Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne napisana a kvalitne natocena romanticka komedia s nejakym tym moralnym ponaucenim. Napriek tomu z nej nie som nejak extra nadseny a pre mna sa tento film srdcovkou nestal. Mozno za to môze trochu nevyrazny Kline v dvojulohe zkazeneho prezidenta a dobraka od kosti, ktory ho nahradi. Prilis sa mi nehodila ani Sigourney Weaver do ulohy klasickej zenskej krehkej vyplne. Do drsnejsich uloh sa hodi viac. Celkove pojatie filmu je az prilis rozpravkovo naivne. Zaporak Langella je jasny od prveho pohladu. Rovnako ako este väcsi dobrak od kosti ako vymeneny prezident a to viceprezident Ben Kingsley, ktoreho mi uz ani nebolo luto, ale ma skôr sral. Najviac som si nakoniec uzil vedlajsie postavy. Charlesa Grodina ako Daveovho kamarata, drsniaka Vinga Rhamesa ako prezidentovho bodyguarda alebo skvele Arnieho cameo. Takze pre mna je vysledok len mierne nadpriemerny film, ktory zas nejakych 15-20 rokov vidiet nemusim. 6/10. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednu sobotu večer se mi nějak nechtělo spát a do oka mi padla romantická komedie se Sigourney Weaver. A protože mám Sigourney hodně ráda, rozhodla jsem se, že se budu dívat. Nelituju. Ano, je to pohádka, strašně nepravděpodobný děj, sem tam klišé, ale na druhou stranu byly některé zvraty zajímavé a scénář docela propracovaný. Hodně rozporuplný děj, když o tom tak přemýšlím. Ale co, Kevin Kline byl sympaťák, Sigourney ani nic zkazit neumí, ve výsledku to byla příjemná oddechová podívaná. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s výborným Kevinem Klinem, který se Sigourney Weaverovou skutečně vytvořil nejlepší prezidentský pár v historii. A kdyby je doplnila ještě "první dcera" Natalia Portman (viz Mars Útočí), měli bychom "první rodinu" na kterou by Bushovci (i Clintonovci) mohli jen závistivě zírat:) Z filmového hlediska je to Reitmanovsky dobře odvedené řemeslo, které má všechno včetně sympatického drsňáka Vinga Rhamese jako šéfa prezidentovy ochranky a Franka Langelly jako pěkně nechutného šmejda. Na 80% by to samo o sobě nemělo, ale když mně se to prostě pokaždé líbí úplně stejně... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Země je nemocná. Ty ji máš odvézt do nemocnice." ----- Milé, leč neoslnivé pojednání o tom, kterak Dave ke štěstí a k první dámě přišel. A jelikož kladní hrdinové jsou ve výrazné přesile, jde v podstatě o konejšivé vyprávění na dobrou noc z téměř ideálního světa, který má s reáliemi vysoké politiky pramálo společného ... ba co víc: Kdyby mohl, štítivě by se od nich odvrátil. ()

Simgal 

všechny recenze uživatele

Je to taková zvláštnost. Na jednu stranu nemám rád takový ten Americký patos, který se ve filmech vidí čím dál častěji. Napríklad vlající vlajka USA přes půl plátna nejlépe při západu Slunce a za doprovodu nějaké dojemné melodie. Při takových scénách se ve mě probouzí už pomalu odpor. Na druhou stranu mám velice rád filmy z prostředí ryze amerického a prezidentské filmy nejsou vyjímkou. Už nějaký čas jsem chtěl Davea vidět, ale až nedávno se mi k tomu naskytla příležitost. I když, jsem po pár desítkách minut věděl, jak to všechno dopadne, tak jsem si i přesto tento snímek pořádně užil. Ne že by to byla komedie, u které se budete smát od začátku do konce. Je to prostě perfektní volba, když si chcete prostě sednout k obrazovce a odpočinout si při sledování nějakého kvalitního filmu. Tím Dave bezesporu je a já si ho kdykoliv rád pustím znovu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama