Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk prý má tři životy: veřejný, soukromý a tajný. Tajný život Dana Mahownyho, spořádaného a skromného úředníka jedné torontské banky, vyšel najevo počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byl zatčen a obviněn z defraudace. Za celou dobu jeho profesní kariéry nepojal nikdo nejmenší podezření. Jeho pozice v bance byla natolik pevná, jeho chování tak bezúhonné, že jen pomyšlení na něco takového musel každý okamžitě zahnat jako absolutní nesmysl. A přece částka, o kterou nakonec banka přišla, vyrazila každému dech. Stejně šokující bylo ovšem zjištění, že všechny ty peníze, do posledního dolaru, pohltil hazard. Protože Danu Mahownymu nešlo o bohatství. On nehrál pro peníze. On, jako pravý gambler, hrál jen pro vzrušení, které při hře zažíval. A které u něj na pomyslné stupnici od jedné do sta zaujímalo bezkonkurenčních sto bodů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Swansea 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechápala, jak ženy, třebaže pohledné a nijak mdlého rozumu, mohou naletět sňatkovým podvodníkům. Po dalším excelentním výkonu charismatického P.S.Hoffmana už tomu rozumím. Kdyby (nedej bože ) přestal s hereckou profesí, zfleku by mohl být sňatkovým podvodníkem světového formátu. Jemu prostě nelze odolat. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Seymour Hoffman dokáže zahrát přesně tento typ člověka, který je totálně na dně, vůbec nevíte, co si o něm máte myslet, je to takový ten "trouba", do které byste vůbec neřekli, že by byl něčeho "velkého" schopen :) A ještě ke všemu je ohromně asexuální a ono najednou ouha :) Neznám ten pocit, který on měl, když tam sázel na všechno možné - a že jako opravdu - ať sport, zvířata, kasino a já nevím co dalšího všeho....Neznám to. Nevím jaké to je. A znát to ani nechci...Je to krásný stručný pohled na to, jak tomu dokáže člověk podlehnout a jak to změní život plno lidem...Film je krásně natočen, hodně podkreslen hrou na trubku či obdobný nástroj, neustálé létání z města do města a do toho přítelkyně, která měla tušení, ale ne tak veliké, do kterého to dospělo...To fakt ne..A já se jí ani nedivím..Minnie Driver je velmi příjemná, John Hurt skvěle podlézající a nejvíc se mi líbila ta situace, kdy Hoffman jde kasinem s tou ohromnou ochrankou ke konci, jako šel jiný host v první části filmu a byl to ten nejváženější host...Film je skvělou ukázkou toho, kam může člověk spadnout, pokud nemá veliké zábrany a i když máte někoho, kdo Vám dokáže pomoci - přesto to musíte být hlavně Vy, kdo řekne DOST. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší príliš skoro až chladne dokumentárne pojatý film o nejakej udalosti. Dúfal som, že to bude aj trochu štúdia gamblera - hlavnej postavy.  Ale do jeho hlavy sa nemáme možnosť dostať. Pretože Hoffman celý film odohrá s jedným výrazom. Ťažko povedať, či si gambling fakt užíval (to že na konci jednou vetou povie, že áno je málo) a či bol vystrašený v niekoľkým zlomových chvíľach, keď robil podvody v banke, aby mohol ďalej hrať. Proste hlavná postava je nakoniec v celom filme len figúrka, ktorá rozbehne celý ten príbeh. Film sa našťastie sústredí aj na fungovanie kasína a ich fínt ako, čo najdlhšie u seba udržať prachatého gamblera. A táto časť bola fascinujúca a poučná zároveň. Akákoľvek pidichuť ísť niekedy do kasína ma nadobro prešla. Takže celkovo to je len taký poučný film, ale ako nejaký strhujúci príbeh to vôbec nefunguje. 5/10. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je Dan Mahowny, vycházející hvězda u Obchodní banky v Torontu. Pro své kolegy to byl workoholik. Pro své zákazníky to byl přesvědčivý a ochotný bankéř. Pro své přátele to byl tichý, ale komický muž, který rád sledoval sport v televizi. Pro svoji dívku to byl plachý ale přitažlivý muž. Nikdo z nich ale neznal odvrácenou stranu jeho tajného života, když se bez cizí pomoci podílel na největším bankovním podvodu v historii Kanady... Skvělé herecké výkony, především Philip Seymour Hoffman je úžasný. Zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Případ Mahowny je inspirován životním osudem Briana Molonyho, úředníka, který ze "své" banky zpronevěřil více než 10 milionů dolarů během pouhých 18-ti měsíců. Jeho příběh byl v roce 1987 novinářem Garym Rossem přetaven do knížního bestselleru pod názvem "Stung". (Matty)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama