Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po letech znovu viděno a přidal jsem hvězdu navíc, za skvělý ohnivý konec. Kingův román patří mezi mé oblíbenější a jeho zfilmovaná podoba sice nepatří mezi špičkové, ale mezi ty lepší rozhodně. Sympatický David Keith, patřičně slizký Martin Sheen (skvěle nadabovaný Alešem Procházkou) a andílkovská Drew Barrymoreová. A samozřejmě démonický George C.Scott! Věčně na útěku, s agenty v zádech, vyhlídky temné, no future. Kdyby Rusáci dokázali natočit tolik sebezpytných filmů a touze po moci a ovládnutí světa jako Američani... Výborná hudba a chválit Tangerine Dream, to by bylo jen nošením sov do Athén. Z ohně jde v tomhle snímku opravdu strach. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Román jsem četl a patří ke slabším Mistrovým kouskům. Film je jen slabej průměr. Všechny ty závěrečný pyrotechnický orgie působí matným dojmem, stejně jako celej film. Berme to tak, že si na tomhle filmu Mark L. Lester vyzkoušel jak udělat akci a ač se mu to moc nepovedlo, poučil se z nezdaru a v následujícím filmu se vyšvihl k životnímu výkonu. ()

Reklama

balba 

všechny recenze uživatele

Firestarter - v překladu Žhářka 1: Rodiče se zúčasnili pokusu jedné Společnosti,která jim aplikovala séra po kterých získají telepatické schopnosti.Narodila se jim holčička jménem Charlie , který je osm let a umí myšlenkami zapalovat předměty.Maminku daná Společnost zabije a otec musí s dcerou před Společností utéct.Nakonec Charlii dostanou,ale ta svou myšlenkou zapálí celou Společnost.Její otec je smrtelně zraněn a umírá.Charlie je jediná ,která přežije. Na VHS to vyšlo jako Ohnivé oči. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Spaľovať bolo rozkošou" - tento krátky citát z knihy "451° Fahrenheita" od kultového sci-fi autora Raya Bradburyho, si zvolil Stephen King ako motto ku románu "Podpaľačka". Výborne to ku nemu pasuje, rovnako ako aj ku filmovej verzii, ktorú v roku 1984 natočil režisér Mark L.Lester. Film verne kopíruje literárnu predlohu a veľmi dobre sa mu darí navodiť požadovanú atmosféru. Je tomu tak aj vďaka výborným hereckým výkonom. Dvaja charizmatickí záporáci v podaní George J. Scotta a Martina Sheena a proti nim skvelá, iba deväť ročná, Drew Barrymore ako nebezpečne výbušná Charlie McGee – malé, psychicky labilné dieťa s darom extrémnej pyrokinézy - "Podpaľačka". **** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková Carrie v light verzi. Vlastní děj spočívá v tom, že taťka s dcerkou utíkají před ultrasupertajnou společností, která je vyšlechtila. Občas někoho spálí, sem tam si zamanipulují s mozkem, ale většinu děje pořád utíkají. V patách mají čističe v podání hlavní hvězdy filmu George C. Scotta, kterého řídí i neřídí Martin Sheen. Žádná hitparáda, ale koukat se na to dalo. 55% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama