Reklama

Reklama

Million Dollar Hotel

  • Německo The Million Dollar Hotel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tohoto filmu se odehrává v jednom z hotelů postavených kdysi ve třicátých letech. V jednom z těch hotelů, kde smích poskakoval na bublinkách šampaňského. S příchodem třetího milénia v hotelu přežívají mentálně nemocní, blázni, narkomani, prostitutky a pátý člen skupiny Beatles. Tom Tom, hlavní hrdina filmu, zrovna zamilovaně sleduje éterickou prostitutku Eloise. Až chemicky kyselý milostný vztah dala do pohybu jediná věc - do hotelu přijíždí zvláštní agent Skinner, aby vyšetřil záhadnou smrt Tomova nejlepšího kamaráda - syna milionáře - Israela Goldkisse. Nehostinné kulisy a skvělý střih vytváří ztracenou atmosféru, kterou prohlubuje jedinečná hudba skupiny U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Arius 

všechny recenze uživatele

Ani teraz nechápem čo bolo hlavnou pointou tohto diela, nezdalo sa mi že by niečo vychytávalo niečo zobrazovalo či symbolizovalo, bol to jeden veľký úlet miestami bavil, ironizoval ale i nudil. Mel Gibson mi pripadal ako do filmu dosadený úmyselne, pôsobil na mňa ako šperk ktorý mal pomôcť lesku filmu, každopádne sa tak nestalo a čo sa týkalo Jovovich či Daviesa ani oni nehrali dobre. Bola to len jedna veľká prestrelka šialensta, irónie i komédie. Možno že bol režisérov úmysel skrytý za príbehom či postavami no ja som ho prečítať nemohol. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Mně tohle strašně dostalo, a to ne proto, že miluju U2. Kdyby to byla nuda s písničkama U2, radši bych si pustil DVD se záznamem nějakého koncertu než koukat na film. Ale Wenders opět ukázal, že je skvělý režisér. Bizarní hotel uprostřed moderního velkoměsta, hotel s přídechem starých časů, bizarní obyvatelé, skrývající ve svých duší hodně roztodivné touhy a frustrace. Pomalé rozplétání příběhu, krásná práce kamery, krásná hudba (jsme u toho:)... Pro Wenderse musí mít člověk pochopení, milovníci popcornovek tohle nemůžou nikdy chápat. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Budu se muset zajít zeptat naproti do vinotéky, co mi to proboha pan prodavač prodal za víno, protože si nedovedu jinak vysvětlit, jaktože tento snímek Wima Wenderse na mě zapůsobil zcela opačně než na 90% zdejšího osazenstva. Nebo to bude jednoduše tím, že jsem MAGOR :o) ( vysvětlení naleznete v komentáři uživ. LeoH ). Million Dollar Hotel je snový, psychedelický snímek, jehož sledování jsem prožíval jak v " opojení ". Přísahám, sjetý jsem ale nebyl :o) Výsledný resultát: 1* za atmosféru, 1* za herecké výkony, 1 za režii Wima Wenderse ( já si naopak od ostatních myslím, že přesně věděl, co chce natočit a také toho následně docílil. Poslední 4* udílím za hudební doprovod - U2 já rád......p.s. kouká se na to hezky, ale hostem tohoto hotelu bych být nechtěl, co kdyby si mě tam nechali... :o) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mám těžké dilema mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale převládá spíše nespokojenost s tímto filmem, takže dám jen tři. Myslím si, že film vázne někde mezi klubovou tvorbou a mainstreamem. Wenders je sice jednoznačně klubový režisér a má za sebou několik skvělých filmů. Jenže tenhle film působí, jakoby již režisér ztratil dech. Obsahuje některé až prvoplánovité scény, například Tom Tom napodobující před zrcadlem Skinnera ve zrychlené sérii střihů. A pak jsou zde takové rádoby intošské dialogy jako, že v jižní Americe je tak vlhký vzduch, že jím proplouvají ryby. Gibson do filmu celkem zapadnul, Jovovichová taky nehraje špatně, ale role Tom Toma je silně přehrávaná. Nejsilnější složkou filmu je hudba, které se občas daří vytvořit mlhavě snovou atmosféru, ale těch pár scén nevystačí na kvalitní a celistvý film. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, proč mě tento film od Wima Wenderse s výjimkou úvodu a závěru skoro vůbec neoslovil a výjimečně nesedl. Nemá silný příběh, až na závěr mu schází uzemňující momenty, pohybují se zde samé podivné a navrch většinou nesympatické postavy, postrádá to hutnější atmosféru, postrádá to napětí, skutečného vtipu, který by na mě fungoval, jsem tu moc nepostřehl (byť se o to ten film evidentně snaží)... Hutná myšlenka zde přichází až v závěru a ač právě díky silnému závěru s geniálními kamerovými záběry se nakonec přikláním k velmi slabým 3 hvězdičkám, nemohu si pomoct – ten závěr tu na mě působil jako z úplně jiného filmu a spíše jako z nouze cnost, aby nakonec tahle podivná dvouhodinová šaráda z hotelu plného fetujících i střízlivých šílenců dostala alespoň na poslední chvíli možnost sdělit i cosi hlubšího... Od Wenderse jsem už snesl mnohem delší filmy, které trvaly v některých případech i 3 až 5 hodin (viz. Až na konec světa), ale tento mě stihl nudit i přes relativně kratší stopáž a už po 40ti minutách jsem začínal tušit jistý problém. Jedním z mála pozitiv vedle kamery byl pro mě herec v roli FBI agenta Skinnera a až po skončení filmu jsem s milým překvapením zjistil, že jde o slavného Mela Gibsona. Tak jo, kdyby nic jiného, s výkonem proslaveného hereckého velikána ve výrazné vedlejší roli tady můžu být vážně spokojený. [55%] ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v centre Los Angeles. (youtoo18)
  • Hotelu, ktorý nesie názov filmu, sa hovorí Rosslyn nebo Frontier. Má 422 izieb. Kedysi tu bol aj utečenecký tábor. Keď vláda v 80-tych rokoch rušila psychiatrické ústavy, mnoho týchto ľudí našlo útočisko práve v tomto hoteli. (youtoo18)

Reklama

Reklama