Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub stále nebydlí doma. Chce si vydělat peníze zlepšovákem. Jenže Martin nechtěně zaviní ztrátu prototypu a tím se jeden druhému ještě víc vzdálí. Na učilišti se objevují příznaky šikanování. Prváci se pokusí o odvetu – do fingovaného balíčku přidají projímadlo. Pomsta je sladká. Vychovatelé však nemají zájem věc řešit. Z přátelství Martina s Veronikou se rodí láska. Martin se rozhodne s Hankou rozejít, ale dozvídá se nečekanou zprávu… (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Karel Smyczek natočil v roku 1985 šesť dielnu televíznu sériu "Tretie poschodie". Spolu so scenáristom Ivo Pelantom spracovali tému z prostredia stredného odborného učilišťa a k nemu patriacemu internátu. Je to nostalgická, dobová sonda do fungovania socialistického vzdelávacieho systému. V poradí štvrtá epizóda nesie názov "Patent". Martin Brázda naďalej pracuje ako majster odborného výcviku na pražskom učilišti. So žiakom Jakubom Slámom pracuje na výrobku, ktorý chcú patentovať. Martinovi sa však niekde stratí. Jeho vzťah so správkyňou internátu Veronikou Rúžičkovou sa prehlbuje. Dospel do štádia, že Martin chce požiadať svoju dlhoročnú priateľku Hanku, aby sa rozišli. Tá mu však oznámi správu, ktorá to všetko skomplikuje. *** ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Chmeľová brigáda sa natáčala na Kalivodskéj chmelnici pri obci Kalivody. Chmeľnice, na ktorých učni brigádovali, už neexistujú, nachádzali sa na oboch svahoch pri rybníku Jazero. V neďalekom Slanom vyrastal režisér Smyczek. (Raccoon.city)
  • Ako spevák na maturitnom plese vystupoval Michal David zo skupinou Kroky Františka Janečka zo skladbou "Něco na tom je", ktorí neboli uvedení v záverečných titulkoch. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama