Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Počas videoéry v 90tich rokoch som dosť hltal Scannerov a odvtedy milujem snímky zaoberajúce sa telepatiou, psychokinézou či iným paranormálnymi duševnými schopnosťami. Firestarter je na svoju dobu exkluzívna záležitosť z tohto súdka, ktorá sa kvalitou vyrovná aj omnoho známejším Scannerom, Dotyku Medúzy, The Fury či Carrie. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Typické béčko podľa Kinga. Minimum ozajstných emócii, priemerní alebo podpriemerní herci (s výnimkou Georga C. Scotta), veľké zmeny oproti predlohe, ale tiež pár milých detailov. Film, ktorý nikoho neurazí, ale ani nenadchne. Rutinné spracovanie jednej z najnapínavejších kníh Stephena Kinga. A pritom to malo tak krásny potenciál - sľubný námet, kopu hviezd... ()

Reklama

balba 

všechny recenze uživatele

Firestarter - v překladu Žhářka 1: Rodiče se zúčasnili pokusu jedné Společnosti,která jim aplikovala séra po kterých získají telepatické schopnosti.Narodila se jim holčička jménem Charlie , který je osm let a umí myšlenkami zapalovat předměty.Maminku daná Společnost zabije a otec musí s dcerou před Společností utéct.Nakonec Charlii dostanou,ale ta svou myšlenkou zapálí celou Společnost.Její otec je smrtelně zraněn a umírá.Charlie je jediná ,která přežije. Na VHS to vyšlo jako Ohnivé oči. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

povedená Kingovská adaptace, která knihu kopíruje skoro slovo od slova. Když překousnete takový ten osmdesátkový look (trvalá až ke stropu a "šíleně akční" disco soundtrack), tak se jedná o napínavý sci-fi thriller s prťavou Drew Barrymore v hlavní roli - doporučuji shlédnou už jen kvůli tomu, že buclatou holčičku metající firebally a zapalující záporáky pouhým pohledem v mnoha dalších filmech neuvidíte:) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se rozhodl podívat po zklamání z filmu Spontaneous Combustion (Živá pochodeň)  od Toba Hoopera. A pokud bych měl oba filmy ve kterých je hlavním "hrdinou" oheň posuzovat, tak u mě jednoznačně vyhrává tento. Oheň je v obou filmech podstanej ale v každým filmu tak trochu jinak. V Hooperově filmu jde spíš o samovznícení kdežto tady je to pyrokineze. Kingovu předlohu jsem nečetl, takže nemůžu posuzovat jak moc se film drží předlohy. Každopádně to co jsem viděl se mi líbilo a kupodivu mě to ani přes trošku delší stopáž ani na chvíli nenudilo. Potěšila mě i malá D. Barrymore. Věděl jsem, že jako malá hrála v E.T. ale, ale že by hrála v hororu kde vládne schopností pyrokineze jsem neměl ani tušení. Je to asi tím, že filmy ve kterých hraje zrovna nejsou mojí cílovou skupinou a tak jsem se její filmografie nikdy nezkoumal. Od filmu jsem si toho moc nesliboval ale o to víc mě potěšil. Klidně bych bral remake, protože věřím, že v dnešní době, pod rukama schopnýho režiséra by se z toho dalo vyždímat ještě daleko víc. Slabší 4 hvězdy. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama