Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sympatickejma hercama obsypanej chumel americkýho zapadákova obestřenej záhadným zmizením neboli možná vraždou. Kdo chce, uvěří, kdo ne, ten asi teda ne, no. Mě to nepřesvědčilo. No prostě - já z toho nějak moc UNEŠENEJ nebyl. Ale rozhodně to bylo záhadné, jak epizoda z Akt X. Spoilerově prozradím, že unesenec si vzpomene na to, jak mimozemšťani vypadali (vypadali dobře, zcvrkle a obstarožně) a co mu všechno dělali (píchací, strkací a tekutinuvypouštějící nástroje, zabalení do fóliáku, stav beztíže atd.) a vyřešení záhady zpopularizovaného mimozemského vzhledu, že jde o skafandry. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené, na strach drnkající, atmosferické a skvěle obsazené béčko, které mi nedá spát, protože je mnohem lepší, než bych býval očekával. Kolik ještě takových neznámých pokladů se v kinematografii skrývá? Děkuji Barrandovu, že nám tyto nevšední zážitky zprostředkovává. K filmu. Obraz amerického venkova je zde podán mnohem zajímavějším a uvěřitelnějším dojmem, než v mnoha jiných b-filmech. A když má tento venkov čelit něčemu neznámému v malé komunitě, stává se snímek ještě zajímavějším. A co víc, vše se tu beze zbytku daří. Je to takové drama na pozadí události, která zasahuje až do oblasti Sci-Fi. Scény z mimozemské lodi jsou o třídu výš, než v lecjakém "áčku". (Zaúpění) Kdyby se takvýmto způsobem natočily filmy na motivy S. Kinga, sakriš. Doporučuji všem, kteří mají rádi Akta X, Krajní meze, Setkání třetího druhu a podobné záležitosti. 80% = 4/5 ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jestli si to protagonisté vymysleli jenom kvůli slávě, tak jsou to pěkný hovada :-). Škoda, že nejlepší část filmu podle "skutečné události" není. I tak se však jedná o nejpůsobivější film o únosu mimozemšťanů, co jsem viděl, protože je prvním, co mě donutil přemýšlet, jestli ono na tom skutečně něco nebude. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

"They won't come back, I don't think they like me." Nad průměr film zvedá vlastně jen část z UFO, už kvůli ní bych se na to klidně koukla znova. Zbytek na mě působil trochu nudně, ačkoli oceňuju snahu o co nejpřesnější zachycení Waltonových vzpomínek (ať už si o nich myslíte cokoliv), i na úkor vizuálně efektních scén. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jestli to skutečně bylo tak, jak je znázorněno ve filmu, tak z toho mrazí. V zajímavostech se však praví, že skutečný Travis Walton si to možná všechno vymyslel. Ať to bylo jakkoliv, tak mě se film celkem líbil a to i přes to, že filmy, které se zabývají problematikou UFO, jsou mi lhostejné a nevyhledávám je. Věřím, že v roce 1993 mohli být lidé ze snímku hodně vyplesklí. Téměř po 20 letech od natočení jsem si film pustil já a musím říct - nebylo to vůbec zlé. 65% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Craig Sheffer byl téměř vyhozen z filmu. Režisér Robert Lieberman uvedl, že často chodil na natáčení pozdě. Jediným důvodem, proč nebyl vyhozen, byl fakt, že režisér Robert Lieberman byl spokojen s jeho postojem a hraním, jenž dobře zapadal do role jeho postavy. (Lajty)
  • V čase 0:56:10 vidíme, jak Mike (Robert Patrick) přijde na zasedání a stoupne si ke dveřím. V dalším záběru ale sledujeme, jak vchází dovnitř znovu. (HellFire)
  • Příběh je ve filmu v několika momentech pozměněn a některé scény jsou zdramatizovány oproti skutečnosti. Původní příběh totiž nepřipadal režisérovi dost děsivý, a proto ho trochu poupravil. (Lajty)

Reklama

Reklama