Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 1/10 Efekty 5/10/// +Nicole Kidman, námět, občas atmosféra -téměř žádná hudba, tiché dialogy, příliš dlouhá stopáž/// Docela makačka na bednu, teda hlavně z počátku. Později jsem trošku rezignoval. Ve filmu září Nicole a spojením do dvojice s Pennem to mezi nimi pěkně jiskří. Ale nebýt jejich hereckých výkonů a scény v autobuse, tak by film vyšuměl úplně do ztracena. Děj povyšuji nad průměr jen životní příběh hlavní hrdinky. Řekněme, že je zajímavý, přesto trošku o něčem jiném než jsem předpokládal. Tichý dabing, zvuky a téměř žádna hudební kulisa, však přes zvýše zmíněné může zapříčinit nudu./// Celkem 52%/// ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"OSN - spousta různých jazyků a smysl uniká." Umím cizinecky dost dobře na to, abych odhalil připravovaný atentát na velvyslance z planety K-PAX plánovaný ve svahilštině s ruským přízvukem. Přesto si nechám vše pro sebe, protože je za tím vším určitě CIA, která již má v rukou nezvratné důkazy o tom, že ten atentát spáchám já. Jenže Silvia neumí ani diskrétně odvrátit uši ani udržet pusu zavřenou a rozpoutá tím sled událostí, který disponoval ohromným potenciálem a bohužel ho nevyužil. Jak to teď vysvětlím svým chlupům na zádech, které byly svědomitě připraveny vstávat napětím? ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Posledných pár minút si nevšímajte. Penn s Kidmankou asi nevedeli, ako sa majú so svojimi rolami rozlúčiť. Alebo Pollack nevedel, ako sa rozlúčiť s týmto inak skvelým politickým thrillerom. A tak vznikla trošku silená scéna (ako inak) lúčenia. Keď ju však nevezmem do úvahy, len veľmi ťažko by som hľadal v tomto filme chybu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pro čtyřhvězdičkové hodnocení mluví bezesporu skvělé herecké výkony Nicole Kidman a Seana Penna, pro tříhvězdičkové hodnocení mluví naopak několik hlušších míst a dost průhledný scénář, který po hříchu, ač se jedná o thriller, moc napínavých a překvapivých zvratů nenabízí. Ale abych zase jen nekritizoval. Pro hovoří také velmi zajímavé politické téma OSN vs. diktatura v afrických zemích, takže se všemi plusy a minusy to nakonec vidím přeci jen na slušných 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano po 6 letech je Sydney Pollack zpet, ale bohuzel s prumernym a misty nudnym politickym thrillerem, ktery do zanru neprinasi nic noveho. Uz samotna zapletka na ktere Pollack stavi (tlumocnice vyslechne tajny rozhovor v jazyce, kteremu rozumi jen par lidi vcetne ji a ktera navic ciste nahodou pochazi ze zeme, ktere se to tyka) je dost neverohodna. Navic je film mistama nechtene smesnej, docela predvidatelnej a mistama moc rozvleklej. Cely film ma zajmavej strih, nic zbesilyho a dobre to dotvari celkem slusnou atmosferu. Te taky pomaha hudba, ktera se radi mezi ty lepsi. Herci jsou taky v pohode, hlavne Sean Penn je vostrej, Kidman uz tak uzasnej vykon nepredvedla, ale stale nadprumer. Celkove je to dobre odvedena prace, na ktere bohuzel neni nic tak moc zajimaveho (krome toho, ze se natacela v OSN), aby se musela videt. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Letecká spoločnosť British Airways neprevádzkuje lety medzi New Yorkom a Johannesburgom. (MikaelSVK)
  • Miniroličku si ve filmu střihl i režisér Sydney Pollack, zahrál si tu ředitele tajné služby. (Salgafo)
  • Režisér Sydney Pollack sa stretol s vtedajším generálnym tajomníkom OSN Kofi Annanom, aby mohol získať povolenie natáčať vnútri sídla OSN v New Yorku. (MikaelSVK)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama