Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na severozápadě USA je město, omývané oceánem, obklopená modravými horami - Seattle. A v tomhle velkém městě je dům plný malých bytů, jako stvořených pro svobodné lidi. Sledujeme tři mladé muže a tři mladé ženy - jejich vzájemné vztahy jsou různé: bydlí ve stejném domě, takže někdo někoho zná dobře, jiného od vidění, dalšího skoro vůbec ne, a někdo je do někoho možná zamilovaný až po uši. Stejně tak různá jsou i jejich povolání - od inženýra - urbanisty přes ortodoxního rockera, ekologickou zachránkyni světa až po číšnici v kavárně. Ale ať každý z nich dělá cokoli, jakkoli se snaží vyniknout v práci nebo skvěle zahrát v rockovém klubu, odjet spasit Aljašku, uvařit dobrou kávu nebo si jen tak zatancovat, v jejich věku je prostě za vším láska... Jeden ji hledá, druhý jen čeká, třetí si vybírá tu pravou, další ji "zatím" odmítá... a jedna z dívek chce dokonce té své lásce pomoci operativním zvětšením ňader! Naštěstí to příroda zařídila podle svého, takže se ti praví po všech nadějích, zklamáních, bolestech a nejistotách nakonec najdou - vždyť to jsou vlastně sousedé! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Příjemný, sympatický a jednoduchý snímek s parádním hereckým obsazením řešící vztahy a přátelství. Nic prvotřídního, ale zároveň nic všedního. Naopak spíše vřeleji a lidštěji podané problémy lásky. Mě se to hrozně líbilo, ani sama nevím proč až tak moc. Asi si to našlo cestu skrz tu obrannou zeď vůči průměrným "romantikárňám". Dost komickou částí mi přišel ten počítačový program na prsní implantáty a jejich zvětšování samotnou Janet a následné zmenšování chirurgem. Povedená scéna podle mě parodující kancelářské komplexy složené ze "samostatných" buněk aka dvě papírové zdi, kdy stačí něco blbě položit a celé se to zbortí. Mimochodem můžeme být i rádi za to, že záznamníky téměř vymřely. Jedna blbá kazeta, která se zamotá a přijdete o životadůležitý vzkaz ovlivňující vaši šťastnou budoucnost. "To si musí každej tím projít? Ne jenom my. Já se snad nikdy nevdám. S touhle bych zůstal třeba na věky. S někým jsem se seznámila. To vím, ta je můj typ. Tohle není tvůj typ, spíš můj. Ale kdeže. Jaká je? Tak mi o ní něco řekni? Je báječný..." Tento úplný závěr byl perfektní - vířící město plné zrozujících se i zanikajících vztahů. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Crowův klasicky kvalitní soundtrack doprovází tuto sice nijak extra objevnou, ale zato upřímně myšlenou a nenásilně podanou mozaiku o vztazích. Vzestupy, pády, sny, očekávání, sklamání a naděje jsou tu podány jemnou formou bez extra velkých gest, trapasů nebo proslovů. A tak to mám rád. Chtělo by to trochu větší prokreslení jednotlivých postav. Matt Dillon s dlouhým páčem byl vážně fešák. Trošičku slabší 4. ()

Reklama

Callas 

všechny recenze uživatele

6/10 Pěkný film o mladých lidech a jejich osobních problémech a radostech. Těžko mu něco vytknout, běžel hladce, zábavně, ale pro mě jaksi nevýrazně. Nelituji času stráveného u tohoto Croweova ranného dílka, ale nepřišlo mi, že mě něčím obohatilo. Pro Crowovy fanoušky určitě samozřejmost, ale ve srovnání s jinými obdobnými filmy bych asi zvolil konkurenci ;) ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Lima to vystihol do bodky, ja len dodám, že trochu mi vadila scenáristická berla, kde autonehodá spôsobí jeden zvrat, skôr by ma zaujímalo, ako by to medzi ústrednou dvojicou ďalej prebiehalo bez nej. Inak je to dobrý vzťahový film, ktorý sa môže zdať trochu obyčajný, no veľmi dobre znázorňuje ťažkosti či pekné veci, ktoré sa vo vzťahoch pravidelne objavujú, podobne ako tento alebo tento film. 7 - 8/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou 90. léta spíš happy hardcore, rave, eurodance a akce jako Love Parade. Nějaký depresivní umaštěnci ála Kurt Kombajn mě neberou. Když jsem se dočet, že tento romanticko-vztahovej film (tento typ filmů fakt nevyhledávám) se má navíc odehrávat někde v klubech, kde se hraje grunge, ani jsem neměl chuť se na to dívat. Ale můj šestej smysl mi řikal, že na tom filmu určitě něco bude. A opravdu z toho vylezla celkem pohodová komedie. Jako nějaký to vzlykání do telefonu mi sice lezlo chvílema dost na nervy, ale v podstatě po celejch 99 minut mě to celkem bavilo. Konec teda byl klišoidní až hrůza, ale ty 3 hvězdičky dám. Jinak doporučuju spíš film Bolestná realita. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu si zahráli také členové skupiny Pearl Jam. (Tygrys)

Související novinky

Reklama

Reklama