Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Ferrell (Mládí v trapu, Elf) hraje Rona Burgundyho, jednoho z nejlepších televizních hlasatelů zpráv v San Diegu v roce 1970. Ron je přesvědčený, že ženy mohou hlásit maximálně zprávy o módních přehlídkách a možná ještě o nejnovějších kulinářských receptech. Jenže Ronův nový kolega v hlasatelně už nebude muž, ale inteligentní mladá žena (Christina Applegate), která je i krásná, i chytrá, i ambiciózní! Když se tyto dvě výrazné televizní osobnosti setkají před kamerou, vypukne hotová válka! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ferrella som si vyložene obľúbil. Aj tu je skvelý, rovnako ako Christina Applegate a ponúkne nenáročnému divákovi veselé chvíľky. Hlásateľ je veľmi osobitá komédia a to či sa Vám bude páčiť záleží na Vašom vzťahu k Willovi Ferrellovi. Niektoré scény sú trošku prehnané a nevtipné ale inak je to podarená komédia, u ktorej som sa neraz zasmial. Je to klasika, záplava gagov bez najmenšieho záujmu na kvalite, čím uletenejšie tým lepšie. Ale tých vydarených je tu tiež veľa, pouličné bitka spravodajských gangov hovorí za všetko. Daj filmu je síce celkom jednoduchý, ale je to tak narvané vtipmi, že už to snáď viac nešlo a pár scén som ešte dlho rozdýchával. Samozrejme všetkému vévodí Ferrell, ale aj ostatní stojí za povšimnutie. Celkovo tento film srší vtipom a nápadmi. Atmosféru 70. rokov sa podarilo navodiť dokonale. Kostýmy sú presné, rovnako ako interiéry a všadeprítomné fúzy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell ako Ron Burgundy, obľúbený hlásateľ hlavného spravodajstva ktorý prečíta hocičo z čítačky a jeho tým spravodajcov (najznámejší Steve Carell) sa musia pripraviť na príchod novej ctižiadostivej hlásateľky v podaní Christini Applegate. Hlavné spravodajstvo je tvorené veľmi schopnými komikmi ako sú ešte tí dvaja z „40 Years Old Wirgin“ (Carell a jeho kamoš, čo mu požičal svoju zbierku porna) a ten jeden z „Thank You For Smoking“ (hovorca pre zbrojársky priemysel). I keď všetci sa správajú ako s IQ 48 je to veľmi slušná komédia. Niektoré vtipy síce vyznievajú do prázdna no pár situácií je tu ozaj na popukanie, hlavne keď dôjde na konfrontácie Ferrell vs. Applegate. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve své době, kdy jsem ještě nebyl připraven na zvláštnost Willa Ferrella mě tato komedie hluboce zklamala. Musím tohle tvrzení vzít zpět. Potenciál Willa je opravdu využitý a celý jeho tým ve složení Rudd, Carrell a Koechner, podává nadpozemské výkony. Skvěle jsem se bavil. Nejvíce asi když motorkář Jack Black nakopl psa a když to pak znovu ukazovali v titulcích jako nepovedenou scénu. 65% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Humor Willa Ferrella, potažmo celého Frat packu mě zatím nikdy vyloženě nezklamal, naopak vždy jsem se u něj příjemně pobavil (a Zprávař samozřejmě není výjimkou), jenže s finálním ohodnocením je to vždy trochu na šťíru, protože blbůstka, ať velmi pohodová a úsměvná totiž vždy zůstane jen blbůstkou... Will Ferrell i s celou svou bandou se předvádí pěkně a dokážou naservírovat pár vskutku podařených vtípků (hysterický telefonát, hromadná bitka atd.), ale na konci si člověk uvědomí, že celý film jím projel jako včerejší párek v rohlíku - bez následků. Standardní, odpočinkový příběh, u kterého se nevyplatí zapínat mozek a slušná zábava, co nezklame, ani nepřekvapí, toť vše. 610 ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Promě největší filmové zklamání roku 2005, těšil jsem se jako blázen na komedii alá Stiller kde má konečně Will Ferrell (Mugatu ze Zoolandera, Velkej Erl ze Starksy a Hutch) hlavní roli, ale já se ani jednou nezasmál, ba co hůř, nudil jsme se a přišlo mi to trapné. Řekl bych, že hlavním nedostatkem tohodle filmu je chybějící chemie mezi hlavními představiteli, to co dělá stillera a owena wilsona tak skvělou dvojkou tu prostě chybí, možná kdyby scénář zůstal na vlas stejný a hlavní čtyřku hráli s Ferrelem Stiller, Owen Wilson a Vince Vaughn (a hlavní ženskou roli Christine Taylor-Stillerová) byla by to další kultovní komedie za 5* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Film byl roku 2012 webem „LoveFilm“ určen šestou nejvtipnější komedií všech dob, a to s průměrně 1,6 "smíchy" za minutu. (JoranProvenzano)
  • Ve filmu se objevuje i mnoho herců z kultovního Apatowova seriálu Machři a šprti. Nejsou však ani uvedeni v titulcích. Kupříkladu tedy lze zahlédnout Setha Rogena jako kameramana na kočičí "módní" show. (DaViD´82)
  • Ronova poznávací značka je "IM #1" (I´m number one - Jsem jednička). (DaViD´82)

Související novinky

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Han, Leia a Luke jsou zpátky

Han, Leia a Luke jsou zpátky

08.03.2013

A s původními představiteli. Spekulovalo se o tom už od ohlášení Star Wars: Epizody VII, jejíž premiéra je stanovena na léto 2015. Mark Hamill a Harrison Ford přiznali, že mluvili s Georgem Lucasem o… (více)

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

Zprávy opět hlásí Ron Burgundy

03.04.2012

Zprávař se u nás nikdy nedostal do kin. Ostatně, šlo o čistě americký hit – z 90 milionů dolarů, které utržil, bylo 85 z kin ve Státech. Kult, který se kolem něj postupně rozbujel, ale zasáhl… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama