Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská ruleta je český komediální seriál z roku 1994, ve kterém Oldřich Kaiser a Jiří Lábus vždy připravili divadelní scénku v krátkém časovém limitu na náhodně vylosovaný motiv zaslaný diváky. Pořadem provázel Marek Eben, který v době, kdy mistři připravovali scénku, bavil diváky povídáním s pozvanými herci. (Panavision)

Recenze (98)

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Improvizace této dvojice v určitých případech hraničí s genialitou.Spousty hlášek,nezapomenutelných postav a grimasů Oldřicha Kaisera jsou dnes již bezesporu legendární!Žák zaslouží 10hvězd!!!.............nabízí se srovnání se současným hitem,kterým je překvapivě :-) Particka ...I když dilu Rulety bylo dost a scenek 5x víc,při záplavě doslova trapností vzniklo několik improvizací tak vtipných a vypointovanych,že si troufnu říct,pánové KL jsou mistři improvizace!!!Oblíbená Particka nemá za 10 let existence ani jednu scénku,která by převyšovala jejich tvůrčí podprumer a stala se legendární!!!V tomto ohledu mi i ty nejtrapnejsi scénky KL přijdou jako ohňostroje duvtipu a originality. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů televizní zábavy, spolu s Gumáky a Politickým harašením vlastně jediný zábavný pořad TV Nova, který mě kdy zaujal. Řezal jsem se smíchy už v 90. letech a ani dnes tomu není jinak. Některé scénky si Kaiser a Lábus takřka okopírovali z jejich rozhlasového seriálu Tlučhořovi (což mi pochopitelně nevadí), např. scénka Erotický telefon je v podstatě díl 119. Kontakt a První rande chlapce a dívky je zas mírně upravený díl 82. Růžena je sama doma. Obzvlášť výborná je scénka Otravná cestující a nebo Současné ekonomické problémy. "Kde je táta? V Orlické přehradě. A kde je máma? V práci, tuneluje. A kde je ségra? Na E15. A brácha? Doživotí.":-) Trochu mi vadilo, že těch scének nebylo víc, do jednoho pořadu by se vešly minimálně 4, možná i 5, nebýt těch hudebních vsuvek a nezáživných lekcí mimiky "detektiva Tomsy", kvůli nimž nemohu dát plný počet 5 *. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času byl tento pořad doslova bombou, na kterou jsem se vždycky rád podíval a hlavně se u toho opravdu pobavil. Dvojice Jiří Lábus a Oldřich Kaiser si za celou dobu připravili několik doslova nesmrtelných scének – na mladého Vašíka Klausů nikdy nezapomenu. Je však pravdou, že ke konci tomu už začal trošku docházet dech. Nicméně když si potřebuji zvednout náladu, není nic jednoduššího, než mrknout na internet a pustit si nějaký ten díl, nebo alespoň danou scénku… ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Dvojka bavičů Oldřich Kaiser a Jiří Lábus patří ke klasikám naší před revoluční i po revoluční zábavy. Jako jedni z mála dokázali přežít v televizi i změnu režimu a být úspěšní v obou obdobích. Už za to si zaslouží uznání. Ruská ruleta byl jejich porevoluční pokus o zábavnou improvizaci, kdy dostali námět od diváků, pár minut na přípravu a museli vymyslet zábavnou scénku. Některé scénky se jim skutečně povedly, některé jsou průměrné a občas nic moc. Obecně je ale jejich schopnost improvizace hodně dobrá a také jsou to dobří herci, což je další plus. Mě improvizace až tak nebere, za vrchol zábavné improvizace považuju Whose line is it anyway?, která je ještě o pár levelů výše. Každopádně Ruská ruleta patří k tomu nejlepšímu u nás, kam se hrabe povětšinou trapná Partička. ()

DavidAAAA odpad!

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku mne to minulo a nyní jsem byl nucen sledovat jeden díl. Nevím, možná ty ostatní jsou dobré, když tady čtu ta hodnocení, ale tenhle teda fakt ne. Humor založený na neustálých vulgaritách, tak rychlé mluvě, že jí téměř není rozumět a stálém opakování jedné věty ( protože druhý dělá, jako že jí nerozumí ), mi přijde vrcholně idiotský a trapný. Nechutná záležitost, ze který se mi dělalo fyzicky špatně a chtělo se mi zvracet. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama