Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

anais 

všechny recenze uživatele

Ppříjemná komedie těžící hlavně z rozdílné povahy prostořeké "milenky gangstera" Deloris a jeptišek, které díky úzkoprsé matce představené neznají skutečnou tvář okolního světa. Dolores se tak stane jakousi jejich spasitelkou. Ukáže jim život a hlavně, promění upadající klášterní sbor ve vídělečné hudební tělěso! Všechno tu funguje jak má, je to inteligentní a divák se baví. Vytknul bych snad jen snadnou předvídatelnost děje, který tak trochu těží ze struktury např. sportovních filmů, kde se týmu nedaří vyhrát, až přijde trenér (na první pohled mezi hráče nezapadá), který po vyřešení personálních problémů všem dodá energii, načež se přes všeliké útrapy dostanou až ke slavnému vítězství... To ale příliš nevadí - film utáhne skvělé obsazení a příjemný humor... o skvělé hudbě ani nemluvě. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Whoopi baví. Komedie na nedělní večer, která v žádném případě neurazí, dobře pobaví a možná i tu slzu někdo uroní. Má-li se materialistická zpěvačka přeměnit v cudnou řádovou sestru, aby se ukryla před svými pronásledovali, není to všední nápad, navíc když si jako "vedlejšák" střihne roli učitelky zpěvu. 65% = 3/5 ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komediální snímek s Whoopi Goldberg v hlavní roli, která opět rozvinula svůj komediální talent v plné palbě. A nic naplat, komediálnost vyzdvihla i její česká dabérka Jana Andresíková, která ji pojala úplně stejně, jako František Filipovský Louise de Funèse. Divoká a prostořeká zpěvačka z Las Vegas je coby svědkyně vraždy ukryta v klášteře mezi jeptiškami. Už předem je jasné, jak to celé může dopadnout. Ale ouha. Když se dostane ke klášternímu sboru, vše najednou vezme obrat. Klášter z počátku považuje za hrůzu, ale každým dnem začíná jeptišky a jejich církevní význam chápat. Role Dolores je Whoopi napsána doslova na tělo a tak je jejím vlivem snímek zábavný, velice živý, plný hlášek a i nějaké té akce. Po divácké stránce zanechává hluboký dojem z filmového zážitku a to nejen krásným zábavným příběhem, ale i známými písničkami v podání chorálu jeptišek. Je až s podivem, jak nestárne a jak dokáže pobavit i dnes. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jelikož ulítávám na Gospelových melodiích, tak jsem byl tímto filmem hodně potěšen. Film je to hodně prostý, nemá nějaké výrazné zvraty, ale má skvělý humor, úžasné písničky a Whoopi Goldberg, která se rozhodně necítí v jeptiškovském hábitu pohodlně, přesto předvádí její typický kvalitní herecký výkon. :-) Nesmím též opomenout skvělý dabing nejen Whoopi, ale celého hereckého sboru. Prostě sestra v akci je přesně komedie šitá mi na míru a hodnocení pod 3 hvězdičky já osobně nepochopím snad ani ve snu!!! 10/10 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Původně měla hrát hlavní roli Bette Midlerová. No, nevím, jestli by to dopadlo tak dobře. Whoopi Goldbergová sice někdy pořádně ujede, ale v tomhle filmu a v 'Duchovi' je dobrá. Jako vždy vynikající jsou také Maggie Smithová, Elaine Stritchová a hlavně Kathy Najimyová, velmi dobře nadabovaná Jaroslavou Kretschmerovou. Hudební čísla jsou oslňující. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Pro exteriéry školy byla využita katolická škola sv. Tomáše Akvinského v Renu, která tehdy nebyla používána jako škola. (HappySmile)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama