Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednohvězdičkových filmů mám podle statistiky nejméně, ale občas se některý urodí, u něhož nelze říct jiného než, že koukat na to kvůli jednomu vtipu ze sta nebo jeden herec je tam dobrý až celý film stojí za zmínku rozhodně nedokáže donutit diváka, aby se na něj podíval. Buď v klidu je hvězdami napráskaná komedie, u který si člověk musí říct, že špatná prostě být nemůže. Jediný kdo se tohoto pravidla vcelku drží je Vince Vaughn. Tak trapný a nudný film, který příběhově uvadá jak nafouknutá žížala pro mě není film, který by dokázal bavit a utišit nejedno divákovo oko. Režisér ty možnosti měl a tak vytáhl takových Hollywoodských jmen, že to ani nešlo, aby to dopadlo tak špatně. Opak je nejspíš pravdou a i ve filmovém průmyslu se ději zázraky i když nechtěné. Být v klidu u této komedie skutečně být nemůžu. --- Kdy mi zavoláš? - Až ti zazvoní telefon. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, za co ta jedna je. Tenhle propadák si ji nezaslouží. Možná jedině díky hereckému obsazení. Ale jak si mohli vymýt mozek a přistoupit na něco tak ubohého, nepochopím. Ani taneček Umy s Travoltou "filmu" nepomohl. Zkráceně: nuda, nuda a zase nuda. Pořádný děj nebyl, o konci nemluvě. Nemají se čím chlubit zhaslé hvězdičky. ()

Reklama

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Zástup hollywoodských hvězd dlouhý jako fronta na banány v hlubokém socialismu. Film to není špatný, ale s tou plejádou jmen v závěrečných titulcích bych čekal trochu víc. Je to spíše taková typická americká hloupost. Pokud jde o satiru, pak je vše v pořádku. Narážek je tam mraky a snad na každé téma. Hodnotím 3 hvězdičkami, nakonec z toho byla docela pěkná a nenáročná podívaná. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná hudebně-průmyslová gangsterka s plejádou nejen hereckých známých tváří, které dokonce slušně hrají, a štědrá dávka podařených vtípků. Bez ohledu na to, na co by to mělo navazovat, povedená pohodovka. Jen několik nechutně natahovaných pasáží především hudební vaty při sledovaání irituje a sráží hodnocení dolu, takže se na čtyřech hvězdách udrželo jen těsně :). ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Jestli něco prošlo kolem mě, jako člověk, kterého míjím na ulici a nezanechalo žádné následky, pak je to tenhle snímek nudný už od začátku. Pokud to měla být komedie, čemu jsem se měla smát? Snad jen potrhlému členovi gangu, co neudží zbraň v ruce, aniž by z ní nevystřelil nebo The Rockovi, klterý umí nádherně zvedat obočí? Na celý film dost chabé, řekla bych. A pokud v tom měl být jistý nádech krimálky, tak uh uh, právě mi trochu zaskočilo. Kolik za to Umě dali, že se mohla snížit k něčemu takovému????? ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • 53 milionové pokračování úspešné komedie Chyťte ho! (1995) vydělalo během úvodního víkendu (4.-6.3. 2005) 23,4 mil. dolarů. Celkově si odneslo z amerických kin 55,8 milionu, zatímco jeho předchůdce 72 milionů. (imro)
  • Po filmu Malý svědek (2001) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si společně zahráli John Travolta a Vince Vaughn. Podobně se jedná o druhý společný projekt i pro hereckou trojice Uma Thurman, John Travolta a Harvey Keitel, kteří se setkali již během natáčení filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (x_silver)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama