Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

O můj bože, pokaždé když zhlédnu tento snímek tak mám husinu už na začátku z úvodní písničky, pokračuje to téměř během celého filmu a na konci je to nejhorší, jelikož závěrečná skladba + atmosféra = naprosto úžasné. Opravdu můj jeden z nejoblíbenějších snímků, dostane mě naprosto pokaždé! A to už sem ho viděla bezmála 10x. Celé to opravdu dokresluje doprovodná hudba, jelikož ta nemá chybu. Sarah Michelle Gellar je krásná a jedinečná a skvěle se hodí do této role, je takový protiklad Reese Witherspoon, která také exceluje. Samozřejmě musím zmínit i Ryana Philiippa jelikož ten je famózní, nejenom hereckým výkonem, ale i charizmatem. Dokonce mě baví i Selma Blair, i když ji moc nemusím, ale zde má opravdu roli ušitou na míru. Naprosto vynikající příběh a dějové zvraty. Rozmazlení, zazobaní nevlastní sourozenci, kteří mají rádi sex. Nejlepší film Rogera Kumbleho. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Člověk si nesmí říkat, že se jedná o moderní předělávku klasiky z roku 1988, pak si teprve bude moct film užít. Já se u tohoto filmu vždycky hrozně bavím, mám ho ráda a viděla jsem ho už tolikrát, ale vůbec mi to nevadí, klidně se podívám znovu. Je jasné, že film si své publikum najde především u teenagerů, protože o nich také film je. Skvělý výběr herců, Ryan Phillippe a Reese Witherspoon a se k sobě náramně hodí a Sarah je ta správná mrcha. Musím ještě pochválit soundtrack, který upřímně miluju, už úvodní skladba od Placebo Vás musí vtáhnout a konec? To už je jen třešnička na dortu. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro mě mnohem lepší zpracování než Formanův Valmont, scénáristicky méně kvalitní oproti Fearsovi, ale za to mnohem žhavější. Sexuální dusno v podání mladých herců je v této verzi klasiky na úrovni papiňáku, z čehož mi nejednou regulérně zasmýkalo v koulích. Zahraný je tento film bravurně, dokonce ani Vytrspůnka mi tady ještě zamlada nevadila, a to už je co říct. Mně se tahle moderní variace líbila....a moc! Doporučuju! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Že je to klasický román přenesený do moderní doby, mi vadí ze všeho nejméně. Horší je, že nesympatický Ryan Phillippe není extra dobrý herec, o Sarah Michelle Gellar se to také nedá říct a že nevzniklo nic víc než lehce dráždivá jednorázová podívaná, ve které je snad kromě slz Reese Witherspoon všechno falešné. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je americká předělávka klasiky do současnosti. Nic proti předělávkám, leckdy to má šmrnc a přes notoricky známý děj to pak voní přesto novotou... Tady mi to ale dvakrát neselo. Americké klisničky a vyvonění bejči můžou fungovat na pubertální diváctvo, nikoliv však na ty odrostlejší, kterým se při slově souložit nehrne krev do hlavy (a jinam) a nečervenají jim navíc uši. Film si celkem zakládá na silném sexuálním podtónu, takže je určen odrostlejším teenagerům. Herecky to není nic moc, ve filmu zažijeme i několik scén se slzičkami (to pro teenagerky). Naštěstí nakoc je zlo potrestáno, hříšník pochopí svoji zrůdnost a zprzněná děva získá suprkáru. no není to překrásný happa end? ne není. Závěr byl neskutečně pitomý a opět zcela jasně potvrdil, že cílovovou skupinou diváctva jsou teenageři... * * * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama