Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Poprava je film nejen o velkém dilema, ale o sérii „co kdyby“. Co kdyby nebyly tak blbý a nekoupili tolik hašiše? Co kdyby si nepůjčili kolo? Co kdyby ho nerozbili? Co kdyby ho vrátili? Co kdyby nechtěl zůstat a zachraňovat orangutany? Co kdybyste byli v jejich situaci? Při sledování jsem měla úplně stažené hrdlo, mlely se mi pocity, hlavně beznaděje a nasranosti. Phoenix i přes to, jak málo měl prostoru, tak exceloval a filmů s Vaughnem jsem moc neviděla, takže jsem byla docela překvapená, jak dobře se se svou postavou popral. Každopádně vývoj postav je to, co film dělá tak dech beroucí. Spoiler: A docela by mě zajímalo, jestli se za podobnou novinařinu trestá!? Když exklusivní článek v novinách „zaviní“ smrt člověka? ()

wikus 

všechny recenze uživatele

Uf.Neviem si predstaviť seba v takejto situácií.Veľmi silný morálny snímok, v ktorom excelujú Vince Vaughn a Phoenix. Úprimne, koniec som čakala trošku iný,ale keď si to zoberiem čisto z pohľadu filmu, prekvapivé konce sú dobré(teraz nehovorím o tom,ako sa to vlastne skončilo z ľudského pohľadu-či aj to je "dobré"). ()

Reklama

Puyi 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, zajímavý a působivý, ale možná se z toho taky dalo vytřízkat více, ovšem jsem i tak mile překvapen a spokojen. :) Sice skvělí herci, nějaký větší dojem na mě ale bohužel udělal pouze Joaquin Phoenix (a to tam byl z hlavních aktérů nejméně), který byl, jako vždy, uplně úžasný... :) A jak už tu bylo párkrát zmíněno, ta romantika tam byla opravdu navíc a moc nepasovala k celému filmu. ;) Závěr mě dostal, ale i tak to není na vyšší hodnocení než 3*, už jen kvůli ostatním hereckým výkonům :) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poprava(jinak opět výborný distribuční překlad ... hahaha) je velmi zajímavým filmem se skutečně tíživým tématem,který donutí každého se zamyslet,jak by se v podobné situaci zachoval on sám.Naposled se mi něco podobného stalo u Gone,Baby,Gone a opět ani zde bych se nechtěl dostat do kůže hlavních hrdinů.Bohužel,samotný snímek u mě docela dost ztrácí jednak netrefně obsazeným Vince Vaughnem a jednak opravdu nudnou a hlavně bezemoční první polovinou snímku,kdy je navíc vše dopředu dost jasné,co se bude dít.Druhá polovina filmu je ale úplně něco jiného.Autoři si nechali totiž všechny trumfy pro ní.Po příjezdu zpět do Malajsie se totiž skutečně strhne opravdový vír emocí,napětí,mrazící atmosféry a vlastně i hereckých výkonů,kterým jinak dominuje opět perfektní Joaquin Phoenix,ikdyž dostal jen pohříchu velmi málo prostoru.Ani dějově už zde není snímek tak průhledný a dokáže i šokovat,doslova připoutat diváka do sedačky a nenechat ho ani vydechnout.Nehollywoodský závěr už je pak jen třešničkou na dortu a Return to Paradise tak dělá skutečně silným zážitkem,v jistém ohledu dost syrovým a i okatě vyzívajícím k zamyšlení.Velká škoda té rozvláčné první poloviny! ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Toto je krutá priam neľudská dráma, celý čas ma držala v napätí, ale tento film má svoje neprijateľné a nie moc uveriteľné zvraty, také, čo by sa v skutočnosti určite nie zrovna tak udiali. Téma filmu je v podstate, čo by si urobil pre priateľa respektíve pre niekoho, koho si voľakedy tak nazýval a aký človek si ty v skutočnosti. Nakoľko je to americká produkcia miestami film zlyháva, pohráva sa veľmi s citmi, ale vďaka hereckým výkonom viacerí si to ani veľmi nevšimnú. Zvlášť by som ešte pochválila hudbu a občasnú nečakanú brutalitu napr. dych vyrážajúci záver. Viac pozornosti by si zaslúžila táto dráma, aj napriek svojim chybičkám. Podobný film Takmer bez šance.Jedna životná pravda na záver: Keď sa nám vodí dobre, priatelia nás poznajú; keď sa nám vodí zle, vtedy spoznáme zase my svojich priateľov. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama