Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Poryv 

všechny recenze uživatele

John Travolta, Horečka sobotní noci (1977) versus Pavel Trávníček, Taneček přes dvě pekla (1982). Vlnícím se čerticím v upnutých, blyštivých sakumpacích chybí v pekle už jen barvy měnící parkety a nad hlavami pořádná diskokoule. Pavel Trávníček se v tomhle harému ocitá sice za trest, ale jak pravil klasik: “Dámy a pánové, nechci se vás dotknout – kdo z vás to má?“. Zábavná nedělní studiovka, která dokonale plní účel = spokojeně trávit vepřo, knedlo a komparovat přítelkyni s Janou Paulovou. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Halóóó, tady je Luciper..... Tak se čerte snaž, uč se mariáš....a další nezapomenutelné songy. Jedna z nejpovedenějších hudebních "čertovských" pohádek. http://www.youtube.com/watch?v=UOEbnHGeC1o A čtveřice čertů Dvořák, Jirák, Nárožný a Preiss to jsou borci, kteří baští kyselý zelí, aby měli správný škleb. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a povedená studiová pohádka o dvou peklech - ženském a chlapském, přičemž hlavní peklo je to ženské (ať žije feminismus v české pohádce). Řada písniček občas děj spíše zpomaluje, ale nejsou neposlouchatelné. Celkově jde o zábavnou hodinku u klasické televizní pohádky pro nedělní odpoledne v téměř Ladovských kulisách. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co s ním budeme dělat ??" - "Tak když se tak rád točí, co z něho udělat třeba kafemlejnek nebo nebozízek ??" ;) Ačkoliv Taneček přes dvě pekla rozhodně divákovi nabízí poměrně vtipné dialogy i myšlenky, jako celek za moc nestojí, když třeba moje vlastní představy o pekle, nejen o tom filmovém, zejména co do té nesmírně otravné hudby a žalostně ohyzdných tanečních, nezřídka i těch hereckých, kreací, naplnila režisérka Jiřina Pokorná - Makoszová skutečně dokonale.. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Člověk nese čerta z pekla, to jsou věci..." Peklo v téhle moderně pojaté pohádce funguje vskutku zvláště (hlavní slovo tu nemají čerti ale čertice, a lucifer je pěkný ňouma), setkat se tu můžeme s různými technickými vymoženostmi (počítač či televize), ale hlavně se spoustou vtipných a chytlavých písniček ("Tak se čerte snaž, uč se mariáš..."). Nakonec se ale dočkáme i obligátního pohádkové poučení tentokrát o tom, že kdo se chce zbavit chyb, nejdříve je musí uznat. Já zas musím uznat, že i když je to klasická "papundeklová" pohádka, herecké výkony čertů (Nárožný, Dvořák Preiss) i čertic (Slunéčková, Konvalinková, Molavcová) vůbec nejsou špatné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama