Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (164)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Sterilní slasher , který se z neznámých důvodů dostal do kin a má aktuálně 64 procent , i když si zaslouží zhruba 50 ne li méně. To, že má tohle zatím více procent než takový Vřískot 6 je výsměch žánru. Eli Roth se vyšťavil na obou Hostelech od té doby jde do průměru nebo do sraček viz Čarodějovy hodiny (2018)  Už začátek je sračka já chápu, že je to pocta grindhousu a vzniklo to z fiktivního traileru , ale co je moc to je moc na Den díkuvzdání se otvírá supermarket dojde tam k tlačenici a násilnostem  a zemřou tam  3 lidi posuneme se o rok a někdo vraždí lidi. Vraždy jsou nezajímavé a originalitou taky netrpí  a hlavní hrdinka (jestli se to tak dá napsat v popředí jich je více) je tak nudná , že ani nevím jak se jmenovala. Opět chválím masku (poslední dobou mě přijde, že to na slasherech chválím pořád) jednu vraždu co připomene klády v Nezvratném osudu 2 (2003) ,  jedno upálení a jednu rozmlácenou hlavu to je asi tak vše. 40 procent P.s. aktuálně je to dostupné kromě kin s slovenskými titulky co mě stejně nepasovaly a českými kde je špatná korekce a mužské postavy mluví v ženským tvarech a naopak postava jednoho kluka je přeložena jako Utopení a vypadá to tak jak kdyby to překladatel dal do translatoru a pak něco i překládal.  Jsem rád , že mě nevyšlo kino. P.s. 2 Seminář je podobná blbost jako tohle ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Filmařská křivka dříve nápadité, svěže brutální a mrazivě atmosférické Tarantýnovy přísavky Eliáše Hnítha pomalu, ale jistě bez jakýchkoliv amplitud padá k nule a exaktně vyjádřeno matematickou terminologií „limitně konverguje k prdeli“. Induktivním důkazem tohoto zmaru budiž i tato zcela neinventivní, nudná, kýčovitá až pohlupavá pásová sračka pro lobotomy, plná krajně nesympatických a strašlivě prkenných postpubertálních ochotníků, jejíž intelektuální děsivost jen podtrhuje neherecký štěk hrůzně zbotoxované dřívější totální barakundy Džíny a leklé pózování Dempsyho, kterému patrně došly řádně placené role, kde by ještě ve svém věku mohl seladónsky pózovat v tangách. A těch pár poslabších masáren, nad kterými tu zdejší neurovegetativní řezničtí učňové jako obvykle s funěním vyhonili, načež to poplatně svému yntelechtu zase mohutně přebušili, to rozhodně nijak nevytrhlo. Vzdal bych rozhodně vřelé díky tomu, kdyby ses už na to vysral, Eliáši! ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Identitu vraha jsem začala tušit zhruba v polovině filmu a k žádnému zvratu nakonec k mému zklamání nedošlo. Hlavní hrdince jsem ale nepřála smrt (jak to u většiny současných hororů bývá) a některé vraždy i úvodní sekvence v samoobsluze byly natočeny velmi povedeně. Takže rozhodně lepší průměr, který můžu fanouškům žánru doporučit. Skoro 4*. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zpočátku brutální satira na výprodejové Black Friday, později cíleně přestřelená a až nečekaně brutální vyvražďovačka se zvráceným černým humorem. Eli Roth si po 15 letech natočil celovečerní verzi svého Grindhousového traileru a přinesl zvrácenou zábavu, kterou jsem naposledy cítil u Nezvratných osudů a jsem docela rád, že v dnešní době může vzniknout, takhle morbidně zábavný film. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Den díkůvzdání není žádným revolučním hororem, jako poctivý slasher však funguje víc než dobře. A překvapivě několikrát pobaví třeba narážkami na americkou kulturu a životní styl, což ilustruje hned úvodní sekvence ve velkoobchodě. Ta je jednak svou absurditou až komická, ale zároveň velmi rychle ukáže krvavý potenciál celého filmu. Jednotlivé mordy jsou poté opravdu výživné, často nápadité a zejména jedna scéna dokáže fakt znechutit. Vše krásně doplňuje samotný vrah, který má jednak skvělý design, a zároveň těží z dobře budované atmosféry jednotlivých scén. Tvůrci sice sází i na klasické lekačky, těch však není zbytečně moc a jsou sakra efektivní. Zároveň velmi slušně funguje určité tajemno okolo zabijákovy identity. Adeptů je totiž dost a ačkoliv jednotlivé postavy nejsou kdovíjak zajímavé, tak zároveň nejsou vyloženě na pěst. Novinka se nevyhne několika otravným, zejména vztahovým, klišé a v rámci příběhu nakousne dost témat, které pak nestíhá dotáhnout. To ale ve výsledku tolik nevadí, já se totiž ty necelé dvě hodiny fakt bavil. 7/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Amras)
  • Kostým vrahov je priamo inšpirovaný ikonickými maľbami Johna Carvera, ktorý bol jedným z pútnikov na plavbe Mayflower. Maska, ktorú nosia, je rekreáciou Carverovej tváre. Vraha vo filme kvôli tomu prezývajú The Carver. (Arsenal83)
  • Eli Roth povedal, že kocúr vo filme bol taký dobrý herec a tak dobre vystupoval na povel, že ho nazval Leonardo DiCatprio. Meno mačky je inak Tonic a predtým hral vo filme Cyntoryn zvieratiek (2019). (Arsenal83)

Reklama

Reklama