Reklama

Reklama

Pluto

(seriál)
Trailer 4
Animovaný / Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Psychologický
Japonsko, 2023, 8 h 15 min (Minutáž: 56–71 min)

Předloha:

Osamu Tezuka (komiks), Naoki Urasawa (komiks)

Kamera:

Micuhiro Sató

Hudba:

Júgo Kanno

Hrají:

Jóko Hikasa, Šinšú Fudži, Minori Suzuki, Hidenobu Kiuči, Mamoru Mijano, Rikija Kojama, Hiroki Jasumoto, Kóiči Jamadera, Tošihiko Seki, Hidejuki Tanaka (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Sedm nejmodernějších robotů na světě a jejich lidští spojenci se postupně stanou oběťmi neznámého vraha. A inspektor Gesicht brzy zjistí, že taky není v bezpečí. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (12)

Tomihiro 

všechny recenze uživatele

Adaptace Urasawovy mangy Pluto dopadla na výbornou! Tezukova povídka Chikyu saidai no robotto ze světa Astroboye, převyprávěná Urasawou, už není jen o soubojích robotů. Urasawa jde do mnohem větší hloubky a posouvá příběh do psychologického dramatu o lidech a robotech! Jak anime tak i manga stojí za vidění nebo za přečtení! ()

W.Goldfinch 

všechny recenze uživatele

Nemám slov...Strhující, komplexní, humanistická nádhera, která je i přes množství postav snadno čitelná. Tvůrci s ohromnou lehkostí dokáží v divákovi vzbudit emoce, aniž by se snížili k nějakému citovému vydírání. Seriál s každým dílem nabývá na intenzitě a samotný závěr jsem sledoval úplně bez dechu. Díky oldschoolově působící animaci a velkolepé hudbě je Pluto velice filmovým zážitkem a řadí se tak k jednomu z nejlepších anime, se kterými jsem měl tu čest. ()

Reklama

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Pluto by dle mého lépe fungoval jako film než série, bohužel celá ta linka se sériovými vraždami superrobotů mě nechávala celkem chladným a celé to poselství o tom, že nenávist rodí nenávist rozhodně nepotřebovalo osmi hodinový seriál, celý svět na mě také působil strašně nevyrovnaně na jednu stranu se animace snaží tvářit dospěle a uvěřitelně na druhou stranu je design robotů v této utopistické budoucnosti  (kde spolu lidé a roboti žijí v poměrné harmonii) na úrovni Bendera z Futurami, (kteří se operují stejně jako lidé a v pozadí slyšíme pískat kardiogram, aby nám chudáka robotického psíka bylo o to víc líto). Díky tomu pak také působí zvláštně, že zde na druhé straně máme superroboty, kteří jsou k nerozeznání od lidí, a to bohužel včetně chování, doufal jsem, že seriál nějak uvěřitelně podá ten rozdíl mezi skutečnými emocemi a jen předstíranými, bohužel jsem se však nedočkal, proč tedy pro hlavní příběh bylo důležité, aby hlavní postavy byly roboti, když se chovají a vypadají úplně stejně mi uniká, možná aby v seriálu mohly být „spektakulární“ akční scény? Nebo aby to ozvláštnilo jinak celkem prostoduchou podzápletku o pomstě, která je trochu zajímavá jen proto, že roboti přece nemohou vraždit lidi? Bohužel ale byť je animace prokreslená, akční scény jsou neskutečně odbyté a zjednodušené, čemuž do značné míry přispívá to, že hlavní záporák bojuje ve formě tornáda (!?), tam nějakou zajímavou choreografii vymyslíme jen stěží... jediné co tedy roboty v seriálu dělá roboty je to jak necharismatické obě hlavní postavy v podobě kluka Atoma a vyšetřovatele Gesichta jsou, ale bohužel to opět nebyl nějaký úmysl, protože takové jsou v podstatě všechny postavy v seriálu. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

O tomto anime jsem nic nevěděl a šel jsem do toho úplně naslepo, a musím říct že se to vyplatilo. Seriál prozkoumává VELICE ZAJÍMAVÉ problémy o životě a vztazích mezi lidmi a roboty, což napomáhá vytvářet originální a zajímavé dialogy mezi danými postavami. Hlavní pointa celého seriálu je pro mě VELICE JEDINEČNÁ a pro mne zatím neviděná a neokoukaná. Na to, že má seriál pouze 8 epizod tak za tu dobu si dokážete VELICE ALE VELICE rychle oblíbit každou postavu, i přes to, že je každá postava úplně odlišná Výrazná je zde také animace, která vyniká i v normálních a klidných momentech kdy si postavy pouze povídají, ale když dojde na akční scény tak se na to moc hezky dívá a jde vidět, že si animátoři velice vyhráli s barvami. URČITĚ ZAJÍMAVÝ KOUSEK, KTERÝ SE VYPLATÍ ZHLÉDNOUT. 9/10 ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Pluto je fascinující anime, které vychází z příběhu z mangy Pluto: Urasawa x Tezuka. Příběh je promyšlený a plný emocí, vytváří jedinečné spojení sci-fi prvků a lidských dilemat. Tato adaptace se nebojí prozkoumat hlubiny charakterů a předvést divákům nejen poutavý příběh, ale i silné vztahy mezi postavami. Jednou z klíčových sil Pluto je jeho schopnost zkoumat témata, jako jsou lidská práva, identita a morálka. Příběh sleduje nejen akční prvky, ale i niterné konflikty postav, což přidává anime vrstvu komplexnosti. Každá postava má svůj vlastní příběh a motivaci, což přispívá k bohatosti celkového světa. Grafický styl a animace jsou působivé, přesně podtrhují atmosféru a emocionální hloubku příběhu. Detaily postav a prostředí jsou pečlivě vypracované, což přispívá k celkovému vizuálnímu dojmu. Hudba a zvukový design jsou dovedně použity k posílení emocí a napětí v klíčových okamžicích. Je to dojemné dobrodružství, které nejen baví, ale také nabízí příležitost k hlubšímu zamyšlení nad otázkami, které jsou aktuální ve světě i v našem vlastním životě. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama