Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

noby 

všechny recenze uživatele

Slušný, trochu drsný akčňák s trochu drsným humorem z prostředí všemožných postaviček „podsvětí“, které se ovšem v tomto filmu silně angažují i v obyčejném „světě“. Kdo čichá Ritchieho, není daleko, ale sprostá kopie se nekoná. Ač 51st State není tak vypiplaný, v civilnosti postaviček a některých vtipech umí být i lepší. I meant to take care of him, not fuckin take care of him! ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená věcička! Film si nehraje na nic co není. Chce pobavit a to se mu v mém případě povedlo dokonale. Dobrý příbech podresluje skvělá muzika. Jackson a Carlyle jsou opravdu dvojka k pohledání, ale šlape jim to dobře. A na Emily Mortimer je radost pohledět. Tak vypněme mozky a hurá do toho!!! ()

Reklama

ataman329 

všechny recenze uživatele

film môjho detstva. je to jeden z tých filmov, ktorý si som si ako malý frkan púšťal stále dookola. každá scéna, každý dialóg sú pre mňa ikonickými. v časoch keď to vyšlo, som o nejakom guyovi richiem vôbec netušil a bol to tiež prvý film, v ktorom som videl samuela. je jasné, že by chcel byť ďalším snatchom, alebo "two smoking barrels". ale pre mňa je práve tento film numero uno. keď sa pokúsim pozrieť na film z pohľadu neznalého diváka, stále na mňa pôsobí, ako vtipná gangsterka, ktorá príjemne odsýpa a v ktorej je každá postava perfektne vykreslená. idem sa pozrieť do zaujímavostí, že koľko krát bolo vo filme použité slovo "fuck" :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělej akční, dneska už takřka oldschool, biják s celou řadou střelených postaviček, na které byste v aktuálních filmech těžko narazili. Samuel L. coby chemik, tvůrce nové drogy, je jedna z těch normálnějších. Když si ho ale na letišti vyzvedne Robert Carlyle, kterej celou cestu do doupěte kecá o Manchesteru, aby pak následně vtrhnul v dresu do hospody plné liverpoolských fanoušků, tak Vám dojde, že to jsou přesně ty nekorektní filmy, se kterými jsem si prošel dětství. Stejně tak, jako když se na scéně objeví další psychopat – Rhys Ifans – který jak kdyby vyskočil z pařby z klubu Amnesia coby DJ Paul Bulva. Formula 51 na mě působila jako takový svěží náraz amerických Dannyho parťáků s britským Guyem Ritchiem. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

tak toto můžu vidět každý den a vždy se u toho budu smát. Jízda od začátku až do konce, Meatloaf překvapí, on dokáže hrát cokoliv. SLJ je klasika, ten chlap je Pan herec, ale Robert Carlyle, sakra tak ten mě překvapil, naprosto výborně napsaná role, skvělej casting. Je jasný, že se to inspiruje Guyem ale to přece vůbec nevadí. Já se prostě bavím, fakt výborné at už Emily, Sean Pertwee nebo Rhys Ifans, vše sedí jako prdel na hrnec. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • V roce 2001, ve kterém se děj filmu odehrává, vyhrál Liverpool domácí duel s Manchesterem United. V té době v Liverpoolu hráli i dva čeští hráči (Vladimír Šmicer a Patrik Berger), avšak ani teoreticky bychom je nemohli vidět hrát, protože do duelu s MU nenastoupil ani jeden z nich. (Baltazzar)
  • Natáčení probíhalo převážně v americkém Los Angeles a na zámku Cholmondeley v anglickém Cheshire. (Terva)
  • Film je založen na historii města Liverpool a na obchodu z otroky. Je však dějově převeden na obchod z drogami. (Terva)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama