Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

monolog 

všechny recenze uživatele

je to sice béčko, ale hodně nadprůměrný béčko. občas se sice nevyhne klišé (třeba jak si šéf věznice předvede později problémového vězně, který do té doby by byl v pohodě). nebo ten konec mě moc nepřesvědčil, vůbec tam neměli důvod přistávat. ale jinak to ušlo. není to sice žádnej velkofilm, ale propadák rozhodně taky ne. taková oddechovka, s příjemnou výpravou a docela zábavná. hloubku v tom taky moc nehledejte, ale kdo to bude očekávat spíše se smíšenými pocity, bude příjemně překvapen až to uvidí. jako já. v propadle filmových dějin to rozhodně neskončí. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Sci-fi film s väzenskou tématikou patriaci do obdobia Obojku (Wedlock 1991) či Pevnosti (Fortress 1992). Výborná dvojica ústredných kladných hrdinov v podaní chladnokrvne horkokrvného Ray Liottu a pacifisticky založeného Lanca Henriksena, démonický zaporák Stuart Wilson a na režisérskej stoličke Martin Campbell, ktorý sa týmto filmom prebojoval k Bondovi. Inač je to čisto mužský film, ženských hrdiniek v ňom nájdeš asi toľko ako na Mesiaci vody. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako zvon. Tenhle film sem sice neměl doma na VHS, ale i tak sem ho viděl docela dostkrát. Jako, musím říct, že zrovna tenhle se postupem času změnil spíš v legrační podívanou, páč tam je takovejch dějovejch děr a nelogičností... Tak třeba, když sou vězni tak ceněný zboží, tak proč si tam partička buzíků jen tak v klídku žije na svým ostrově jako Setleři? Záporák ale charismatickej, takže plusový body. Vězeňký filmy a filmy z budoucnosti mám hodně v oblibě, takže bych byl sám proti sobě, kdybych tomudle totálnímu Béčku dál horší než 3*. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jen potvrzení, že Martin Campbell natočil sice nejlepší bondovku širokodaleko, ale v dalších svých filmech, ať už před Casinem nebo po něm, jen ukázal, že moc dobrý režisér není. Útěk z Absolomu se sice tváří jako akční sci-fi se sociálním přesahem, ale ve skutečnosti to je jen šílená nuda nedávající vůbec smysl. Není akční ani zábavný, je ale šíleně dlouhý. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Obyčejná akční béčkárna, která nakonec skončí někde ve středověku, ačkoliv ze začátku slibuje scifi podivanou. Na druhou stranu, když jsem viděl úroveň efektů nebo kulis v rámci moderního světa, byl jsem za lokace džungle vcelku rád. Akce byla vcelku fajn (občas i poctivě naturalistická), ale ke každý akční scéně vedla zdlouhavá cesta v podobě nudnejch scén nicneřikajicích dialogů. Určitě by pomohlo zkrátit stopáž o nějakejch dvacet minut. Příběh taky nebyl žádný terno. Vždycky mě u těhlech námětů udiví, kolik dobráků se ve vězení najde a jak dokážou držet spolu. Finále nedávalo díky debilnímu chování ředitele žádnej smysl, nicméně i tak nechápu, proč takovej spoiler dával distributor do popisku. Několik slušnejch akčních scén a pár hlášek nebo schopnejch herců opravdu k mý spokojenosti nestačí, dvě silnější hvězdy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)
  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)

Reklama

Reklama