Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný veterán William Lansing (STEVEN SEAGAL) žije v ústraní na Aljašce a jeho jedinou radostí je dopisování si s osiřelou Polkou Irenou. Když však od ní několik dní nedostane žádné zprávy a ze sirotčince přijde strohý dopis, že Irena mu už nebude psát, rozhodne se vypátrat proč. V Polsku zjistí, že sirotčinec slouží jako zásobárna pro rozsáhlé obchody s bílým masem a Irena zmizela v síti zločineckého gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže co je v tomhle Stevenově spektáklu jiného než v těch, které za cca posledních sedm let vypustil do světa? Ééééé, nic. Všechno je na svém místě, snad až na nesouvisející prostřihy "vysvětlující" vztah postav, motivace atpd. Chvályhodné je, že použil a tím zviditelnil ten hnus jménem moderní sexuální otrokářství. Ještě chvályhodnější by bylo, kdyby se na to už vážně vyfláknul a věnoval se charitě. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Kéž by byla poslední...i když fakt je, že poslední Stevenův film Zákon ulice byl uplně někde jinde, než ty filmy z této skupiny. Takže oprava, kéž by byl poslední z těch opravdu sračkovitých a nastoupila eskapáda těch úspěšnějších. Seagal má také právo hrát akčně a zábavně i když se snaží jak nejlíp může. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ano, stále se i takovéhle filmy točí... Aneb jak si Steven Seagal zase zahrál "člověka, který neexistuje" a mohl legálně obejmout dívku pod zákonem. Krom "stylového" finále je film naprosto tragický, ohraný, nudný a nezajímavý. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Neradujte se předčasně. Bohužel to není poslední filmová mise Stevena Seagala. Ten je zde již tradičně obtloustlou karikaturou sebe sama. Děj má být zřejmě lidským přístupem o sbližování starce a syrotka v akčním hávu. Zřejmě. Jedna * za bojové scény, při kterých se od srdce zasmějete. Steven rádoby natřásá své faldy a protívnící se v krkolomných pádech kácí na zem několik decimetrů před ním. Bohužel si kdysi obstojný akční macho neuvědomuje na jak hlubokém dně se nachází a zvesela "hraje" dále. Bože chraň. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa nejedná o Seagalovu naozaj poslednú filmovú misiu. Obézny muž zachraňuje zvieratá (zasa Aljaška!), dopisuje si s poľským dievčatkom a žije v rezervácii. Nie je to s ním až také zlé, ako s Chuckom Norrisom, ale Daniel Day-Lewis to tiež nie je. Z unavených akčných pohybov (pri ktorých vidíte iba nohu lámajúcu ruku nepriateľa, takže Steven asi pil kávu a kaskadér sa potil) vidieť, že Seagal dožíva z dávnej slávy a už nič nové pre svoju kariéru robiť nemieni a ani nechce. Na jeho prvých filmoch som vyrastala aktívne som na ne chodil do kina, ale toto mu tolerovať (i práve kvôli tomu) nebudem. Keď vytiahol meč, skoro som sa prekotil (aj so stoličkou). Rozpočet 8 miliónov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z podprumernych filmu Stevena Seagala, kterych toci spousty. Na tomhle jsem nenasel ani jednu vec, ktera by ho vyzdvihla nad jeho ostatni filmy. Seagal je opet bejvalej vojak, vsechno vi nejlip, problem umi vyresit jen on, umi vsechny jazyky, umi lecit atd. Navic me nasralo, ze tu jsou vlastne 3 "souboje", kterym chybi jakakoliv choreografie. Prvni souboj je celkem v klidu a je hned ze zacatku filmu, jenze pak sem hodinu cumel jak se Seagal snazi o seriozni herectvi a spis nez akcni film je to jakasi detektivka, kde Steven hleda stopy, vyptava se, patra po okoli atd. Poslednich 10 minut se to sice rozjede (1 dobra prestrelka, 2 hlasky), ale konec zase nezvladnutej, behem nehoz si to Seagal vyridi s hlavnim zaporakem (kterej je mimochodem celkem cool) tim stylem, ze nejdriv nakope Seagala do kouli a pak se proti sobe rozbehnou s mecema a zaporak padne mrtvej (opet zadna choreografie) a Seagal zaujme postoj, jako by se priposral. Jiste, v podani nejakyho mladyho borce by to mozna vypadalo cool, ale 150 kilovej vrascitej dedula mi moc cool nepride. A to vse bud bez hudby, nebo s hodne spatnou hudbou. Na druhou stranu ale musim rict, ze me tenhle film nejak vyrazne nesral a dalo se to dokoukat celkem bez uhony. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Inspirován Tomášem Matonohou jsem se rozhodl napsat panu režisérovi Po-Chih Leongovi otevřený dopis, který bych Vám teď rád přednesl: "Vážený a milý pane režisére, tlustá kurva zhurta funí, bordel, sardel, dýchánek, humus, bláto, hrouda, kokot, ožralej střihač, chlast, tupý meče, zasraná kamera, blázen, trapnost, příšernost, unylost, hovna, rachotina, guma, nadváha, nasyslená držka, debil, magor, nuda, nuda. nuda. Závěrem bych chtěl ještě zdůraznit: potící se Seagal, pochcanej barák, unylý nádvoří, zmrskanej střihač, mišmaš, bordel, zbloudilá kamera, souboj, smích, kečup, nejtrapnější póza, úchyl, blázen, zkažený oči, ztráta času, toť vše, s pozdravem zklamaný kdysi fanoušek Stevena Seagala, Lateef." ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal je zpátky a ještě horší než předtim, tak tlustej snad nikdy nebyl, dyt v tom filmu snad nosí těhotenský oblecení a nebo nejěkej pytel a nevim jestli se tak strašně zhoršil, ale jeho rychlost ja sai ti procentní z jeho bývalý rachlosti a všechny chvaty, jsou udělaný tak aby nebyl vidět že to Seagal neudělá, vždycky je záběr na jeho rádoby drsnej ksicht a pak na rychlý ruce a to pořád dokola a nakonec je všechny nakope nohou, o který taky moc nevěřim, že je jeho. Příběh je bohužel zase stupidní a v jeho filmech se stále opakující, nevim proč musí pořád někde někoho zachraňovat, ale nejvíc mě dostalo, že chodí po lese a hledá zraněný zvířata, to už fakt přehnali, ale zase na druhou stranu jsem se výborně bavil, jenže to bohužel tak nikdy myšlený nebylo, jinak bych dal mnohem vyšší hodnocení ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Náš drahý Steven se tentokrát vydal do Polska potírat obchod s bílým masem (ač sám má evidentně raději vepřové) a věren svých tradic tak činí krajně zoufalým způsobem překračujícím (nyní už neexistující) hranice sebezesměšnění. Ano, takhle vypadá současné Seagalovo videoobdobí krachu, kdy "Poslední mise dne" spočívá zpravidla v tom, že si v čase 23:59 vezme z ledničky kilový kelímek vanilkové zmrzliny polité rozpuštěnou kostkou másla a 12 dietních párečků v aspiku.. Vždyť význam slova "dublér bojových scén" v jeho případě spíše znamená, že se do toho dlouhého kabátu musejí obléct dva, aby alespoň částečně napodobili tvar toho kdysi mrštného tělesa! Nechci být impertinentní, ale distribuční název měl spíše být: "K poslední obložené míse".. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak nám zase S.Seagal zas pro změnu zachránil svět od obchodníků s "bílým masem" a navíc nezletilým. A při tom ještě stihne léčit raněná a nemocná zvířátka. A to jnení jen tak, Amerika Seagalovi už nestačí, tak hurá a jde (letí - pokrok!) spasit Evropu - tedy Polsko. Bravurně se tu zorientuje, naučí jazyk... Vše je mu hned jasné a ještě "vyfasuje" krásnou a chytrou spolupracovnici (tutově vnučka Kapitána Klosse). No a aby to bylo úplně dokonalé, ještě ji sám odoperuje a vyjme kulku z těla..... Stárnoucí a kulatící se S.Seagal se tady marně snaží dělat "superhero" v "cedníkovém" scénaři...... jak trapné... vlastně trapné ne, ale smutné... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No. Čo povedať, je to fakt úbohé. Steven skáče z horšieho filmu na horší. A točí len aby mal na benzín, nájom a kilá žrádla, lebo to čo zarobí, ako máme možnosť vidieť aj zje a nezakryje to ani trojmetrovým kabátom. Kde je ten skvelý, sympatický akčný herec minulého storočia, ktorého filmy som mal tak rád? Už aj Van Damme točí lepšie filmy! Scenár a scény sú tu fakt pritiahnuté za vlasy(v Poľsku je ako doma a pozná skoro každého, jazyk žiadny problém), akčné scény bez akcie a Stevenovým chmatom tu dokonca pomáhajú aj efekty!? Škoda času, môžeme len dúfať, že sa mu ešte podarí nejaký ten aspoň malý comeback. Ale najhoršie má už za sebou. 40%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po preakčnelej, ale aj tak podľa mňa veľmi dobrej Beštii prichádza Seagal s podstatne umiernenejším a uveriteľnejším akčným filmom, ktorý sa navyše venuje citlivej téme obchodu s bielym mäsom. O nejakej dynamike sa tu vôbec hovoriť nedá, väčšinu času sa to nesie v pomalšom tempe, ale filmu to neškodí, keďže scenár mi na Seagalove pomery tej doby príde predsa len trochu kvalitnejší a zaujímavejší, ale aj tak túto citlivú tématiku samozrejme spracúva čo najpovrchnejšie, aby to výraznejšie nepresahovalo do iných žánrov. Zaujalo ma aj zapojenie až dvoch záporných skupín, nielen samotní obchodníci, ktorý navyše patria do najvyšších vrstiev, takže to pátranie pôsobí ešte trochu zaujímavejšie, ale aj bývalí kolegovia z tajnej služby, ktorí kľudne mohli dostať viac priestoru. Seagal tu opäť predstavuje takmer dokonalý typ človeka, takže všade má kontakty, všetko zvládne a nič ho neprekvapí, čo mám bežne veľmi rád a z väčšej časti mi to vyhovuje aj tu, ale nemuseli zase z tých poľských policajtov robiť až takých hlupákov, keď ich Seagal musí poučovať ešte aj v ich práci. Ale aj tak ma to bavilo, po celý čas sa na to pozerá dobre. Po akčnej stránke sklame hlavne jej množstvo, keďže tu jej je skutočne minimum. Celá prvá hodina ponúkne len tri súboje, na ktoré sa síce pozerá dobre a Seagala v nich vidno, ale jedná sa len o veľmi krátke záležitosti. Každý z nich mohol a aj mal byť dlhší. Zvyšok filmu síce ponúkne jednu slušnú prestrelku, v ktorej sa Seagal po dlhšej dobe zase aspoň na chvíľu predstaví s brokovnicou, ktorá mu sedí, ale zase ma sklamalo úplne finále, ktoré miesto hromadnejšej akcie ponúkne len súboj s hlavným záporákom a ten síce nebol zlý, ale tiež som čakal viac. Veľkým plusom je ale obsadenie, Seagal je tu samozrejme stále charizmatický sympaťák, pričom tu dokonca aj často nosí obleky, čo pri ňom nikdy nebolo bežné, bavila ma postava policajtky a dievčaťa a k tomu výborný záporák Matt Schulze. Režijne je to žánrový štandard tohto typu filmu, takže neurazí. A špeciálnu pochvalu musím vyjadriť za časť na slávnosti vďaka skladby Canon od Pachelbela, čo ma veľmi potešilo. Takže tu ma skutočne najviac mrzí ten nedostatok akcie, ale aj tak sa jedná o jeden z tých lepších Seagalových videofilmov. 74% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někdejší ikona akčního žánru nabyla největší slávy na přelomu 80. a 90. let, vzniklo zhruba pět podařených projektů a někdy od roku 1994 to jsou už nekoukatelný záležitosti. Od amatérské režie, přes amatérský střih, až k jednomu zavalitýmu týpkovi, kterýho z nostalgie neodepisujete!! Na důstojný odchod to bohužel prozatím nevypadá!! Holt, nájem se nějak platit musí.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Seagal postoupil na vyšší level. Tentokrát je to samaritán a filantrop co zpravuje reverzaci, zachraňuje zraněný ptáčky a do toho si píše dopisy s jakousi holkou z Polska (kterou v životě neviděl!) a když mu přestane psát, tak se zčistajasna rozhodne, že zjistí co je za tím a tak si udělá další výlet do Východní Evropy, aby tu zjednal pořádek! Tolik v kostce znamenitý děj tohoto spektáklu, který má kupodivu celkem plynulou kameru a je i slušně sestříhanej což by bylo plus, jenom kdyby to nebyla taková nuda. Ten rozpočet uvedený na IMDb (20 mega) to musí být vtip, leda že by padlo 15 mega na hanbáče pro Steva, ale abych nebyl zlej, tak to si nemyslím, protože tohle je jeden z filmů kde ještě vypadal fakt docela dobře a předvedl tu jednak svou naprosto typickou postavu a přidal i pár zábavných trademarků, ale jak už jsem uvedl i přes krátkou stopáž je to docela nuda takřka bez akčních scén. Na pořádnou přestřelku si musíme počkat skoro až na konec filmu a když už se mi zdálo, že se to celkem rozjíždí, tak to zabila ta závěrečná bitka, která nijak nevybočí z tehdejšího Sádelníkova průměru. I tak dám 2* hlavní záporák byl v tomto případě správně zvrácenej parchant co se neštítí ani zavraždit malou holku a fakt se mi líbil, ovšem jak nastoupí proti sádlu, tak nemá nárok. Nicméně nevím co jsem až tak zásadního proti tomuto filmu měl, protože viděno dnešní optikou je to pro mě celkem přijatelné, jasně pořád se to nevyhrabe z podprůměru, ale i to je u Seagala svým způsobem výhra a kdyby to byla opravdu jeho poslední filmová mise, tak bych možná šel ještě výš. Takhle je to za 35% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak zase jsem to dokázal a dokoukal dalšího Seagala poslední doby. Tentokráte naštěstí neošahává mladé "herečky" ze zemí bývalého východního bloku. Ale když jsem viděl zápletku měl sem ze začátku obavu zda-li se nebude jednat o nějaký druh incestu. Naštěstí mé obavy se ukázaly být naprosto liché a tak jediným ptákem který zde poletuje je nějaký poraněný dravec. Steven předvedl ve filmu myslím jeden pěkný úder, kdy mu bylo i vidět do obličeje. A také se trošku oháněl v závěrečných minutách mečem. Hláška prakticky žádná. Škoda! Ty má Steven někdy smrtící. Režisér je opravdový břídil, ale narozdíl od dementního Létajícího zabijáka, tento film do odpadu nepatří. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo Sedaloviek, ktoré stoja len na akcii, pretože všetko je tu tupé.Ale tento film zo Segalom je trošku špeciálny, po dlhšom čase za k Seagalovi pridal nový žáner - romantický.Čo je ešte príšernejšie.Je to stále dookola to isté ničím nezaujímavé, ani akcie nestoja za bohviečo.Proste Segal ide dolu vodou.Kde sú tie časy keď bol film tupý a dalo sa pozerať aspoň na akcie. 35% - 2* ()

Reklama

Reklama