Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon Templar nemá žádnou rodinu ani domov. Simon Templar vlastně není ani jeho pravé jméno. Známý také jako „Svatý“ Simon, protože pro své akce vymýšlí falešné identity pojmenované podle katolických svatých, je jedním z nejúspěšnějších zlodějů. Úhledný, ušlechtilý a mistr převleků, Simon dokáže přelstít policii znovu a znovu. Pro svou další „práci“ je najat ruskou mafií – má ukrást vzorec energetické studené fúze od vědkyně Emmy Russelové. Jenže Emma je ještě víc okouzlující než samotný Simon a jinak chladnému zloději zvládne ukrást srdce. Simon a jeho nová láska tak musí přelstít ruskou mafii, a z „práce“ je tak rázem boj a holý život. (Viacom)

(více)

Recenze (158)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Solidní biják. Sice docela vykrádačka podobných filmů z ruského prostředí, kterých bylo v devadesátkách hodně, ale nevadí. Val Kilmer je herecké dřevo, které mám spojené s usmívajícím se Batmanem, ale tady mu hodně pomohly různé převleky, perfektně načasované změny chování a hlavně romantická linka. Jo, konečně jsem si přišel na své. Kouzelná E. S. je tady celý film, takže jsem měl oči přilepené jen na obrazovce a konkrétně na ní. A nebyl jsem tady jediný. Ve zbytku včetně akce nebo příběhu je to průměr, ale různé honičky studenou Moskvou, zejména staré baráky, sklepení, větrací šachty a tunely, tomu dodávají zajímavou atmosféru. 4-* ()

ferika 

všechny recenze uživatele

No film nic moc. Toto je doslova znasilnenie mena filmu a hlavnej postavy kultovej detektivno-komedialno-dobrodruznej serii The Saint (Simon Templar) s Rogerom Moorom. No je bezocivost. V povodnej serii Simon Templar bol amatersky detektiv, anglicky gentleman, ktory spolupracoval s policiou pri patrani po zlocincoch a zlodejoch. Sice to bolo trochu naivne, ale malo to smrnc! (styl serialov 70 rokov - Star Trek, 3 andelickovia pre Charlieho, Bonanza, Magnum - sice rozlicne namety, ale kultovne oblubene). Tvorcovia filmov, ktori zneuzivaju oblubenost filmov z dob minulych a kradnu nazvy filmov, ci serialov a ich postavam, by sa mali skvarit v pekle a dostavat denne covid ockovanie do prdele odpredu! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Mankote, to bylo trapné. Akce zde vlastně žádná pořádná není, o hrdiny není strach, a sledovat zábavné převleky Val Kilmera mne bavilo tak do půlky snímku. Jinak spousta wtf, útěk na americkou ambasádu a patetické kecy, Simonovi vše vycházelo až neuvěřitelně přesně, zatímco padouchům překvapivě nikdy nevyšlo nic, až to bylo prostě nudné. Jinak nechat hrát zapálenou vědkyni se sklony k romantismu Elisabeth Shue bylo podobné, jako nechat hrát uklízečku třeba Jitkou Ježkovou, abych vybral podobný typ - prostě těmto typům holek to nebudete věřit ani náhodou. Ale vážně nejvíc chybí akce. Jako jo, běhá se tam hodně, občas něco vybuchne, aby se neřeklo, ale všechno tak nějak mimochodem, bez vztahu k ději a napětí. ----- Není nic neobvyklého, když vznikne celovečerní film na motivy úspěšného seriálu. To je také případ série Saint, kterou natočili v Británii v šedesátých letech. Pro nás na ní může být zajímavé, že hlavního hrdinu v něm ztvárnil jeden z populárních představitelů agenta 007 - Roger Moore. Ve filmu se role charismatického zloděje Simona Templara ujal Val Kilmer, a to může být pro ženskou část populace důvod si film pořídit. Dialogy jsou velmi málo uvěřitelné, takže čtenářky Harleqina se mohou spokojeně vznést do oblak a nenechat se zbytečně svazovat hořkou realitou zpoceného pivaře v nátělníku, sedícího vedle v pokoji. Pro všechny případy bude ale dobré, nepočítat s nějak výrazně strhujícím příběhem a zápletkou. Děj se poměrně vláčně převaluje až do poloviny, než konečně začne jakžtakž o něco jít. Simon Templar slíbí ruským mafiánům nebo politikům (je v tom rozdíl?) uloupit vzorec, jenž by umožnil výrobu levné energie. Autorkou formule je však pohledná (jak jinak?) vědkyně, která chce darovat svůj objev strádajícímu světu. Simon se tedy musí rozhodnout: chce peníze, nebo lásku? Zpracování obrazu je excelentní. Pokud Svatého znáte a líbil se vám třeba na videokazetě z půjčovny, na dévédéčku vás omámí. Perfektní obraz umocní i dokonalý zvuk. Jestli to zvládnete, doporučuji vypnout český dabing. Jednak je originál v daleko lepší kvalitě a jednak nepřijdete o to, jak Val Kilmer parádně mění s převleky i přízvuky. DVD je celkem prázdné, takže režisérův komentář tam působí jako pěst na oko. Když už si u Paramountu dali tu práci s vlastností, na níž jsme zvyklí hlavně u dobře vybavených titulů, mohli disk skutečně napěchovat pořádně. Perfektní je, že komentář je otitulkován, byť jen anglicky a německy. Vedle toho zde najdeme už jen klasickou filmovou upoutávku. Film 2/5 - Děj se převaluje a převaluje... DVD 2/5 - Pouze režisérův komentář ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hmmm, no, takže: 1.Elizabeth Shue vypadá absolutně skvěle. 2.Val Kilmer mě s těmi svými neustálými převleky pěkně iritoval. 3.Naprosto špičkový na tomhle filmu je soundtrack, ovšem ve filmu z něj zaslechnete jen tak drobné útržky, že to vlastně ani nepostřehnete. 4.Téma je sice zajímavé, ale katastrofálně zpracované a díry ve scénáři by nezakryla ani střecha Bramac. 5.Srovnání s knihou Ikona od Forsytha mě napadlo taky (viz Geminiho komentář), ale zásadní rozdíl je v tom, že zatímco Ikona je naprosto skvělá, Svatý je opravdu jen průměrná podívaná. ()

Talita1 

všechny recenze uživatele

Keď si šéf ruskej mafie najíma dodávateľa (Val Kilmer) na získanie tajného vzorca pre studenú fúziu, netuší ako sa veci skomplikujú. Tento sa totiž do mladej a peknej vedkyne (Elisabeth Shue) zamiluje. Zaujímavé boli aj tie zmeny mien, vždy podľa nejakého svätého. Veľmi sa mi páčili tie prevleky Vala Kilmera, jeho únikové riešenia, romantická zápletka a vydarený záver. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • V byte, kde sa Simon a Emma schovajú, hrá turkménska pieseň s názvom Ayrilsa od Atabay Chariguliyev. (m.a.t.o.)
  • Kvôli natáčaniu bola na pár dní uzavretá hlavná knižnica Univerzity v Oxforde. Rektorát zaznamenal množstvo sťažností, pretože sa akurát blížilo skúškové obdobie. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hvězda Bridgertonu míří do filmu

Hvězda Bridgertonu míří do filmu

01.10.2021

Herec Rege-Jean Page, jehož budou diváci a zejména divačky znát především díky roli v seriálovém hitu Bridgerton, zatím na filmovém poli takový úspěch nezaznamenal. To by se ale brzy mělo změnit. Už… (více)

Chris Pratt bude Svatý

Chris Pratt bude Svatý

17.11.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Strážci galaxie) jedná o hlavní roli v restartu filmové série Svatý od studia Paramount Pictures. Příběh sleduje muže jménem Simon Templar, který čistí svět od… (více)

Reklama

Reklama