Reklama

Reklama

Den díkůvzdání

  • USA Thanksgiving (více)
Trailer 1

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (206)

Claw 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě kráčí ve šlépějích především klasických slasherů jako "My Bloody Valentine", "The Prowler", ale také "Scream". Během filmu si všimneme odkazů na další klasické horory, jako je "The Texas Chain Saw Massacre", "Halloween", "Friday the 13th" a "I Know What You Did Last Summer". Zasazení do amerického svátku Thanksgiving je příjemné, potěší víc než Halloween nebo Vánoce. Velmi chválím výborné jump-scares provázející vraždy - mnoho z nich jsem nečekal a dokázaly mě slušně zvednout ze sedačky, dále pak musím zmínit i celkem fajn teenagerskou partu s (v rámci žánru) obstojnou chemií, skvěle vyšperkované a výživné gore, které ve snímcích poslední doby dramaticky chybí a kterého jsme zde dostali požehnaně!! Tady je Eli Roth opravdu utržen z řetězů a všechny vraždy mají šmrnc, jsou řádně brutální, hodně kreativní, doslova někdy až nepříjemné a hodně ošklivé. Využívá různé zbraně a fatality a opravdu jsem si všechny killy užíval. Došlo na střeva, umlácení kladivem, usmažení zaživa, skalpy, dekapitace hlav, ufiknuté prsty, zkrátka od každého něco a je to super. Film funguje i po detektivní stránce, odhalení vraha mě překvapilo a jeho motiv dával smysl. Podle mého názoru mohlo umřít více hlavních postav, ale mám pocit, že Eli Roth chtěl některé postavy i přes jejich bezvýznamnost ušetřit, možná pro případné pokračování. Tento film mi svou dynamikou vyprávění vyrazil dech. Detailní záběry, které mě naplňovaly napětím, vtipné úderné hlášky mezi postavami spolu s fantastickými hereckými výkony, osvěžující zápletkou, kterou byste nečekali, gore přidalo filmu na vtipnosti, ale ne laciným způsobem. Za mě nejlepší horor roku. /90% + FILM ROKU/ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Velice slušná vyvražďovačka, s fajn hlavní hrdinkou a kreativně provedenými mordy a překvapivě nejlepší je ten, kdy chlapovi projede hlavou loď....tedy její část, ale i tak. Jediné co bych možná vytknul, je finále, čekal sem ho lepší, ať už jde o odhalení, motivaci a i samotné zůčtování, jelikož film to dost šponuje a pak to finalé, je takové průměrné. Ale i tak, to bylo dobrý. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Eli Roth to konečne dokázal! Natočil pozerateľný, svieži a na kino pomery veľmi výživny horor. Mám strašne rád, keď fakeové Grindhouse trailery ožijú a už vtedajší Rothov zárez stál za to. Thanksgiving je absurdne násilný (čím je veľmi zábavný) tribute slasher klasikám ako Halloween alebo Scream. Nič prevratné, nič novátorske ale zábava väčšia ako dobre upečený moriak. A účasť Patricka Dempseyho viac ako len prekvapila. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Konečne dobrý, pôvodný slasher, ktorý zľahka a ďaleko preskakuje všetky nové Screamy a Halloweeny a navrch pridáva nového, zaujímavého maskovaného killera, ktorý má šancu to dotiahnuť na niekoľko pokračovaní, respektíve jeho maska a outfit. To by ale museli byť na tejto úrovni, s takto nebojácnym, originálnym a praktickým gore. Kráča to v starých šľapajách a navrch pridáva vynaliezavosť a nápaditosť, čo sa v slasheroch cení. KONEČNE to niekto pochopil. Cast je síce všetkých rás a farieb, nahota je veľmi cudná, respektíve jedna skvelá scéna s "trailerovou" trampolínou, ale film je zábavný, nenudí, woke obmedzuje na nutné minimum a na tvár old school slasher fans prináša široký úsmev. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zpočátku brutální satira na výprodejové Black Friday, později cíleně přestřelená a až nečekaně brutální vyvražďovačka se zvráceným černým humorem. Eli Roth si po 15 letech natočil celovečerní verzi svého Grindhousového traileru a přinesl zvrácenou zábavu, kterou jsem naposledy cítil u Nezvratných osudů a jsem docela rád, že v dnešní době může vzniknout, takhle morbidně zábavný film. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Patrick Dempsey pochádza z malého mesta v Maine a dokázal tak využiť svoj prirodzený novoanglický prízvuk, ktorý musel stratiť, keď sa stal hercom. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Torontu a Hamiltonu v kanadském Ontariu od 13. března do 5. května 2023. (bianci)
  • Eli Roth povedal, že kocúr vo filme bol taký dobrý herec a tak dobre vystupoval na povel, že ho nazval Leonardo DiCatprio. Meno mačky je inak Tonic a predtým hral vo filme Cyntoryn zvieratiek (2019). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno