Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

Lima 

všechny recenze uživatele

Místo lehkosti Černočerné tmy nastoupila těžkopádná pompézní podívaná bez špetky nadhledu. Inspirace Star Wars či Dunou by nevadila, kdyby se aspoň trochu více zapracovalo na scenáři. Některé ty repliky, co herci vypouštěli z úst, až tahaly za uši. Proti mytologii nic nemám, ale ta Twohyho je celkem nezáživná, kdyby jí vyházel (subverzum a podobný kidy) a nechal jenom hláškujícího Riddicka a jeho eskapády na Crematorii a jinde v galaxii, udělal by lépe. Škoda, přeškoda, že to Twohy neudržel v té rovině, v jaké byl Pitch Black. V jednoduchosti je totiž síla. Jsem na pochybách, jestli dojde i na třetí díl, celosvětové tržby byly velmi špatné a film se nezaplatil ani z poloviny. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ku komentáru kleopatry: boj zla a iného zla je podľa nej svojím spôsobom zvrátený... ale práve o tomto bol Pitch Black a aj keď Riddick už zďaleka nie je taký tvrďas ako v PB, ústredné heslo prvého filmu platí - "fight evil with evil". To bolo oproti ostatným klasickým akčňákom, kde dobro bojuje proti zlu, v PB to svieže, originálne, možno aj bližšie realite... Vybrať si menšie zlo, aj keď obe poskytujú rovnakú hrozbu - smrť. To druhé zlo má však tiež motiváciu - prežitie. Máte aspoň nádej, že sa zveziete s ním. A to už je v danej situácii slušná vyhliadka. Z celkového pohľadu si myslím, že toto psychologické pozadie Pitch Blacku (o ktorom by som asi dokázala ešte dlho diskutovať :-) má oveľa väčšiu silu aj zmysluplnosť, než celá mytológia Kroník. Ale aj tak ich mám rada. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Keď tak pozerám po ostatných komentároch, väčšina užívateľov buď ešte v škole nemala alebo si už nepamätá predmet logika. Takže ak absentujem od základných postulátov fyziky (tepelná výmena), logiky (že jedným falošným cieľom zmagoríte najvyspelejšiu armádu vo vesmíre, že prebehnete 29,4 km skôr než iní vylezú výťahom) a od faktu, že na Crematoriu vzhľadom k extrémnym rozdielom teplôt prakticky nemohla existovať atmosféra, ktorá by umožňovala druhu homo sapiens sapiens dýchať kyslík, ostáva mi temná atmosféra, výborne zvládnutá výtvarná stránka a krásna, ale mierne prehrávajúca Thandie. Urban nie je herec, ale drevo (nechápem ako z neho vytrieskal Jackson Eomera) a Diesel je tak ultrahypermegacool až je to smiešne. Tož za dve. 3/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kdo je naše hvězda..? Ri-ddick, Ri-ddick! Je z odvážného těsta. Ri-ddick, Ri-ddick! Kdo se nikdy nevzdá..? Ri-ddick, Ri-ddick, Riddick, Riddick, Ri-ddick!!!“ Jacísi Nekrofilové, Mentálové a nesmírný vesmír ve vypocené sáze, kde chyběl jen Zakňaktel a mohlo to být jako libovolná epizoda Hvězdné brány okořeněná přítomností galaktického Majora Drsňák v podobě nehořlavého, neprůstřelného a neprobodnutelného Vincenta Nafty v plaveckých brýlích. Twohy alespoň zjistil, že atmosféru a nadhled prvního dílu si za peníze nekoupí.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate megalne upgradovanej pribeh Cernocerny tmy. Opet Riddick zachranuje tech par lidi, co ma rad a alieny vystridala rasa Necromongeru. Ale je to fajnovy osvezeni v dobe, kdy jediny poradny sci-fi jsou Hvezdny valky, ktery jsou moc ucesany. Tohle je spravne drsna a spinava akcni scifarna. S trikama se to Star Wars sice nemuze rovnat, misty vypadaj dost jako umela hmota, ale spatny nejsou, hlavne v zaberech na galaxii nebo celou armadu atd. jsou perfektni. Navic se toho dost schova ve spinavosti prostredi, tme a rychly kamere. Pribeh, jak uz jsem napsal, je podobnej Pitch Black, ale je docela promakanej a dava prilezitost pro spoustu souboju a akcnich sekvenci. A pak tu je strasne vostrej Vin Diesel se svejma hustejma ocima a pekelne drsnym hlasem a tentokrat to rozjede jeste vic, nez kdy predtim a sem tam hodi nakou hustou hlasku. Pro Vina Diesela je tohle zrejme zivotni role, protoze rvat se umi vyborne a vypada u toho cool a nejakou tu emoci taky zahraje. Vyborna scifi jizda. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • Z veškerého stavebního dřeva použitého k vybudování Riddickova (Vin Diesel) vesmíru by se dalo složit zábradlí dlouhé 457 kilometrů. (EMMY)
  • Počas šplhania po skale pri úteku z planéty Crematoria Riddick (Vin Diesel) odtrhne kúsok skaly, ktorá je zjavne umelá. Úlomok peny okamžite nahradia vizuálne efekty a zrazu vidíme padajúce kusy skutočnej skaly. (Gumeny)
  • Rozpočet filmu byl 105 milionů amerických dolarů. Předchozí film Černočerná tma (2000) stál pouze 23 milionů dolarů. Kronika temna během premiérového víkendu (11. – 13. 6. 2004) vydělala 24,3 milionů dolarů. Celkově si ze severoamerických kin odnesla 57 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama