Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se díval dvakrát. Poprvé se mi nechtělo věřit, že to byla fakt taková sračka, takže jsem se zkusil podívat ještě jednou a opravdu to je hrozná sračka. Jakž takž zajímavě vypadalo několik triků a pak Samantha Mumba, která se ve filmu celou dobu producírovala v takovym oblečku ze sítě a kozy si musela zakrývat vlasama. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film o cestování časem. Překvapuje mě nízké hodnocení. Alexander se po smrti své ženy vydá do budoucnosti. Pak se ale bouchne do hlavy a skončí někdy v roce 800 000. Lidstvo je v naprostém úpadku a začíná od znova. Neustále je totiž napadají nebezpeční Morloci. Alexandrovi se to ale podaří vyřešit a zůstane tam i s novou láskou. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nějak se ve všech těch efekt pozapomnělo na film! Scénář se navíc při cestování v čase kdesi vytratil a nikho ani moc netrkne, že má profesor univerzity, denně zavřený ve svém příbytku, zhruba takovou tělesnou schránku jako nejyvspělešjí člen přátelského kmene a hravě vymlátí všechno kolem...hm. Celé to nezalepí ani ultra-hyper (ne)zajímavá double-lovestory, ani směšný Jeremy Irons (Lolita rulez), ani slučná hromádečka osvědčených filmových klišé a už vůbec trapné divadelní kulisy. Uá. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po celých deseti letech od premiéry filmu jsem se konečně odhodlal a po všech těch negativních ohlasech, které se na film za ta léta stihly sesypat jsem poměrně mile překvapený... Time Machine má svoje limity, ale stejně tak i přednosti, mezi ty hlavní patří především skvostný vizuál, výtečné triky (kterých je málo, takže jsou kvalitní a zároveň fungují jako něco výjimečného a fascinace jimi funguje) a solidní ruční výprava, zajímavé scénáristické momenty a v neposlední řadě také Guy Pearce, který, pokud zrovna podivně nepřehrává, hraje výtečně... Vizuální feeling Verneovek taktéž jednoznačně k dobru... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to není trochu více držící se předlohy. Naučit lidi v budoucnosti mluvit a ještě k tomu i nezměněnou angličtinou dokazují, že je to opravdu světový jazyk a že režisér svého předka v tom hrobu chtěl podle těch čtyř os opravdu roztočit. A vsadím se, že rotuje ještě dnes, čtyři roky po uvedení. Vizuálně je to moc hezký, ale to je tak všecko. Jinak je to jen hloupost. Navíc, když by se vám nějaká věc dvakrát nepodařila, vzdali byste to? Ještě navíc když byste byli vědcem, který na prohry je a musí být zvyklý? Pochybuju. Holt, hrozně zmršená šance. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce byl tak důsledný, že kdyby se vzalo audio z jedné scény a překrylo by se s videem z té stejné, ale znovu natočené, bylo by perfektně synchronizované. (akisha)
  • Morlockův řev je ve skutečnosti řev býka. (akisha)

Reklama

Reklama