Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film nám nabízí zajímavou myšlenku, jít sedět do basy a zachránit tak kamarádovi život nebo ho nechat umřít. Hlavní postavy toho filmu se to snaží vyřešit. Co začne jako kamarádská sranda v Malajsii s hromadou hašiše se za pár let promění v noční můru. Jednoho z nich totiž chytí a hrozí mu trest smrti. Vyhnout se mu může leda v případě, že se ostatní vrátí a odsedí si svou část trestu. Není ale jednoduché je přesvědčit, zvlášt Vince Vaughn se cuká. Kouzelná Anne Heche se ho snaží přesvědčit za pomoci svého šarmu. Přesto, že tu Joaquin Phoenix nemá moc prostoru, tak předvádí skvělý výkon. Do této situace by se asi nikdo z nás nechtěl dostat. Je to drsné... "Nejsi sám, Luisi!" ()

castor 

všechny recenze uživatele

Morální drama o přijmutí zodpovědnosti za hříchy z minulosti aneb jak jedno nahodilé malajské přátelství projde skutečnou zkouškou. Return to Paradise mnohdy připomene o rok mladšího brášku Brokedown Palace z Bangkoku režiséra Jonathana Kaplana, kdy se dvě naivní kamarádky musejí vypořádat s obviněním z pašování drog. Silné téma ale stejně jako u Kaplana nepodpořila režie (Joseph Ruben), která ze silného tématu mohla vytěžit o poznání víc. Navždy průměrný Ruben naštěstí neplýtvá sentimentem, netlačí na diváka a k duhu mu jdou vedle námětu a dobře padnoucí hudby i zdatné herecké výkony (dosud nepříliš známý Vince Vaughn a Anne Heche se ve stejném roce potkali v jednom nechvalně známém motelu spravovaném Normanem Batesem; navíc, jak už to tak bývá, Joaquin Phoenix opět excelující), nicméně zhruba v polovině bylo jasné, kam se kroky obou přátel budou ubírat. Otázkou pak zůstává ona mediální vsuvka – v těchhle momentech to totiž vypadá, že scénář musel být hodně barevný, jak do něj zasahovalo vícero propisek. Téma o vlivu a neuvěřitelné moci médií tak mohlo snímek posunout do viditelně jistějších rovin!! Takhle 70%.. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem prskal vzteky nad tím,jak umí být některé národy pořád sto let za vopicema a debilníma zákonama ničit lidskou důjstojnost.Silný film,ve kterém sem poprvé přežil Joaquina Phoenixe,kterého k smrti nesnáším a poprvé jsem viděl opravdu hrát Vince Vaughna.No a škoda že je Anne Heche lesba :) 80%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Který z přístupů si vybrat? Účastnický, empatický, cynický, lhostejný? Jako správný mentor volím přístup cynicko-moralistický, protože hoši by neřešili problém, který by nebyl, kdyby nebyli byli dělali kraviny, tak nějak zní známé rčení. Ale film ukazuje tvrdou realitu toho kdyby, co se už stalo. No nevím, Amerikáni mají asi k zodpovědnosti, morálce a charakteru daleko, jako my k nim přes oceán, ale snaha byla. Právě milostná dějová linka mi přišla vhodná proto, aby se vůbec něco pohlo z místa, jako jediná možná motivace v tomto ožehavém případě. Joaquin umí skvěle hrát tragédy, Vinceho moc nemusím, ale tady se mi hodil do role rozporuplného floutka, který hledá pravé hodnoty a brousí svůj charakter do smysluplného závěru. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Spousta keců, mále Malajsie. Spousta ameriky, málo Malajsie a to je to tak krásná země, aspon podle začátku. Borci to trošku přepálili s nákupem a na prázdniny si ve 3 lidech koupili 100 kg hašiše, což je teda po čertech hodně. Takže to nebyli klasický pašeráci, ale jen užívači. Ale ani to jim moc nepomohlo. Kdyby se to půl na půl odejrávalo v americe a Malajsii, byl bych mnohem spokojenější. Takle je to průměrnej film se 100 kg hašiše :o) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama