po nějaké době zpět. A rovnou vyfasoval roli psychopata. Prostředí márnice není pochopitelně nikomu dvakrát příjemné, navíc i nějaká ta mrtvola na pitevním stole na komfortním pocitu zrovna nepřidá. Patrick Lussier byl režijně v kvalitní formě. Film má nějakých 106 minut a pořád se něco napínavého dělo. Drastičnost není na mimořádně vrcholné úrovni. K vidění je hlavně nějaký ten odňatý orgán. Film se neobejde bez zvratu (spoiler) ohledně do té doby kladné postavy strážce zákona. Slečně v hlavní roli se dá krásně fandit, je sympatická, i nějaký ten postelový manévr by s ní nezaškodil. A maskéři si dali práci, aby v závěrečném zúčtování nechyběl brilantně znetvořený obličej. Máte-li zájem o pořádně napínavý thriller v neutuchajícím tempu a neutěšeném prostředí, je tenhle film velmi ideální volbou. 10/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

V logice se nepitvej, pitevnu si užívej,“ peskovala mě u filmu má drahá polovička, mimochodem od fochu, neb dcera patologa. Což o to, chlad márnice mi uprostřed veder (Plzeň 37 °C) přišel vhod, já spokojeně vrtěl cedulkou na palci u nohy a přestal remcat, že z toho nelogičnostmi zbytečně dělají grotesku. Prima hra na kočku (Bailee Madison, sexappeal i při rigor mortis ) a úchylného myšáka (Jerry O'Connell, vestička, kravata, pohrdání sockami), s průběžným střídáním rolí, kdo koho honí. Hlavně že je v rozlehlé márnici veselo. Patologa pitvání nudí, proto radši operuje, mrtvoly se tomu diví, hekají a úpí a spoutaná studentka forenzní medicíny, coby dobrovolná dárkyně všech orgánů, mu kecá do řemesla a káže o morálce. Pod nohy se motá nedomrlý Šaryk, mlsně očuchává játra na zem spadlá a furt štěká. V takovém bordelu se nedá pracovat! Je čas na pauzu a MRTVOLNÉ OKÉNKO: [][] V márnici je zloděj! Budeme Chloe honit: 1) Pomalu, času dost. 2) Jen příležitostně, ve volných chvílích. 3) Vůbec. Vždyť o nic nejde, jen o život. [][] Nicméně, „oko za oko“ potěšilo, práce s tekutým dusíkem dala zavzpomínat na Terminátora a když se do hry „čapnem játra“ zapojila i ruka zákona, bylo vymalováno. Krví. Spokojeně otírám skalpel, čtyři orgány do mísy hážu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Měl bych z Play Dead lepší pocit, kdyby zde hrála jiná, starší herečka. Bailee je sice 23 let, ale tady vypadala tak na 17 a vůbec sem jí to hraní a jednání nevěřil (hlavně mě už srala, jako děcko v Hororu Nebojte se tmy).  Každopádně solidní, napínavý, Hororový Thriller, z prostředí márnice, kde nechybí nějaká ta ledvinka vyndaná z těla a v závěru dojde i na slušnou scénu ze zmrazeným obličejem. Samozřejmě to má několik wtf momentů, ale pitvat se v tom teď nebudu =) Na jedno večerní zhlédnutí, při sklence, s frajerkou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Predstierať vlastnú smrť, aby ste dostali do vytúženej destinácie zvanej márnica, to je fakt bizár. Každopádne táto nepravdepodobná premisa skončila vcelku pútavým skôr thrillerom než hororom, ale má to svoje kvalitné aj hororové prvky. V evidentne nízkom rozpočte sa podarilo ponúknuť niečo, čo nesmrdí lacnosťou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prostředí márnice je pro horor vždy dostatečně silné prostředí, bohužel v tomto případě jen prostředí nestačí a chybí zajímavější a lépe zpracovaný příběh. Chvilku jsem věřil, že se to chytne ale nestalo se tak a hlavně ke konci se film vyloženě tříští. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Play Dead je motivem až podezřele podobné snímku The Price We Pay, který vyšel čirou náhodou úplně stejný den, až si říkám, jestli od sebe režiséři náhodou neopisovali. Jinak co do rozdílů je tohle o něco větší béčko s komornější atmosférou, krásnější hlavní herečkou a více slizkým, psychopatickým záporákem, jenž má celkem fajn nápad, ze kterého by se dalo dost vytřískat. Největší plus vidím v už zmíněné Bailee Madison, která by se tímhle filmem mohla solidně zviditelnit, protože se na ni jednak dobře kouká, druhak předvedla chvályhodný a UVĚŘITELNÝ výkon a její emoce, mimiku a prožívání jsem ji sežral i s navijákem, jen to celé trochu kazí celková předvídatelnost, nulová invence a jen tupé dodržování šablony včetně všech žánrových klišé... Jasně, je to béčko, je to hloupé, postavy se chovají jak idioti a určitě i z prostředí márnice by se dala vytěžit temnější atmosféra, ale hádám, že jsme žádnou topku stejně nečekali a výsledek je celkem průměrný, koukatelný horůrek, ostatně úplně stejně jako všechny předchozí Lussierovy výtvory. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy tou dějovou zkratkou, kterou se zdrogovaná dívčina ocitla z ulice rovnou v márnici, si to scénárista s rejžou hodně ulehčili, by mě zajímalo, jak by se s takovou nebetyčnou hovadinou popasovali beze zkratky. A i jinak je scénář k Play Dead nadprůměrně retardovaný i v rámci jeho žánru, těch absurdit a pitomostí je v něm tolik, že by to vydalo na delší traktát. A Chloe, s tím jejím skautským dobrosrdečným ciferníkem třídní šprtny, že by se tahala s pouličním gangstanegrem a že by pro svého vypatlaného bratra riskovala kejhák tak blbým způsobem a že by se z ní nakonec ještě vyklubala taková chladnokrevná a drsná bitch?? Ho hó, tak to leda v hodně béčkovým bijáku. Ale co, nebudu lhát že mě to nebavilo... Bavilo! Ve všední den po práci naprosto pohodový a zábavný večerníček. A za finále s tekutým dusíkem musím zaokrouhlit nahoru, nedá se svítit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok SPOILERU!! Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna hlúpučká dievčina menom Chloe a je študentkou na medicíne. Stala sa jej taká nepríjemná vec , že brat sa dostal do problémov a potrebuje z márnice dostáť kamarátov telefón, aby policajti neprišli aj na neho. Chloe si myslí, že nemocničné prostredie pozná dokonale a tak predstiera svoju smrť tým, že si zoberie Propofol a ocitne sa v márnici. Keď má na sebe len osušku, prvé čo hľadá nie je inkriminovaný telefón, ale oblečenie. To po chvíli nájde, len akosi zabudla na topánky, ktoré sú v príbehu doležíte( aspoň pre scenáristu). Takže oblečená, ale bosá Chloe pri tej námahe sa vyhnúť charizmatickému koronerovi, ktorého hral úžasný Jerry O'Connella( od slova vyhnúť, je to fikcia, až po tadeto ) a chce nájsť telefón, ale keď zistí, čo je náš koroner zač, hľadá úník v podobe jeho kľúčov. Aby mu ich nepozorovane vzala, zahrala si míma a do tej role sa sakramentsky zažrala, lebo po tom už nič podobne nenapodobnila. Lebo keď sa konečne dostala pred posledné dvere , tak ich desať minút otvárala, ale koroner, čo mal za svedka na svojej svadbe scenáristu, tam pravé vtedy dorazil, náhoda. Potom bola spútaná, koroner si zatial odbehol obrábať niekoho iného a ona v tom sa dostala ku skalpelu, ale chúďatku nešikovnému vypadol z ruky. Ale, žiadny žiaľ, si povedala, je tu ešte elektrická rotačná pila a tou si prerežem putá, no ja som tajne dúfal,  že zápästie, ale moje modlitby neboli vyslyšane. Potom utekala pred psom a samozrejme bez topánok na niečo stupila a spomalilo ju to( hovoril so, že obuv tu bude dôležitá), no scenárista a tvorca príbehu mal niečo proti nej, chudinke. Ďalej pokračovať nemusím, každý si tuto rozprávočku o prekliatej husi, pardon princeznej vie domyslieť i sám. Určite to v blízkej budúcnosti odvysiela aj markíza , ale najprv to čakajte na Voyo. Koniec SPOILERU. Ja len dodám, že Bailee Madison je sympatická holčina, ale postavu teda schytala na urovni stupidity. Jerry O'Connella nemám nejako v láske a tu mi tiež neprišiel ako maniak , ale len človek, ktorý sa