Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mladý človek často nevie čo so sebou, dospeje, otvoria sa mu oči a ovalí ho závan krutej reality všedných dní. Nie každý to zvládne bez ujmy... A o tom bol film, o hľadaní samého seba, kde pomoc prišla nečakane a od tých, o ktorých by to človek nepovedal. Z hereckého osadenstva mi najviac utkveli v pamäti W. Ryder, A. Jolie a aj B. Murphy, hlavne A. Jolie zvládla svoju neľahkú úlohu veľmi dobre. No menej ma už oslovilo dramatické spracovanie témy - moc povrchné, s minimom emócií a s dialógmi, ktoré často zaváňali banalitou a detinskou naivitou. Pár silnejších momentov sa tu síce našlo, no celkovo ma to nechytilo za srdce tak, akoby som čakal. Skrátka chcelo to väčšiu hĺbku a popracovať na dialógoch. Priemer.60/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Susanna sa trošku stratí vo svete a aj sama v sebe. Dostane sa do liečebne, kde zažije veci, ktoré jej otvoria oči, stretne ľudí, ktorí jej s tým pomôžu a ona pomôže im a život ide ďalej. Je pravda, že film ani chvíľu nenudí, má dosť dobrú atmosféru a herečky hrajú výborne, ale pravda je aj to, že je to klasický film z psychiatrickej liečebne, ktorý sa drží zaužívaného postupu. 3,5* ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna Přelet nad kukaččím hnízdem, ale i tak se jedná o zdařilou podívanou, jejíž úvod mě navnadil do sledování a zvýšil mé očekávání, jež utrpělo mírné zklamání v druhé půlce filmu, avšak stále hodnotím nadprůměrně. Winona Ryder a Angelina Jolie velmi potěšily ve svých rolích. Opomenout nelze vynikající hudba. So go downtown. Where all the lights are bright, downtown. Waiting for you tonight, downtown. You're gonna be alright now, downtown. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Narušení je jednoznačně jedno z největších překvapení roku 1999. Po celý film sledujete dva vynikající herecké výkony, které zahrály Winona Ryderová a Angelina Jolieová. Smekám před nimi. Vynikající výkony a nepřítomnost klišé povyšuje toto dílo nad ostatní. Povyšuje jej do roviny, kde už dvacet čtyři let seděl osamocen Přelet nad kukaččím hnízdem. Už není sám. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dostat se do cvokárny není zas tak těžké. Ještě jeden podpis, prosím....a pak už jen závislost na práškách. Pár postřehů: Kdybys tady bydlela, byla bys teď doma. O tomhle přesně je TERA - PI - JE. Mrazivá scéna, jak si prohlížejí své vlastní nemocniční karty, zvlášť diagnóza "narušení osobnosti". A malá rada: neukazuj svým posraným prstem na blázny. Pak přijde kruté poznání , kdo je vlastně blázen a kdo mezi blázny jen žije. Vše se na začátku tváří jako sranda, a ke konci filmu se vše mění ve smutek. Těžké otázky, těžké odpovědi. Ocenění: Oscar 1999 - vedlejší herečka (A. Jolie) Zlaté glóby - vedlejší herečka (A. Jolie) Blockbuster Entertainment Awards - vedlejší herečka v dramatu (A. Jolie) ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Angelina Jolie mimo natáčení vůbec s Winonou Ryder nemluvila, aby byla schopna svou roli zahrát správně. (HellFire)
  • Role Lisy je ve skutečnosti kombinací dvou postav z knížky - obě se jmenují Lisa. (jarvis)

Reklama

Reklama