Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Doktory hrál Hugh Laurie už před světoznámým Dr.Housem - v šestidílném britském sitcomu Čtyřicítka na krku je sice jenom obyčejným obvoďákem, zato má kompletní rodinu a k tomu krizi středního věku. Navíc právě zjišťuje, ža asi slyší myšlenky druhých. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Úžasně vtipný a milý britský sitcom se skvělými herci! Kde jinde má Doktor House za syna Sherlocka Holmese (Laurie a Cumberbatch spolu je pro mě seriálové heaven). Hugh Laurie napsal a zrežíroval skvělou věc. Jeho humor a zdejší postavu miluju...a hlavně miluju Roryho Slippery, kterého hraje mladý Benny Cumberbatch. :) Ne ne ne! Má žena je v parku s lesbou....a kachnama :)) Na dospělého syna: Rory jdi do svého pokoje! -odchází- Páni ono to pořád funguje. -Po chvíli se vrací se sekerou.- :) Spolu s ostatní UK sestavou má jasná volba. :) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Výborný sitcom, kterému by slušela větší pozornost. Elegantně zpracované pocity doktora čtyřicátníka do 6 epizod, jsou akorát a děj není natahován do nekonečného množství dílů. Nejedná se o sitcom plný neustále vtipných hlášek, doprovázených umělým smíchem, ale nechává diváka samostatně si zvolit moment pobavení a úsměvu. Postavy jsou lidské a nenásilné. Herecké výkony jsou výborné. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fortysomething neni zadna ultimatni prdel, takze se rozhodne nebudete neustale valet smichy po zemi. Naopak s forama vcelku setri, ale kdyz uz nakej prijde, tak stoji vetsinou za to. I kdyz setri, zase aby si nekdo nemyslel, ze tu je jeden for na pul hodiny, to rozhodne ne, bavi to neustale. Serial ma sest dilu, coz je podle me tak akorat, hlavni linie tahnouci se vsema dilama je krize hlavniho hrdiny a v kazdym dilu se pak resi nejaka jina zapletka typu nevera, sraz kamosu atd. a tech 6 dilu je tak akorat, aby se fory nezacli opakovat. Vse ocekavane tahne Laurie, kterej je fakt uzasnej, jednak ma skvelej komedialni talent a zaroven to umi skvele zahrat + obcas prihodi i nejakej ten xicht a navic vetsinu dilu i sam reziroval. Ale ani ostatni nejsou spatny, me nejvic zaujal slizoun kolega doktor Capaldi. Takze sice znam daleko vtipnejsi britsky serialy, ale za skouknuti to rozhodne stoji. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda sitcomů a už vůbec ne britských, ale když se sejde na jednom místě Hugh Laurie, Benedict Cumberbatch a Peter Capaldi, člověk prostě chtě nechtě zbystří. Naštěstí to není úplně klasický sitcom. Jednotlivé epizody nestojí jen na suchých hláškách, mají vždycky nějakou myšlenku, jsou relativně dlouhé (cca 50min) a neobsahují (mnou nenáviděný) umělý smích. Celý seriál je překvapivě docela dost sexistický, ale takovým tím neoplzlým typicky britsky elegantním stylem. Není to seriál, kde bych se smíchy válel na zemi, jako třeba u Californication, ale diváka to pobaví. Co mi brání v udělení vyššího hodnocení je jistá přehnanost, která mi obecně u podobných seriálu nesedí (proto nemám rád sitcomy). Nicméně herecké obsazení je skutečně sympatické, zejména Cumberbatch jako miloučký a hodňoučký teenage kluk nemá chybu. Zbytek ale samozřejmě táhne Hugh Laurie a to poměrně úspěšně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nevsází na laviny vtipů a nepřetržité salvy smíchu, ale snaží se být co nejvíce uvěřitelný a lidský. Zmatený hrdina Hugha Laurieho si musí získat každého, velice slušně ale baví i Anna Chancellor, jejich tři seriálové děti a pochopitelně i mihnuvší se a nikdy neselhávající Stephen Fry. Čtyři a půl hvězdy dávám i za přístup autorů a rozumný počet dílů - šest hodinovek je tak akorát na to, aby nápady zůstaly svěží a nehrozilo jejich opakování. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Scénář k seriálu byl inspirován stejnojmenným románem z roku 1999. (skudiblik)
  • Je veřejně známo, že postava Dr. House (Hugh Laurie) ze stejnojmenného seriálu Dr. House (od r. 2004) je v mnoha rysech inspirována Sherlockem Holmesem. Hugh Laurie, představitel Dr. House, si zde zahrál hlavní roli po boku Benedicta Cumberbatche, který později ztvárnil právě tohoto geniálního vyšetřovatele v britském seriálu Sherlock (od r. 2010). (Scelleton)

Reklama

Reklama