Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nechápu absolutně tohle hodnocení.Podle mě jednoznačně nejmíň doceněný film tady, na ČSFD.Pamatuju si, jak sem kdysi chodil do kina jen tak, prostě sem přišel k pokladně, koupil si lístek a vůbec sem netušil na co du.To mě v mládí strašně plavilo a objevil jsem takhle spoustu filmů a některé z nich ve mě zanechali hlubokou stopu a jedním z těch mých nejmilovanějších je právě Mexičan.Jedno z mých prvních setkání s Bradem Pittem, nádherná Julie Roberts, parádní příběh a skvělá výprava.Pevná a zručná Verbinského režie a nápaditý a vtipný scénář.Nerozumim tak vlahému přijetí, pro mě jeden z nejlepších filmů.90%. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Usnul jsem u toho a do té doby to vypadalo jako počin plný klišé - "Hlavně hlídej tu bouchačku a toho chlapa s prostřelenou hlavou Brade Pitte.. Jasně papi" :) frnk a už ujíždělo El Camino s oběma pryč :D EDIT: napodruhé se to zdá jako docela pohoda film. Takže až nepoběží v pracovní dny 22-0:30 rád ho sjedu ještě jednou a dám mu šanci. Teď zatím průměr. ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Není to nijak geniální dílo, ale rozhodně patří do té skupiny filmů, kterým se nebudu bránit vidět je zas. Je to jeden z těch zvláštních filmů, že je sice natočen trochu zdlouhavě (někdo by mohl i říct nudně), ale přesto je příjemný a dokonce bych o něm řekl, že pobaví. Pomalu odsejpá. Takový zfilmovaný oxymorón. :) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Precizně obsazená komedie u nichž se oba hlavní hrdinové honosili právě jednoduchými podmínkami při natáčení. Což je sice bezva, ale ti dva toho moc nepředvedou a ani rukopis Verbinského není příliš patrný. Když už si pozlátkový Hollywood vybral dva své idoly a strčil je do jednoho společného snímku, tak bych očekával aspoň průměrnou zábavu. Chyba lávky, po nadějném začátku filmu razantně dochází dech a stopáž přes dvě hodiny silně znervozní. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi otravný film. Nejotravnější Verbinski, což je po třetích Pirátech a Lone Rangerovi docela terno. Ale iritovalo mě tu opravdu vše, krom několika málo chvil. Děj, jeho nesmyslné zamotání (vše by se vyřešilo, kdyby Pitt mafiánům prostě zavolal - proč ve světě filmů neexistují telefony?), postavy, Robertsová... Na zabití. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • James Gandolfini ztratil pro roli téměř 20 kg. Váhu musel kvůli dalším závazkům zase nabrat. (Partina)
  • Film byl původně zamýšlen jako nezávislý bez jakýchkoliv hereckých hvězd. Když však Julia Roberts a Brad Pitt hledali nějaký projekt, kdy by mohli pracovat spolu, našli tento snímek. A bylo rozhodnuto. (Terva)
  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)

Reklama

Reklama