Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dva agenti, bývalí milenci, musí společně zastavit mezinárodní kybernetické útoky na Velkou Británii. Přitom čelí dávno pohřbeným tajemstvím svého destruktivního vztahu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem zajímavé téma kybernetické bezpečnosti namíchané do (jakože) potíží vybrexitované Anglie je super nápad. Ten multi-jazykový podtext také. Co je tragédie je scénář. V drobných pasážích funguje skvěle, většinu však ale debilně a účelově (dost konkrétně jsem se vyvztekal u jednotlivých epizod). Obsazení funguje taky celkem fajn - osobní problém mám jen se zelenou, která prostě jakmile nejde o to vyndat kozy, hrát neumí. Asi sehnat někoho okolo 45, kdo umí plynule EN a FR je v dnešní světě povinné diverzity problém. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný špionážní seroš, který od prvního dílu jasně míří na branku, aniž by docházelo k překombinování děje. Tu a tam se objeví nepřímá retrospektiva, což se týká především osvětlení backgroundu hlavních charakterů. Má jedna výraznější výtka směřuje k finále, které působilo docela odbytým dojmem. Mám obecně pocit, že mnohé seriály, které jsem v nejbližší době spatřil, mají v této oblasti problém. Nicméně pokud jste fandy Homelandu, nemůžete být zklamáni. Jasně, asi bych spíše mířil s hodnocením níž, kdyby mým prvotním lákadlem nebyla Eva Green - ostatně jinak bych tento seriál přehlédl. Ale ona spolu s Vincentem Casselem dodávají dílu přidanou hodnotu. Tak tedy spokojené 4 hvězdy. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapuje ma, ze tato spionazna akcna jednohubka je tak divacky nenapadna. Tema cyber-terorizmu v ramci Europy (Britania <> Francuzsko <> EU ako celok) je vsak rozhodne zaujimava a ani spracovanie nie je chabe. Naviac, duo Cassel a Evicka Green-ovie by si to "utahalo" samo uplne suverenne. Nastastie 2ojriadkovy popis s klasickym klise nie je spracovane na prvu a hlupo. To kvitujem. Ani ostatni zucastneni nie su len krovie, co je fajn. Nemam rad, ked filmari pracuju so scenarom tak, ze sa ako divak nemate v zavere moc coho chytit a vyrukuju na vas s niecim vlastnym, nahlym, bez toho, aby ste mali sancu na to prist samostatne na zaklade uz videneho. Vnimam to ako filmarsky prilis lahke a lacne. Ale teda, napriek par "skratkam" a zjednoduseniam ide o zabavny serial vo vaznejsom duchu s polovicou "stvorhviezdickovych" epizod. 68% Nadpriemer. Odporucam. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Hudba Massive Attack, naštvaná Eva Green a lišácký Vincent Cassel. Špionážní prostředí s jádrem romantické trýznivé lásky. Námět typicky agentský pro dnešní dobu, ale nejlepší je napětí mezi bývalým mileneckým párem. Nezodpovězené otázky, dávné touhy, výčitky a ještě špionáž. Doufám, že bude druhá série. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tom málu, co Apple TV nabízí, tak nějak předpokládáte, že když se v hlavní roli nového seriálu objeví Eva Green a Vincent Cassel, bude to pecka. Nicméně pravda, u těch špionážních thrillerů je to vždycky buď a nebo a tady zavládá spíš to nebo. Nejlepší na téhle sérii totiž jsou jen ti dva. A to i přesto, že Vincent tu vypadá, jak kdyby zrovna vylezl z rakve a Eva jak kdyby se probudila druhej den po strašný pařbě s Danielem Craigem. Příběh je totiž neskutečně naivní a je sranda sledovat, jak si Francouzi dělají z prezidenta národního hrdinu, který s radostí hýbe s životy tajných agentů. Představte si, že něco podobného dělá Milošek. A to se tu nebudu rozepisovat o tom, jak rádoby stylově působí akční scény, ale ve skutečnosti jsou dementní jak Milošek po decánku becherouky. Ztráta času to úplně není, ale jen v případě, že chcete vidět Vincenta, Evu a prezidenta, kterému klepe kosa na dveře, ale on dál rozhoduje o francouzské kontrarozvědce. Jinak je to tu k ničemu. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama