Reklama

Reklama

Pomsta je zábava, když se jí ujme dvojnásobný držitel ceny Akademie(R)* Mel Gibson v roli drsného Portera. Odplata je svižná a vtipná směs akce a filmu noir. Snímek režíroval držitel Oscara za L. A. Přísně tajné Brian Helgeland a podílel se také na scénáři, jež je adaptací románu Donalda E. Westlakea. Ten už posloužil jako předloha pro klasiku Point Blank, která vznikla ve spolupráci Jon Boorman/Lee Marvin. Když Portera podrazí vlastní kumpáni, ukradnou jeho podíl v hodnotě 70 tisíc dolarů a nechají ho napospas smrti, zbývá jen jeden způsob, jak věc vyřešit: Porterův způsob. Jeho vendeta postaví spoustu podrazáků před hlaveň pistole. Zkorumpovaní policajti. Pouliční gangy. Bezpáteřní křiváci. Šéfové podsvětí. Všichni, kdo stojí mezi Porterem a jeho sedmdesáti tisíci, brzy zjistí, že se Porter vrátil... a chce se mstít. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (695)

Radko 

všechny recenze uživatele

Akčná, dejovo ľahko odhadnuteľná jednorázovka, o mužovi, ktorý sa mstí. Niekoľko týždňov od uzretia mi spoľahlivo vyšumela do stratena množstva podobne ladených thrillerov. Medzi pozitíva patrí zaujímavé sfarbenie, zopár vydarených dialógov a miestami nervydrásajúca atmosféra. Negatíva - neoriginálny, odhadnuteľný dej, slabé vyznenie, prílišná ukecanosť. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejsvižnějších snímků o odplatě se jmenuje Odplata. Tady Mel Gibson prožil svůj absolutní vrchol a dal nám skvělého umíněného zlodějíčka, který si za každou cenu jde pro svých 70 tisíc. Na své cestě potkává zajímavé postavičky. Všechny oblafne, získá srdce krásné dívky a odjede čelit snad lepším zítřkům. Jo! Devadesátky nabízely spoustu filmových lahůdek. 100% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Noirově laděným kriminálkám drsnost sluší. Na cestě za pomstou tak Gibson jako tvrďák s ocelovým pohledem miluje krásnou prostitutku, hledá zrádce a potkává - eh - sadistickou dominu v čele asijského gangu. Nepamatuju se, kdy jsem naposledy použil to slovo, ale Odplata je cool film, má perfektní chladný look a několik scén je ve své nekompromisnosti úžasných, ale bohužel je všechno pořád jenom drsné a za celou dobu jsem se nedočkal většího zvratu, který by mě nějak zasáhl. Helgeland jede na stylovou formu, ale podstata mu celou dobu o fous uniká. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson je tady správnej kruťák a to i když na to moc nevypadá, tak mu to tady celkem sedne a z dylších herců se mi nejvíc líbil Gregg Henry v roli Resnicka, to byl fakt pěknej slizoun, nikdo další už se tam moc neprosazoval, snad jen Bill Duke, ale toho jsem si všim jen proto že ho znám z filmů se Schwarzeneggerem. Co se týče Příbehu, tak ten vůbec nenudí a pořád postupuje dál a nikde se nezasekává a má dobrý vyvrcholení. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Odplata - jak prostý a přímý název. A takový je i charakter Gibsonova gansterského bouchače i průběh jeho krví a sarskasmem kropené cesty za satisfakcí. Kdo miluje klasické kriminálky sedmdesátých a osmdesátých let, nejspíš nebude mít proti konceptu, v němž hrdina odhlauje a následně likviduje padouchy podle jejich zařazení v hierarchii gangu větších námitek, ale já se četnému zívání mimo samotné (drsňácky frajerské) mordy neubránil 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Když se Porter (Mel Gibson) baví s barmanem, dá na bar peníze. Když pak položí na bar telefon, peníze tam už nejsou. (don corleone)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Posily pro Hulka a Mumii

Posily pro Hulka a Mumii

17.05.2007

Letní natáčení největších trháků příštího roku se hopem blíží a castingoví agenti se činí, až se jim kouří od mobilů. Známe už hlavní představitele třetí Mumie (vrátí se Brendan Fraser, jeho syna si… (více)

Reklama

Reklama