Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když do obchodu Thomase Kreska, bezelstného a naivního holiče vejde Arnet muž z podsvětí netuší, že se od základů změní jeho život. Ten muž totiž ukradl vzácné čínské mince z místního muzea a poté, co nešťastnou náhodou upadne na holičovy nůžky, má Thomson jedinečnou příležitost, jak přijít k milionům. Při bláznivé honbě za mincemi, kde o hloupost rozhodně není nouze, se však Thomas nejednou ocitne v nebezpečí života, aby byl nakonec zachráněn půvabnou policistkou Meredith. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

5150 

všechny recenze uživatele

Podobných černých krimi-komedií vzniklo ke konci 90. let celá řada (ČERNÝ ČTVRTEK, NEROVNÁ PARTIE, V ČÍNĚ JEDÍ PSY, PODFU(C)K, atd.) a ŘETĚZ BLÁZNŮ se mezi nimi rozhodně neztratí. Jeho největší předností je velmi dobrý scénář s celou řadou krásných postav (mj. Elijah Wood v roli nájemného zabijáka, Orlando Jones v roli transvestity, Salma Hayek v roli detektiva a dívky z Playboye, atd.) a vtipných momentů (nej. - odklízení těla Jeffa Goldbluma). ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že si rozjetý komediální tempo nedokázal snímek udržet dýl. Co totiž ze začátku vypadalo jako slibná černohumorná komedie se hodně brzo změnilo v obyčejnej krimi film. Nejvíc potěšila Salma Hayek ve spodnim prádle, Jeff Goldblum jako zloděj a vidět Elijah "Froda" Wooda v roli nájemnýho zabijáka byl taky zajímavej zážitek. On vůbec celej casting byl sympaticky poskládanej a určitě bych ho označil za nejsilnější zbraň filmu. Příběh mě až na pár gagů na začátku a pěkně vypointovanej konec příliš nezaujal. Sympatická jednorázovka, která ale rozhodně mohla skončit mnohem líp než jako průměrná podivaná. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Navzdory celkem slušnému obsazení lacině působící směska Podfucku a Pulp fiction. Nemá to žádnou pořádnou atmosféru, proplétání dějových linek působí poněkud samoúčelně. Steva Zahna jsem nějak výrazněji zaregistroval poprvé, z tohoto filmu bych usuzoval, že vrcholem jeho komediálních schopností je neustále se tvářit jako trouba. Asi nejzábavnější byla nakonec postava Elijaha Wooda... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Klipový mágové, světu známí jako skupina Traktor, se nadstandardně obsazenou černou krimi komedii s prvky crazy humoru vydávají po stopách raného Guye Ritchieho. Bohužel stará pravda praví o řetězech, že jsou tak silní jako je silný jejich nejslabší článek a nejslabším článkem Řetězu bláznů je absence výrazného momentu. Výrazný moment, bonus navíc, zkrátka něco co oddělí zrno od plev a chlapy od chlapců. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Řetěz bláznů spadá se série černých krimikomedií, jejichž úspěch odstartoval Guy Ritchie se svým veleúspěšným hitem Sbal prachy a vypadni. Řetěz bláznů je sice hvězdně obsazený, ale jinak jde o béčko, které se opravdu nesnaží o nic hlubokomyslného a od samého začátku sklouzává spíš do crazy komedie. Řetěz náhod, nedorozumění, bláznivých situací, se kterým bude divák spokojený, pokud nečeká festivalovou podívanou a je schopen scénáristovi odpustit, že všechno podřizuje jednoduché zábavě. V podstatě jsem se bavil víc než u oceňované Pařby v Las Vegas a i když opravdu nejde o nějaký velký film a reálný odstup kvality např. u výše zmíněného Sbal prachy a vypadni je spíš dvouhvězdičkový, přikláním se nakonec ke čtvrté hvězdičce. Takový Tom Wilkinson, Jeff Goldblum nebo Elijah Wood si totiž své roličky užívají a Salma Hayek vlastně paroduje osudové krásky, které si v řadě předchozích snímků zahrála. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film režírovala skupina švédských producentů a režisérů s názvem Traktor. (Terva)
  • Pracovní název filmu zněl Shiny New Enemies. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (Terva)

Reklama

Reklama