Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Recenze (190)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velky zklamani. Cekal jsem nejakou dobrodruznou jizdu ve stylu Indiana Jonese a tu jsem bohuzel dostal jen na zacatku. Jackie nejdriv vycori mec krovakum, nasleduje vtipna honicka a potom celkem krvavej unos jeho pritelkyne. Potud to slape bezchybne. Bohuzel dal uz je jen velky hovno. Jackie vyfasne radobyvtipnyho poskoka a de zachranit kamosku, bohuzel absolutne neakcne, vse vyplnujou jen nudny dialogy, krenici se cinani a sem tam nejaka lehce vtipna scenka, ktera misty spada do grotesky. Nejakym zazrakem to nenudi, ale opruz to proste je. Aspon, ze na zaver tu je solidni bitka. Proste cekal jsem daleko vic. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby Celosvetovo $3,500,000║ Klasická póza Jackie Chana, príbeh sa mi zdal až moc otrepaný a po celý čas som sa akosi ponad to nemohol preniesť, takže čo som si to mal užiť a pobaviť sa, som si to skôr pretrpel. /50%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan jako vždycky vysmátý a to se mi nelíbí. Jeho kreace jsou moc dobré, ale jeho smích je zbytečný. Dávat do každého svého filmu stejné vtípky, stejné úsměvy a čekat, že to bude přijímáno s chválou je dost naivní. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle Jackieho film mě zas tak neuchvátil. Přišlo mi to hypernízkorozpočtový a byla tam hrozně shitovní hudba. Navíc tam kromě konce vůbec nebyly bitky (ale zase ten úvodní útěk před kanibalama byl hustej). Ovšem za ten skok na balón to stálo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Štandardná bláznivá akčná/dobrodružná komédia, kde sa stvárajú šialené kaskadérske kúsky, nechýba atraktívna žena, hrdinov vtipný poskok a, samozrejme, prezliekacia scéna. Jackie Chan urobil už lepšie filmy. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Tady to Chan přehnal. To neustálé herecké pitvoření mi připomíná špatné telenovely a ani ta akce není zábavná; vlastně je docela nudná. Nebýt nějakých českých reálií, jako třeba Velkých Losin, tak to ani nestojí za vidění. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Děsivá hudba! Tohle si z BOŽSKÉ RELIKVIE budu pamatovat ještě hodně dlouho ... Jináááč ... Jackie Chan tu celkem ujde. Nesnáží se hrát tolik na humornou notu, což je v jeho případě vždycky dost zásadní problém, naopak dokazuje že je celkem guma (v dobrém) a závěrečná pranice s bandou rumunských zubatek stojí za to. Chanovi filmy (ani Chana samotného) moc nemusím, ale tohle je jeden z mála na který budu v dobrém vzpomínat. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kromě úvodní scény s divochy, která je plná prohnutých salt a bláznivých skřeků, a závěrečného boje v jeskyni, jsem tu nenašel téměř nic, kvůli čemu bych si film pustil znovu nebo co bych si pamatoval. JackChandó zde na mě nepůsobilo tak ohromujícně jako jinde. Příběh chatrný, nezáživný. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela průměr, čekal jsem o trochu víc, Jackie Chan sice ukazuje jak umí skvěle bojovat a jak je pružnej, ale tentokrt vůbec neuplatnil svůj komediální talent a je to trošku na škodu. Jediný co film vyzdvihuje do nadprůměru je skvělá choreografie soubojů, která je přímo dělaná na míru Chanovi a on toho využívá, ale za to příběh je průměrnej a místy nudí. Takže je to průměrnej film s výbornýma akčníma scénama, ale rozhodně se u toho dá dobře pobavit ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dobrodružná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o dobrodruhovi hľadajúcom vzácne historické predmety, ktorému sa pri poslednej akcii podarilo získať meč z božskej relikvie obsahujúcej niekoľko častí a keďže po jej kompletnej zbierke túži náboženský rád z Európy, unesú jeho dávnu lásku a žiadajú všetky časti. A tak musí dobrodruh spojiť svoje sily s jej súčasným priateľom a dcérou majiteľa niekoľkých častí relikvie, aby zachránili ju, ale aj celú zbierku. Spracovanie je celkom slušné, síce tempo filmu je väčšinu času skôr také voľnejšie, čo ma v tomto type filmu a ešte k tomu pri takejto dĺžke pomerne dosť prekvapuje, mohlo to byť aj trochu vyrovnanejšie, takto sa dosť často striedajú lepšie miesta s tými priemernejšími a navyše ani náboženské rády mi neprídu až tak atraktívne pre potreby takéhoto filmu, ale aj tak mi to sadlo. Tých vydarených častí je tu aj tak viac než dosť, pričom aj tie slabšie sa dajú bez problémov pozerať, všetky dôležité žánrové prvky fungujú tak, ako aj majú a navyše nechýba ani dlhé finále, ktoré z filmu zanechá veľmi dobrý pocit a tak sa na to pozerá skutočne dobre. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Síce ma trochu mrzí, že na tú lepšiu si treba dlhšie počkať, keďže po dobrodružnom úvode s divochmi sa pravý Jackie Chan v najlepšej forme objaví vlastne až v závere, ale aj v priebehu sa nájde viacero maličkostí a krátkych súbojov, ktoré potešia a jedna až prekvapivo dobrá automobilová naháňačka. Ale najlepšie je aj tak rozhodne dlhé finále, kde majú súboje skvelú choreografiu a prevedenie, vďaka ktorému pôsobia nadmieru dynamicky. A hlavne na ten súboj so štvoricou bojovníčok je skutočne radosť pozerať. Spokojný som aj po stránke humoru, môže za to hlavne zábavný prístup hlavného hrdinu k svojim pomocníkom, vďaka ktorému je tu vydarených vtipných scén viac než dosť a párkrát som sa dobre zasmial. Herecké obsadenie je na tom dobre, skvelý Jackie Chan v hlavnej úlohe, moja obľúbená Rosamund Kwan, ale kvôli typu úlohy nedostala viac priestoru, dobre zvolená dvojica partnerov hlavného hrdinu, len by to chcelo lepších záporákov, títo za moc nestoja. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, jedine by som uvítal trochu lepšiu výpravu, ale inak mi prišlo všetko úplne ideálne. Pokračovanie je vlastne po všetkých stránkach o niečo lepšie, ale aj tak je Božská relikvia Chanova klasika, na ktorú nedám dopustiť a aj po niekoľkých pozretiach sa bavím stále rovnako. 76% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Najprv môžem porovnať s dvojkou, keďže tú som videl ako prvú. Bál som sa, že ak to bude niečo podobné, Jackieho nezachránia ani silné 'červené' hodnotenia, ale na jednotke si dal Jackie ešte slušne záležať. Jackie ako režisér nezvládol fakt, že vtipíky a doberanie medzi dvojicou takmer vôbec neiskrilo. Štandardne som sa tešil na akrobaticko akčné bitky, ktorými sa to tu hemží pomerne slušne a stále sa objavuje nejaký prvok, ktorý mi vyrazí dych a ktorý sa predtým v inom jeho filme neobjavil. Inak Mitsubishi si to inak pekne zaplatilo, to autíčko v autíčku nemalo chybu. 80%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jackyho odpověď na Indiana Jonese a chrám zkázky. Akce jako vždy prvotřídní, Jacky za kamerou i před kamerou v perfektní formě. Naprosto nezapomenutelná je dlouhá automobilová honička, která končí tak elegantně, že by to nevymyslel ani Michael Knight s Brucem Waynem dohromady. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Můj historicky první film s Jackiem Chanem (druhým byla první Police Story). Musím říct, že jsem byl unesen a dodneška si vzpomínám jak jsem si na Jackieho hrál a jak jsem ten film sjížděl na staré VHS pořád a pořád dokola. Zažíval jsem dokonalý příklad filmové posedlosti. Všechno bylo dokonalé - auta, vtípky, zápletka, vtípky, prostě všechno bylo perfektní. Jackie byl prostě ten správný, drsný týpek, kterému jsem mohl bezmezně fandit. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zaciatok slubuje vela, avsak okrem jednej vydarenej automobilovej nahanacky a skveleho zaveru - action ala Jackie, ma film prilis nenadchol. Pravdu povediac, nebyt akcneho zaveru ktory prisiel na poslednu chvilu, bol by som zaspal. Prvy krat mi Hong Kong-ska klasika priniesla sklamanie. Nieje to nijak tragicke, to nie, avsak Jackie ma omnoho vacsie pecky ako tohto "azijskeho Indiana Jonesa". (6/10) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan v životní formě. Kdyby přidal více bojových scén na úkor některých normálních (a hlavně nudných), tak bych mohl jít i na maximum. Takhle to je "jen" velice dobrá podívána. . . ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně best film ever z Jackiem. Perfektně vyváženej mix akce a humoru. Svižná hudba. Zajímavý přenesení děje do Evropy (natáčelo se na území tehdejší Jugoslávie koproducentem je Jadran film) Scéna vystřílení výstavy je typicky v Hong Kongském stylu dále perfektní auto honička i epický finále s velkolepým skokem na horkovzdušný balón. Fakt nemám nic co bych vytknul. Jako bonus se pak ještě navrch můžete v závěrečných titulcích podívat na scény ze kterých mrazí. Jo jo ten JC byl fakt magor a při některých nepovedených akcích málem i zařval. Tyhle starý poctivý kaskadérský výkony mám prostě rád a vydají v pohodě za tunu gigantických digitálních efektů. Zkrátka Jackie Chan na vrcholu sil, spousta hlášek a situací který mě permanentně odrovnávali. No prostě nářez a jedna z klasik na kterých jsem vyrostl. Už tak nějak ani nevím co dalšího bych dodával snad jenom, že tenhle film nejde nemilovat a taky proto si ode mě vyslouží jasných 100% ()

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama