Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uzavírají se příběhy všech hrdinů. Koná se svatba Tomáše a Hanky. Tomáš se rozhodne, že zůstane u armády, a dostává byt. Ctibor představuje mamince svou dívku Annu a její dceru Aničku. Maminka zpočátku nevěří svým očím, ale rychle si na představu babičky zvykne. Také Guláš seznámí rodiče se svou vyvolenou. Většina chlapců pomáhá Zuzaně na pionýrském táboře, kde dojde k požáru. Nadporučík Ráž s nasazením vlastního života vynese z hořící chatky chlapce a sám skončí popálený v nemocnici. Tam ho přijíždí navštívit jeho žena Marta, aby mu řekla, že kvůli ní do Prahy chodit nemusí, že to pochopí a že mohou žít odděleně a vídat se jednou za měsíc, ať už jako manželé, nebo rozvedení. Ráž se rozhodne zůstat u roty. Na dovolenku přijíždí domů i Vlado. Uvěří drbům, které se o Márii po vsi povídají, pohádá se s ní i s doktorem, jejím údajným milencem. Mária pak přijíždí za Vladem do Hrádku a čeká na něj před kasárnami. Díky Tomášovu zásahu se spolu usmíří. (TV Nova)

(více)

Recenze (6)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nám to všechno dobře dopadlo. Looseři si na vojně našli holky, kriminálník se nám na vojně napravil a už nechce na kapitalistický Západ, Vlado a Mária, ač jsou oba magoři, to snad potáhnou dál a Martin Zounar udělal zásadní rozhodnutí, které nevím, zda bude moudré, když příklad nadporučíka Ráže vidí přímo před sebou. Majstrštykem tohoto dílu je řev politruka v podání Kamila Halbicha. ()

Svata 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatuji si, že při vysílání premiery tohoto seriálu na ČT1 jsem byl ještě na vojně. Mazáci to brali jako komedii a mladí už vlastně taky. Skutečnost ČSLA byla úplně jinde ve všech směrech, bylo to natočeno pouze na politickou objednávku. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže vy jste chtěli podvádět?! Vyhrát švindlem?!" Rozčúlený Kamil Halbich evokuje Arnolda Rimmera. Ráž sa vrhá do plameňov a prichádza o manželku. Plukovnícke previerky zostanú na Bílkovi. Nechýba obľúbený motív pána režiséra, hromadný spev "Klobouku ve křoví" pri táboráku (rovnaká scéna je aj v Okrese na severu). Prebieha svatba s hysterickými scénami a ponukami bývania. Traktorista Vlado je žiarlivý debil a jeho žena Mária má tiež svoje muchy. Kyslíkovi otrnulo z šikany, asi následky vyženenia knihovníčkinej panghartky. Tomáš sa pri rezni od lampasáka konečne rozhodne, že tiež bude guma a zároveň sa teší na svetový mier. Štyri lístky na labute. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konec je tu a tak nějak to dopadne tak jak mělo... Jinak Eva Vejmělková je fakt kus...! Boha jeho to se musí nechat a vlastně stačí z, aby se na to člověk díval... :))) ()

Nick321

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Komu tykáte?! Komu tykáte a vstaňte když s váma mluvím! První den na vojně a neuposlechnout rozkaz? Hmmm, to jste si dovolil dost..." . Tohle kdyby viděl Žloudek, tak by Kyslíka osobně zavřel na pár hodin na díru s Hasmanem, aby si připomněl, jak mu bylo ouzko, když nastupoval. Asi by odtamtud šel pěkný řev. ()

Reklama

Reklama