Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film mi vyrazil dech, čekala jsem takovou tu limonádičku o tom, jak dostat z vězení neviného a ono se to nekonalo. Poprava sice není pokusem o přiblížení reality Malajského soudního a vězeňského systému (o něm se dovídáme jen okrajově), ale pár naturalistických scén diváka nemine. Tohle dílko je o lidech, o dilematu viny či neviny, o odpovědnosti za své činy a o přijmutí trestu (byť neúnosně vysokého a pro evropana nebo američana naprosto nepochopitelného). Navíc mile překvapí herecká snažící se sestava. Po stránce filmařské film není nijak oslňující, režie je umírněná, střih nenásilný, hudba nenápadná. Děj je přimočarý, má i pár klišoidních momentíků, ale ty tolik nebolí. Ale o tom to přece není, Poprava je emotivní film, který ve vás alespoň něco zanechá. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poprava je poměrně silné romantické drama, které se však pořádně rozjíždí až ke konci. Ne, že by do té doby nebylo poutavé a lákavé, ale teprve ve chvíli, kdy Anne Heche začně řešit případ Joaquina Phoenixe, nabírá snímek správné grády a spád. Herecké výkony jsou tu vynikající, zejména J. Phoenix, a s blížícím se koncem je film lepší a lepší. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Poprava je romantické drama o Amíkovi, které ho odsoudí v Malajsii k smrti za držení drog. Přiznávám, že jsem čekal trochu drsnější vězeňské drama něco ve stylu Půlnočního expresu. Pamatuji si velmi dobře jak jsem byl z filmu tehdá opravdu paf. Tady velkou část filmu krásná Anne Heche překecává Vincka aby se jel přes půl světa přiznat. Bez ohledu na její ženské zbraně a smutné pohledy musím uznat, že i tato část byla zajímavá. Klade divákovi samotnému docela nepříjemnou otázku - a jak by jsi se zachoval ty? Nechat pověsit kámoše a žít zbytek života s touhle výčitkou, že já zůstal doma v pohodlíčku? Nebo přijmout díl odpovědnosti a bez záruky odjet někam, kde nemají moc ani americké úřady a kde to může dopadnout všelijak. Oni tam nemusí hned nasazovat oprátku na krk. Stačí jen pobyt v jejich kriminálu. A co pobyt, stačí aby člověka v noci rafla nějaká vícenohá  brebera (nebo se mu naopak beznohá zabydlela v podkoží či útrobách) a je vymalováno. Nakonec vše dopadne celkem jinak než jsem čekal a proto přihodím jednu hvězdu. Navzdory závažnosti tématu to byl ,,hezký'' film dá-li se to tak nazvat s příjemnou hudbou. Moc se mi líbil i ten úvodní titulkový turistický sestřih, kdy trojice mladíků za západu užívá život plnými doušky v exotické lokaci nemyslíc pranic na to, že se to mohlo nějak podělat. * * * * ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ještě že to dopadlo, jak to dopadlo, protože kdyby to dopadlo, jak jsem se obával, že to dopadne, byla by to děsná srágora. Takhle ale vznikl film, který není bůhví jakým zázrakem, nicméně se docela povedl a po herecké stránce je hodně na výši. Sem tam nějaké to morální dilema si někteří diváci v sobě možná budou řešit, ale s úlevným pocitem, že jsou v pohodě doma, takže vlastně zcela bezpředmětně. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně dobrý film.. A dobrým ho dělá především ten námět, který je vážně skvělý! Donutí člověka přemýšlet a chvílemi jsem nevěděla, jestli je "normální" se nechat kvůli příteli zavřít nebo ho nechat popravit za cenu vlastní svobody.. Je to nejspíš především o síle charakteru a asi nemůžeme nikomu zazlívat jeho rozhodnutí, ať už je jakékoliv.. Co se ale týče romantické scény na konci, ta byla moc i na mě a zkazila mi celý dojem z filmu.. Bez ní bych uvažovala i nad plným počtem.. Herecké obsazení nebylo bezkonkurenční, ale bylo obstojné.. Až na Joaquina, který byl (už zase) naprosto dokonalý.. Opět jsem ho poznala v úplně jiné roli a utvrdila jsem se v tom, že on dokáže zahrát všechno úžasně přesvědčivě! Hlavně na scény s ním jsem se nadmíru těšila!! :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama