Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená krimi-komedie (taková dost střelená), která staví především na rozporuplné dvojici ústředních zlodějíčků (Jackson a Carlyle); potěší však i vedlejší postavy - Mortimer, Pertwee a Ifans. Pro mě však hlavní devízou byla lokace Liverpoolu a fanoušci FC Liverpoolu si také najdou své:o)). Ještě za 4 hvězdy. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Znáte to, občas narazíte na film o kterém sice tak trošku víte, že není na 100%, přesto vás dostane a chcete ho vidět znova a pak zase znova. Prostě proto, že vás baví, přesně to se mi stalo u Formule 51. Není to bezchybný film, ale právě proto ho mám ráda. Lidé taky nejsou bezchybní, přesto máme přátele. 100% "Co to je? To jste tu rybu umlátili? To je naše národní jídlo." ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Fotbal a drogy – perfektní nedělní odpoledne! … A nemusíte fandit ani Liverpoolu. Stačí, když přistoupíte na hru, že ,,svět se zbláznil“. Dobrá hudba, svižné tempo, S.L.Jackson, kterému perfektně sekunduje R.Carlyle. Připomnělo mi to filmy G.Ritchieho. Já prostě tyhle ,,ujetiny“ můžu!!! PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Ronny Yu asi viděl hodně Ritchieovek a asi chtěl natočit něco podobnýho. Vyšla z toho blbost, kde Samuel L. Jackson nosí kdovíproč kilt, kde hrajou herci z Ostrovů i z USA, kde scénář je více méně o ničem a kde skinheadi jedou v drogách (což je asi největší kravina). A proč tomu dávám 4 hvězdy? I přes vypsaný negativa jsem se u toho bavil jako prase! Skvělý obsazení herců, Anglie versus USA, krásná Emily Mortimer, jako vždycky ujetej Rhys Ifans, liverpudle angličtina, vtip, akce, drogy, honičky...co vlastně chtít víc? Guy Ritchie to neni, ale nemá to k němu daleko. Dokonce přehlídnu všechno ohledně FC Liverpool a to i tu záležitost s příznivcema Manchesteru. A to už je co říct! ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych dával sežrat divákům jako povinnou četbu na středních školách, dneska už považuji pomalu za kultovní snímek o nejlepším skotském výrobci drog. Černá komedie ze skvělým Samuelem v hlavní roli a hlavně Robert Carlyle, který se zde u mě zapsal mezi top dvacet nejlepších herců současnosti. Emily Mortimer byla sakra roztomilá. Varování: Shlédnout pouze v originále. Přece ta "britština" tomu dodává ten správný říz mezi pravým a levým varletem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo převážně v americkém Los Angeles a na zámku Cholmondeley v anglickém Cheshire. (Terva)
  • Během scény zběsilé jízdě autem z hotelu je v jednou ze záběrů možné vidět na podvozku auta pyrotechniku sršící jiskry. (x_silver)
  • Felixe DeSouzu (Robert Carlyle) nosí celý film červený dres týmu FC Liverpool s číslem 9 a jménem Fowler. Fotbalový hráč Robbie Fowler patří mezi nejlepší střelce Premier League; za FC Liverpool vstřelil 128 gólů. Za tento tým hrál v letech 1993-2001 a 2006-2007. (Yardak)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama