Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co přinutilo vzdělaného a inteligentního muže k tomu, aby přepadl banku v centru města? Kolik peněz potřeboval a na co? Pachatel je nekompromisní. Vpadne do banky, zajme rukojmí a před budovou odpálí bombu. Naštěstí zatím není nikdo zraněn. Pohotová pokladní ještě stihne stisknout tlačítko nouzového volání a oznámit přepadení na tísňové lince. Díky tomu na místo téměř okamžitě přijíždějí policisté, útvar rychlého nasazení i další specialisté a začíná náročná policejní akce se snahou zachránit ohrožené lidské životy. Mezi desítkou rukojmích jsou těžce nemocný senior, bývalý příslušník Československé armády, významný poslanec, advokát se svým synkem, mladá maminka s dcerkou a několik zaměstnanců banky včetně ředitele pobočky. Byli všichni tihle lidé jen ve špatné chvíli na špatném místě? Mobilní telefony pomohou policistům rychle zjistit identitu rukojmích a jeden nepřijatý hovor přivede do policejního vozu lékařku, která zná pachatele osobně. Jde o jejího přítele, mezinárodně uznávaného špičkového vědce. Spolu s ní postupně odkrýváme pachatelovu motivaci a sledujeme příběh jeho dcery, který má překvapivé souvislosti s jeho útokem na banku. (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Na počátku všeho bylo rozmazlování jedináčka. Pak už jen řetězec událostí. V tom sklepě měla být hned na začátku. To by pan inženýr jako vzdělaný člověk měl vědět, že jiná cesta, než cesta bolesti, není. Mám známého, taky shodou okolností inženýra, který to tím sklepem ze syna dostal. Na jedné straně je třeba ocenit, že se do takovéhoto žánru u nás vůbec někdo pustil, na druhé straně spousta klišé a až příliš velký gender rozměr, který takovýto žánr přirozeně degraduje. Závěrečné rozuzlení to ale přece jen vylepšilo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem se vlastně zasmál víc než u mnohých komedií. Ale jestli to měl být thriller, tak je výsledek spíš k pláči. Všechno tak strašně na sílu, až se to nedá brát vážně. Do toho šílená střihová skladba, u které jsem se skoro ptal, na čem ti lidé jedou. Drogy jsou svinstvo, souhlasím. Ale hloupé filmy nás před nimi neuchrání. ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Pokud by mě někdo podezříval z toho, že jsem se nedodívala až do konce, neměl by pravdu. Dodívala, ale s velkým sebezapřením. A nadávala jsem u toho jak špaček. Nevadí mi, že pan Svoboda je nebo byl "soudruh". Některé jeho filmy nejsou špatné. Ale co mělo být toto? Připomenout problematiku drog tímto způsobem myslím ničemu neprospělo. Práce policie? Pyško a spol. jen nečinně sedí a hledí. Pyško hledí zasmušile a občas prohodí smysluplnou větu. Ale jinak se nic neděje. Politik musí být samozřejmě idiot. Karikatura. Kdo je vinen tím, že něčí dítě bere drogy? Jako rodič bych hledala hlavní vinu v sobě. Měla jsem na své dítě dost času, věnovala jsem se mu dostatečně? Hodit to na druhé je jednodušší. Ale co to vyřeší? Drogy ze světa nezmizí, když půjdu přepadnout banku. Jedna hvězdička za slušný závěr. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem nevěděl, co tím inženýr sleduje. Ovšem jak tady někteří píší, že jako chtěl upozornit na nebezpečí drog, tak to ani omylem. Zřejmě každej z nich koukal zhruba deset minut.  Nakonec šlo o obyčejnou, ale vlastně pochopitelnou pomstu. Každej člověk v řetězci, co prodává drogy zaslouží kulku. A kecy, že si každej zaslouží soud, a šanci se napravit, to si každej bambula může strčit do prdele. Takže reálně za tři, ale tu čtvrtou za ty odpady tady. 70%. P.S. Asi taky něco dealujete, jinak to nechápu. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Nechápu to rozdílné hodnocení a už vůbec ne odpady a jednohvězdy i u těch kolegů s nimiž jsem jinak max +/- * za jedno. Jasně mělo mouchy, ale na méně než 3* bych to nehodnotil. Vidím to na 3,5* a protože mne film zaujal a pustil jsem si ho ještě druhý den znovu zaokrouhluji na 4*. Nemůžu dát 3 něčemu co mne baví víc než nějaká průměrná detektivka, které se ani moc nevěnuji, nudné pak dám za 2* a lituji ztraceného času. Po druhém shlédnutí Cesty do tmy už to nízké hodnocení u některých nechápu vůbec, když jsem hledal ty mouchy, našel, ale skoro jsem přestával hledat, protože mne to bavilo a spíše jsem se věnoval než chybám pohnůtkám hl. hrdiny, kterého tedy M. Hádek zvládl vělmi dobře. Neříkám, že vše v reálu by bylo tak, jako ve filmu, ale bohužel tyhle osudy tu jsou a někdy si říkám, že je vlastně lépe, že děti nemám. Tohle bych nedal. ()

Galerie (18)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama