Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

lamps 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie- tak zní jediný pádný důvod, proč jsem si snímek vůbec pouštěl a zároveň proč jsem od něj odcházel tak spokojený. Ta ženská to prostě má v sobě a zde se herecky vydala takovým způsobem, že pozvedá celý film jak emocionálně, tak i kvalitativně na mnohem vyšší úroveň. Pochvalu si ale určitě zaslouží i Winona, která hlavní roli unesla statečně a vzhledem ke svému talentu předvedla také výkon hodný obdivu. Ono je to vůbec celé postavené hlavně na hercích, čímž rozhodně nechci říci, že by to byl nějak špatný a nezajímavý film, ale zkrátka jak z Přeletu udělali herci filmový fenomén a legendu, tak Narušení se hlavně zásluhou věrohodných hereček stalo tak působivým dramatem, navíc ještě s oscarovým závojem. Na to, že jsem kromě Angeliny vážně nic dalšího neočekával, musím nakonec před kvalitami snímku uznale smeknout. 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna: 1. How To Fight Loneliness - Wilco [3:52] ,2. It's All Over Now Baby Blue - Them/Van Morrison [3:50] ,3. The Weight - The Band [4:35] ,4. Got A Feelin' - The Mamas & The Papas [2:52] ,5. Time Has Come Today - The Chambers Brothers [4:53] ,6. Comin' Back To Me - Jefferson Airplane [5:22] ,7. Angel Of The Morning - Merrilee Rush & The Turnabouts [3:11] ,8. The Right Time - Aretha Franklin [4:48] ,9. The End Of The World - Skeeter Davis [2:38] ,10. Downtown - Petula Clark [3:09] ,11. You Need A Rest [1:29] ,12. Claymore [0:51] ,13. The Ward [1:46] ,14. Emergency Room [0:46] ,15. Lisa [1:24] ,16. Seclusion [0:33] ,17. Meds [1:39] ,18. The Tunnels [1:30] ,19. File Reading [1:43] ,20. Toby/My Friends [2:57] ,21. Ambivalence [2:38] ,22. Escape [1:55] ,23. Daddy's Money [2:33] ,24. New Morning [0:57] ,25. Driving In The Rain [3:20] ,26. Last Night [2:16] ,27. So Many Buttons [1:32] ,28. Breakdown [1:50] ,29. Going Home [2:15], ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu by se dalo s přehledem říct, že je úplně zbytečný. Daleko zajímavějších či mnohem lépe zformulovaných myšlenek, charakterů, zvratů a osudů už jsme byli svědky (z těch nejznámějších) například v dramatu Awakenings, Přeletu nad kukaččím hnízdem nebo později v Čisté duši, přičemž Girl, Interrupted nepřichází s jedinou inovací (kromě pohlaví hlavních protagonistů). Bohužel vzhledem k méně nápaditému scénáři mně to přijde zatraceně málo. Pořád jsem na něco čekal, co bych na tomto filmu mohl ocenit, nic ale nepřišlo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Herecký výkony to je to co tenhle film fakt drží nad vodou, ba dokonce si myslim, že z toho dělaj fakt skvělý drama. Winonna Ryder tady předvádí pravděpodobně svůj nejlepší výkon a Angelina Jolie, která je tady naprosto k nepoznání, si toho oscara jednoéznačně zasloužila. Ovšem příběhově se jedná spíš o průměr ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Teší ma, že som konečne videl film, v ktorom Angelina Jolie skutočne niečo zahrala. Dokonca bola podľa môjho názoru spomedzi všetkých herečiek najlepšia, čo ma naozaj milo prekvapilo. Musím však povedať, že spracovanie psychiatrického prostredia a prístupu k pacientom bolo na míle vzdialené od reality, a tvorcovia sa, tak ako dievčatá vo filme, prakticky nedržali žiadnych pravidiel. Od začiatku som mal pocit, že som na jednej vlne a necítim žiadne výkyvy. Chýbalo mi napätie, dejové zvraty či akýkoľvek výrazný pokrok v príbehu hlavnej hrdinky. Voči Girl, Interrupted inak viac-menej nemám žiadne väčšie výhrady, na film sa dobre pozeralo, ale v žiadnom ohľade ma neohúril. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Jedna z mnoha rolí, kde si Winona Ryder píše deník. (HellFire)

Reklama

Reklama