Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing je volným pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (215)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Čeští filmaři se v posledních letech opravdu snaží. Sice u nás pořád vzniká stádo generických komedií (čest výjimkám), ale stále častěji se setkávám s tím, že mám chuť zajít do kina i na něco, co už z trailerů a propagačních materiálů působí opravdu originálně a atraktivně. Obdobným příkladem může být například loňské Promlčeno, které na mě fungovalo stejně dobře jako tady Anička... Precizně vystavěný thriller s mrazivou atmosférou, kterému díky výborně napsanému příběhu odpustíte i to, že občas v samotném „pátrání" zbytečně zjednodušuje. Protože i když máte spoustu zaručených teorií o tom, jak se všechno vlastně odehrálo, stejně jste ve finále „mile" překvapeni z toho, jak moc se tvůrcům podařilo odvádět pozornost jiným směrem. Pokud do kina můžete, určitě běžte. #annaismissing si zaslouží vaši pozornost. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Již dlouho jsem slyšel samou chválu směřovanou na tvorbu mladého a šikovného režiséra Soukupa (moc se těším na Metodu Markovič...chystám se na to, až to bude venku celé), takže jsem si jeho výtvory nemohl nechat ujít. Ale zpátky k Anně. Film se může pyšnit skvělým hudebním podkresem a též na naše tuzemské poměry dosti nadstandardní kamerou a střihem (trochu mi to připomnělo Sedlákovy filmy...asi ta mladá krev má něco do sebe). Herecké výkony převážně dobré, ale je pravda, že někdo moc tlačil na pilu (třeba Svátková v roli matky). A co tedy to nejdůležitější, tedy příběh ? Těch pár zvratů člověk odhadl, ale je pravda, že ten největší na konci mi unikl. Takže palec hore za to. Něco mezi 3 a 4 hvězdičkami. Za mě 7/10 ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

#annaismissing je od začátku velmi dobře vystavěný thriller, který si výborně pohrává s očekáváním diváka a nejednou zvládne překvapit. První polovina je na můj vkus zbytečně natažená a nebál bych se na její úkor zkrátit stopáž. Až v závěrečné třetině se totiž naplno rozjede možná až překvapivě intenzivní nářez, který nabízí zajímavé zvraty i hodně silné momenty, které diváka nutí k zamyšlení. Na filmu oceňuji, že naprosto přirozeně zpracovává téma sexuálních predátorů a nepůsobí jako další z mnoha rádoby vzdělávacích projektů, kterým jde především o to varovat mladistvé. Ne, tohle je opravdu klasický thriller, a na české poměry navíc skvěle natočený a kvalitně zahraný, a to jak mladšími herci, tak těmi staršími, kteří jsou vesměs neokoukaní, což je dost osvěžující. Snímek navíc slouží i jako výborná sonda do dnešní mladé generace. Být to kratší a intenzivnější, asi bych neměl co vytknout. 8/10 ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Kdybych jen věděl, že přijdu o tohle, tak do toho kina i dojdu pěšky. Výborný moderní thriller, který mě nepustil od obrazovky ani na chvíli a vystavěl si veškeré své stěžejní momenty do nejmenších detailů. Černý kůň sezóny, který mohu silně doporučit a opět skvělý příspěvek do nové generace filmů z naší malé zemičky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti "martyisdead" výrazně filmovější s více postavami a čistokrevnou detektivní zápletkou o hledání zmizelé influencerky. Chybí překvapení, které jsem cítil u Martyho a znalý divák už zná tvůrčí úmysly i cestičky po kterých se bude pokračovat ale pořád je to vynikající záležitost, naprosto předčící vše české, co bylo tento rok v kině. Práce s herci je znamenitá. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Filmový projekt vznikl ve spolupráci s Nadací PPF. (Leopard105)

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama