Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Padesátá léta minulého století. Manhattanský uklízeč toalet Tom Ripley (Matt Damon) si vypůjčí sako studenta Princetonu, v němž hraje na klavír na zahradní párty. Když s ním pak bohatý otec čerstvého absolventa Princetonské univerzity zapřede rozhovor, Tom předstírá, že jeho syna zná. Rázem tak dostane nabídku, aby se výměnou za tisíc dolarů vypravil do Itálie a přesvědčil Dickieho Greenleafa (Jude Law) k návratu domů. V Itálii se Tom připojí k Dickiemu a jeho vzdělané snoubence Marge (Gwyneth Paltrowová). Předstírá, že miluje jazz a chová homosexuální naděje, zatímco se topí v přepychu. Kromě lhaní je Tom také velmi dobrý v imitaci a padělání, takže když se s ním pak pohledný a sebejistý Dickie začne nudit a zavrhne ho, Tom neváhá zajít opravdu hodně daleko, aby si přivlastnil Greenleafovy výsady. (Cinemax)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nějak mi víc seděla stará verze s Delonem, to byl luxus, tohle už tak trochu zbytečná aktualizace.

Uživatel Kaufman smazal svůj příspěvek.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Petaxis

Preco? No on poznal Toma ako Toma, ale Meredith poznala Toma ako Dicka. A Meredith a Peter boli spolu s Tomom na jednej lodi. Skor ci neskor by sa stretli a vec by sa nevyhnutne prevalila. Meredith sama povedala, ze Petera videla jej teta na lodi. Bolo by sa to nabeton prevalilo. Vrazdou si vsak opat nepomohol, tak ako predoslimi vrazdami. Demoni minulosti ho prenasleduju vsade.

Ja si naopak myslim, ze Matt celkom dobre hral, najma pri konfrontacii ked si musi vymyslat. Vidiet, ze hlada sposob, ako zo situacie vykluckovat.

Uživatel breeder smazal svůj příspěvek.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Tři hvězdičky za film. Nebyl špatný, ale ani mi nepřišel nijak geniální, dobrý průměr. Hvězdička navíc za Juda, Gwyneth a Cate. Matt mě ani tady nepřesvědčil, že umí hrát. Přijde mi všude stále stejný.

Kesiak

Kesiak (hodnocení, recenze)

Vychádzajúc z celkového skóre na CSFD - dosť podhodnotený film. Jednodznačne majstrovský kúsok. Perfektná psychologická štúdia.

PraLINKa

PraLINKa (hodnocení, recenze)

Slizký Matt Damon ve své skvělé formě a současně chytrý a překvapivý scénář s perfektním vyústěním.

DArtanan

DArtanan (hodnocení, recenze)

Jeden z mála filmů, který narušuje americkou dějovou stereotipnost a nekončí happyendem. Díky za takové filmy !

Candice

Candice (hodnocení, recenze)

Dobry film... Pripada mi tak trochu jako vic promysleny a inteligentnejsi Shallow Grave. A Jude byl rozkosny :)

Lenik

Lenik (hodnocení, recenze)

Zajímavý film... Ale docela mě naštvalo že ho nechytili ...

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Law a Minghella opět spolu

Law a Minghella opět spolu

28.02.2005

Jude Law si s největší pravděpodobností zahraje v BREAKING AND ENTERING, pro Miramax Films. Lawova role se má jmenovat Will a je to londýnský architekt, momentálně se nacházející v osobní i… (více)

Reklama

Reklama