Barry SonnenfeldKamera:
Greg GardinerHudba:
Danny ElfmanHrají:
Tommy Lee Jones, Will Smith, Rosario Dawson, Lara Flynn Boyle, Johnny Knoxville, Rip Torn, Tony Shalhoub, Patrick Warburton, David Cross (více)VOD (3)
Od událostí prvního dílu uplynulo už několik let, kdy K a J, agenti tajné neoficiální organizace MiB, dohlížející na utajené mimozemské imigranty na Zemi, odvrátili velkou intergalaktickou katastrofu. Tehdy se čerstvě zaškolený agent J v organizaci dobře zavedl, zatímco jeho starší, zkušený kolega K se vrátil k pohodlnému civilnímu životu a pracuje na poště. Během rutinního vyšetřování však J odhalí spiknutí řízené zlou kytothianskou stvůrou Serleenou, vystupující v podobě sexy modelky luxusního spodního prádla. Obsadí budovu organizace MiB a jako rukojmí si vezme její zaměstnance. J nezbývá než požádat jediného muže, který mu s řešením situace může pomoci - zpohodlnělého K. Vyzbrojí se v tajné zbrojnici a proniknou do centrály. Čeká je rozhodující boj o záchranu lidstva i Zarthanů… (TV Nova)
Jednoznačně zklamaní. Snímek nemá téměř žádnou vnější kostru a na jeden povedený gag čekáte vzhledem k stopáži neúměrně dlouho. Sonnenfielda bych přímo neobviňoval - může za to stupidní scénář a pár vedlejších postav (Rosario Dawson je totálně nevýrazná). Spousta hloupostí rovněž dokazuje, že inteligence prvního dílu byla asi jen statistická odchylka. Po všech stránkách kalkul a zbytečná snaha jinak kvalitních herců. ()
Neoriginalita Mužů v černém 2 je v komediálním žánru až trapná. Není v nich jediný nový gag, ať už slovní, nebo obrazový. Ani žádná zajímavá nová postava. I buldok Frank, jehož coververze písně "Já půjdu dál" bude nejspíš to, co vám po filmu nejvíc utkví v hlavě, je náš starý známý. A největší inovace - kratičké vystoupení Michaela Jacksona - by si rozhodně zasloužila nominaci na "trapný vtip roku". (Reflex) ()
Upřímně řečeno se divím, proč má Steven Spielberg potřebu produkovat takové filmy. Nic než efektní nafouknutá bublina, která prasnke dřív, než ji vlastně z toho bublifuku vypustíte. Jediné, za co bych se přimlouval já, je Lara Flynn Boyle (jednu chvíli od pasu nahoru jen ve spodním prádle) ... a za normálně oblečenou taky. ()
„Muži v čiernom“ sa po piatich rokoch opäť vrátili na plátna kín. V tej istej, dobre zohratej, zostave - Tommy Lee Jones a Will Smith. Pod taktovkou toho istého skúseného režiséra - Barry Sonnenfelda. Sú tu rovnako vysoko kvalitné filmové triky, rovnako profesiosionálne zvládnuté technické záležitosti ako pri prvej časti. Dokonca pribudla aj jedna exotická kráska - Rosario Dawson. No už to na mňa ani zďaleka nepôsobí tak sviežo ako pri úvodnom snímku z roku 1997. Je to dobré, ale už to nie je taká zábava. *** ()
V kině jsem jako největší zradu brala stopáž filmu - maximálně hodinka a čtvrt, zbytek zabírají titulky (v TV to tak strašně krátké nebylo, holt reklamní bloky:-)). Ujetá jízda tentokrát postrádá předchozí punc originality, počítačové efekty jsou příliš do očí bijící, některé gagy jsou poněkud trapné, ale pobavila jsem se a celkově film nemohu odsoudit jako zklamání. Zkrátka slabší pokračování, jak už to tak většinou bývá. 66% ()
- Tržby ze severoamerických kin byly 193,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 445,1 mil. (NIRO)
- Malou roli ve filmu získali i syn Willa Smithe (J) Jaden Smith a jeho bratr Tray. (Duoscop)
- Světlo v atomizéru bylo v prvním díle modré, v tomto je červené. (ČSFD)