Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

"Já na zlo nevěřím." ..."Ale to byste měla!" Já osobně teda na zlo věřím. Obzvlášt' po tom, co jsem měl možnost vidět nasraného a zlobou, až do morku kostí, prolezlého Kevina. Asi mu z toho, jak mu pořád domů lezli ti lupiči, Mokří banditi, už vážně přeskočilo. Jako padouch je vážně skvělý. Doufám, že v příštím díle "Sám doma" už poteče krev :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zatímco tehdejší herecká hvězda Macaulay Culkin (v tomhle filmu poněkud nepřesvědčivý) je už dnes zcela "out", jeho herecký protějšek Elijah Wood se veze na vrcholku vlny jménem Sláva, hlavně díky Pánovi prstenů. A i tady se mi zdá být Wood lepším z obou dětských herců, i když ještě neukázal, co v něm je. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako na mě působil tento film, když jsem byl malý, na mě působí i dnes. Drama vzbuzující těžké pocity beznaděje a neustálého napětí, což podporuje hlavně výkon hereckého obsazení. Culkin zastává roli psychopatického děcka briliantně (což víceméně dokázal už v Sám doma) a Wood se svým typicky neustálým „trpícím“ výrazem taktéž na roli zdeptaného chlapce sedne jak zadek na hrnec. Divím se, že se to nedočkalo vyššího hodnocení. 90% ()

willow666 

všechny recenze uživatele

Takže. Zpočátku to byly dost nepříjemné chvíle nudy, Wood mě nijak nezaujal, smrt jeho maminky nezapůsobila. Později film začal nabírat obrátky snad až nečekaným způsobem - Culkin hrál výtečně a jeho role mu skvěle sedla, soudí se mi to líp, jelikož rozhodně nejsem fanouškem jeho komediálních počinů. Bylo sice jasné, že dobro nad zlem zvítězí, ale že tvůrce zvolí zrovna tento způsob... tak to by mě nenapadlo. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin hraje oblíbeného hajzlíka a Elijah Wood toho hodného, co mu nikdo nevěří. To je celý námět filmu Dobrý synek. Nutno podotknout, že oba kluci to už za mlada herecky zvládli. Zápletka byla pozoruhodná. Jen sám nevím, jestli dokážou být děti tak vypočítavé a chladně kruté? Někdo říká, že ano. Někdo jen, že říkají, na rozdíl od dospělých, stále pravdu. No, zpět k filmu. Pár scén si pamatuji i po letech, ale potřebu znovu se podívat nějak nemám. Atmosféra na mě působila už tehdy odtažitě a i přes dobré herecké výkony mladých, mě opakování neláká. Nechám tři hvězdy a doporučit můžu těm, kteří mají Culkina zafixovaného jako Kevina ze Sám doma a chtějí si lehce rozšířit obzory. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Rozpočet filmu bol približne 17 miliónov amerických dolárov. Z toho bol honorár Macaulaya Culkina (Henry Evans) 5 miliónov a Elijah Wood (Mark Evans) zinkasoval rovný milión. (Raccoon.city)
  • Zaměřovač na Henryho kuši je čelní znak z auta Buick Riviera. (Dartdevil)

Reklama

Reklama