na neho blbo hrá. Celé je to predvídateľné, presne som vedel o dve scény dopredu, presne ako i  koroner, že čo sa bude diať a bolo úsmevne ako nášmu hajzlikovi išli karty až do konečného zúčtovania. Krv tu bola len pri vyberaní organov a pri strelných zraneniach, takže slabota. Tešil som sa na atmosférické prostredie márnice, ale žiadne neprichádzalo a to pri takýchto filmoch ma byť samozrejmosť, ale zrejme nie je. Celý film ma po čase začal riadne iritovať svojim primitívnym scenárom a už to nemohol zachrániť ani finálny Terminátor. Za sympatickú Bailee uroním tú jednu slzičku, ale viac tomuto spiatočníckemu filmu nehodlám dať. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Idiotskej režisér, kterej obsadil nevýrazný postavy do rolí obětí, a do rolí padouchů blbý herce. Celý je to nudný, trapný, a bez špetky originality. Na konci pak jede hudba, a vy si vzpomenete na konec minulýho století, kdy bylo každej měsíc deset podobnejch filmů. 20%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 chlápci chtějí kohosi oloupit situace se vymkne kontrole a ten oloupený jednoho z nich postřelí (vydávají ho za mrtvého) druhý teda uteče za sestrou se ukrýt . Policie zatím po něm nejde , ale má problém  v tom, že si postup té loupeže  nahrály na mobil a ten mobil je v márnici tak se jeho sestra falešně zabije s tím, že ten mobil získá.  Tam narazí na patologa co zabíjí lidi a jejich části těl prodává na černém trhu a ten ji nahání.  Další z průměrných hororů/thrillerů (od režiséra remaku Mého Krvavého Valentýna) co jsou v distribuci  na konci se to bohužel vleče a už nudí.   60 procent zítra mám v plánu tematicky podobný Price We Pay tak uvidím jaké to bude na porovnání. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Námet zaujímavejší než film, ktorý vo výsledku pôsobí veľmi nelogicky a pritiahnuto za vlasy (SPOILER tak dlho fungujúci obchod s orgánmi by si nikto nevšimol? sám v celej budove márnice? človek predstierajúci mŕtveho sa len tak dostane do márnice? a mnoho ďalších aspektov filmu KONIEC SPOILERU). Hlavná herečka mi svojim hereckým prejavom nesadla a patológ tiež nevzbudzuje taký rešpekt, ako by asi mal. Aspoň, že v závere sa dočkáme 1 naozaj hororovo výživnej scény (zmrazená tvár). Inak je Play Dead poväčšinou trilerová naháňačka vo vnútri 1 budovy, ktorú hororoví fanúšikovia môžu pokojne vynechať. 40% ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

Podobnost ciste nahodna s "the price we pay " ? Podla mna nie.. podla mna ten isty namet dostali do ruk dvaja reziseri, no ani jeden z toho neurobil zabavny film.. uz len scéna s plynovou flasou do hlavy sa objavila v oboch filmoch.. je zaujimave tieto dva filmy pozerat po sebe... Je to ale zabavne pozerat? Ani nie... 40% ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Mladí sourozenci Chloe a T.J. žijí sami a jsou v nelehké situaci, kdy kvůli exekuci mají přijít o střechu nad hlavou. T.J. se rozhodne se svým parťákem Rossem zajistit potřebný finanční obnos loupežným přepadením. To se bohužel nevyvede a Ross je postřelen. Svým zraněním podlehne a je převezen do márnice. T.J.ovi se povede utéct, ale Ross měl u sebe důkazní materiál - mobilní telefon, který T.J. může usvědčit. Sestra vymyslí plán, jak se v noci dostat do márnice a jak vzít telefon z důkazního skladu. Brzy zjistí, že v márnici není vše úplně v pořádku a hon na kočku a myš může začít. Po dvou neskutečných hovadinách vydaných v tomto týdnu There's Something Wrong with the Children (2023) a Snow Falls (2023) je tohle příjemná náplast. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Lussier opět baví, tentokrát márniční jednohubkou, která má celkem slušnej spád, nápad a vývoj taky neurazí  a pár fajn easter-eggů potěší... 3,5* ()

Reklama

Reklama