Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Tuty 

všechny recenze uživatele

Jedinej důvod, proč si tuhle komedii pamatuji, je ten, že na maturitní ples ještě na průmyslovce kluci vymysleli, ze jako půlnoční překvapení budeme mít výstup v jeptiščích hábitech, a to se vším všudy inspirováni právě tímto filmem. Takže mamka jednoho kluka ze třídy, povoláním švadlena z města Žebráku, dostala do ruky počet hábitů, jenž má o chvílích volna nám, bandě středoškolskejch delikventů z města Příbrami, ušít na míru, my jsme si "je", tedy ty hrudníky (ačkoliv nevím, kdo si co přesně měřil, jako slaboproudí elektrikáři jsme neměli ve třídě jedinou slečnu - bohužel), hezky pěkně přeměřili, sehnali kříže a svíčky a o půlnoci zazpívali a zatancovali Macarénu a další hitovky a všichni byli veskrze spokojení, včetně nás. Opravdu jsme to totiž celkem i uměli, a to i s potřebnou choreografií, protože jsme to "trénovali" o velkej přestávkách v tělocvičně jako na spartakiádě asi 2 měsíce. Jó sestry v akci, rád na to vzpomínám. Párkrát už jsem půjčoval i kostým... ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Dle mého to byl naprosto nekonvenční nápad. Všechny scénáře byli již použity ale vsadit barovou zpěvačku do kláštera za jeptišku to byl prostě nápad za všechny prachy. Navíc skvěle zahraný od Whoopi Goldberg (jinak než skvěle to od ní stejnak nejde ;) ). No prostě krásná komedie na kterou má cenu se podívat. 5* ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Whoopi Goldbergová, představím si ji právě jako sestru Mary Clarence ve filmu Sestra v akci. Ač měla i pár další pozoruhodných rolí, tohle byla ta její životní a sedla jí dokonale. Celý film stojí prakticky na ní, a kdyby tam hrál kdokoli jiný, nestálo by to za nic. V rámci žánru hudebních komedií to je jeden z nejlepší filmů a lze jej s klidným svědomím doporučit. Nicméně samotný žánr mě osobně moc nebere a budou to jen lepší tři hvězdy za pohodovou komedii s vynikající Whoopi Goldbergovou. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci, nebo spíše sestry v akci je film, na který se občas zapomíná. Komedie a muzikál v jednom, který nenudí. Dobré herecké výkony. 👍 Pokud si odmyslíme ten hrozný zpěv má začátku setkání, tak to není úplně špatné. Problém je, že do kláštera nastupuje úplně někdo jiný než jeptiška. Zpěvu a hudby tu bude dost. Poznámka: Ideální nechat běžet na pozadí. Film se nehodí pro každého. Poznámka: TOP scéna přemlouvání u vrtulníku s pilotem. Tedy modlitba. 😀 Hvězdiček 4 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna komedia v ktorej exceluje Whoopi, ale scenar je trochu hadze polena pod nohy. Dost casto sa to berie seriozne a prilezitosti v ktorych by sa mohla Whoopi predviest tam mohlo byt podstatne viac. Vdaka tomu film obsahuje dost vela hluchych miest. Nastastie sa ale podaril casting aj vsetkych vedlajsich postaviciek, takze vo vysledkuje to prijemny nadpriemer, ktory si raz za cas kludne pustim znova. 7/10. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Whoopi Goldberg hrala Deloris v dvoch filmoch a v roku 2006 produkovala rovnomennú muzikálovú adaptáciu filmu na Broadwayi. (martin1m2)
  • Postavu citlivej ryšavej sestry Mary Robert stvárnila Wendy Makkena, ale všetky jej piesne zaspievala vokalistka Andrea Robinsonová. (martin1m2)
  • V českém dabingu se objevila jedna hudební chyba v překladu. Když Deloris (Whoopi Goldberg) převezme pěvecký sbor, požádá sestry, aby zazpívaly akord, a jmenuje postupně tóny D, F a A. To by byly akordy stupnice D moll, ale klavíristka hraje tóny ze stupnice D dur. Mělo by se tedy jednat o tóny D, Fis a A. (Joe16210)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama