Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Ferrell (Mládí v trapu, Elf) hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vždy, když se objevila zpravodajská relace, nemohl jsem si pomoci a vždy mi před očima běžela některá ze scének "Weird Newscasters" z pořadu "Whose Line Is It Anyway?". Zprávař sice není ani zdaleka tak vtipný, ale zasmál jsem se dostatečně. Will Ferrell patří jako vždy k tomu nejlepšímu "Vypadám skvěle. Myslím že opravdu skvěle. Hej všichni, pojďte se podívat jak skvěle vypadám!", ale tentokráte mu natřel prdel Steve Carell "-Kde jsi vzal ten ruční granát? -Nevím", a to na celé čáře. Pár cameo roliček už pak jen vyplňuje zbylé místo v příběh postrádajícím filmu. Fuck you, San Diego.. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

První díl jsem viděl až po tom co jsem zhlédnul druhý díl a myslím,že co se do zábavy týče je to tak srovnatelné i když zde se možná najde krapet víc vtipných scén.Ale připadá mi,že Will Ferrell má snad seznam a z toho si odškrtává typy bláznu a podivínu co ještě nestvárnil :-)Pokud máte rádi typický humor ústředních herců zde hrají tak určitě se pobavíte ostatním to ani nedoporučuji zapnout.A je tu i na pár chvil Seth Rogen,který po sléze převzal asi hlavní úlohu komika nastupující generace.Za mě 70% a tři hvězdy. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hovadinka s několika vtipnými scénkami a nějakou tou vydařenou hláškou. Pobavilo mě třeba hned úvodní upozornění. ,,Následující příběh je založen na skutečných událostech. Byla změněna jen jména, místa a události." To si myslím, že muselo pobavit každého. Dále je k vidění pár fekálností a ten nejjednodušší humor, jaký si dovedete představit. Přiznám se, že Ferrella moc nemusím, ale zde je nutno uznat, že táhnul prakticky celý film sám. Netáhnul ho z ničeho jiného než ze sraček. Christina Applegate je docela hnusná a vůbec celkově je to obsazeno herci, které lze vídat v právě podobných poslabších komediích. Tahle je o trošku lepší než ty ostatní. Ale takového toho béčkového závanu se přesto nezbavila. Moc nemusím romantické komedie. Tady bylo romantiky skromně, ale přesto mě tam rušila. Na 3* mi tam trošičku něčeho chybělo. Zklamán nejsem, ale nevidím snad žádný důvod, díky kterému by bylo dobré film doporučit dále. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ježíšku já chci bejt zprávař. No umíte si představit, že přijdu do TV NOVA a tam Rejko Danken dostává přes držku od Lucie Borhyové nebo že Voříšek hraje Charvátové na klarinet nebo co to bylo za klacek. Rád bych se po tomhle filmu vrátil do sedmé třídy kde jsme psali na papír své vytoužené zaměstnání. Tenkrát jsem napsal POMO, dneska bych napsal zprávař na státní ! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Že neznáte Rona Burgundyho? V tom případě se seznamte s nejlepším televizním zprávařem v San Diegu sedmdesátých let razícím názor, že žena do televize nepatří. Jenže pak se bude muset nějak s tím smířit, protože do jeho vysílání nasadí atraktivní zprávařku. Film je to ve své podstatě určený spíše pro americké publikum, protože to přece jen bude lépe obeznámeno s poměry v zákulisí televizních zpráv, než našinec. Jenže našinec není cizinec a tomu se zase bude líbit možná konfrontace bez servítek podpořená dobrým výběrem herců. Ferrell je neuvěřitelně nesympatický a zanechává za sebou množství narážek na americkou televizní politiku, která nezasvěcenému snadno unikne. A právě tady je to co film pohřbívá pro českého diváka. Neznalý divák se totiž nemusí u tohoto filmu v takovém případě bavit, ale hlavně nudit. Je třeba to brát tak, že není to komedie plná gagů pro českého diváka, ale komedie plná známých herců jejichž výstupy by eventuálně našince pobavit mohly. Kdo by chtěl víc, musel by pilně nastudovat americké televizní poměry v sedmdesátých letech, ale právě o tom silně pochybuji, že by to někdo zkoušel. Tyhle zprávy rozhodně nejsou tak podbízivě otravné jako ty co známe z našich televizních kanálů. Jsou podávány vcelku vtipnou formou. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Při rvačce na ulici je 23 lidí. (spiderpig)
  • První nástřel scénáře pojednával o letadle plném zprávařů, které se srazí s jiným letadlem a následně nouzově přistane v horách. Zjístí se, že druhé letadlo bylo plné opic a výbavy pro bojová umění. To vedlo k souboji ke kanibalismu dohnaných zprávařů s po zuby ozbrojenými opicemi. (DaViD´82)
  • Ve filmu se objevuje i mnoho herců z kultovního Apatowova seriálu Machři a šprti. Nejsou však ani uvedeni v titulcích. Kupříkladu tedy lze zahlédnout Setha Rogena jako kameramana na kočičí "módní" show. (DaViD´82)

Související novinky

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Han, Leia a Luke jsou zpátky

Han, Leia a Luke jsou zpátky

08.03.2013

A s původními představiteli. Spekulovalo se o tom už od ohlášení Star Wars: Epizody VII, jejíž premiéra je stanovena na léto 2015. Mark Hamill a Harrison Ford přiznali, že mluvili s Georgem Lucasem o… (více)

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

03.04.2012

Zprávař se u nás nikdy nedostal do kin. Ostatně, šlo o čistě americký hit – z 90 milionů dolarů, které utržil, bylo 85 z kin ve Státech. Kult, který se kolem něj postupně rozbujel, ale zasáhl… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama