Reklama

Reklama

Bláznivý výlet dvou rockerů časoprostorem. Bill a Ted jsou nerozluční přátelé. Je jim sedmnáct a místo studií se zajímají víc o vlastní rockovou kapelu. Jenže jestliže Ted neuspěje u zkoušky z historie, půjde na vojnu a všechny jejich plány se zhatí. Na pomoc přichází záhadný podivín, který jim nabídne výlet časoprostorem. Setkání s významnými osobnostmi jednotlivých století jim při zastávce v dvacátém století umožní zvládnout zkoušku na výbornou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (101)

nash. 

všechny recenze uživatele

Asi nejpohodovější a nejulítlejší časovka jakou jsem viděl. Neskutečná blbina. Infantilní odvaz, který si na nic si nehraje, jen si hraje a mě to nečekaně bavilo. Spousta parafrází a odkazů (Návrat do budoucnosti, Star Wars), spousta hlášek i hravého blbnutí s historickými motivy (Napoleon v aquaparku Waterloo, Johanka z Arku, Iron Maiden, Sigmund Freud u výslechu). A Beethoven v obchoďáku taky neměl chybu. K tomu vzácná příležitost vidět Keanu Reevese coby retarda v bláznivé komedii. Humor Billa a Teda nemusí sednout každému, ale já se bavil. Party on, dudes! ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

I přes spíš průměrné hodnocení většiny uživatelů si myslím, že je toto nadprůměrná komedie o cestování v čase. Vlastně je to naprostá jízda plná humoru, uhozených nápadů a nadčasových hlášek (Be excellent to each other). Bill i Ted jsou navzdory své mírné tuposti sympatičtí hrdinové, kterým není problém držet palce, aby vyhráli. A nakonec, díky nim přece přestanou být války, hlad a nemoce, takže párty může začít! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Střelená komedie se dvěma "veleváženejma týpkama", kteří nemají v hlavě nic než těžkej kov (heavy metal) a v telefonní budce cestují časem a unášejí historické osobnosti pro referát z dějepisu. Je to svěží, hravé, bezstarostné, také zcela slušňácké a neškodné; na druhou stranu žádná lavina nezapomenutelných fórů se nekoná, ty úsměvné absurdity ve stále stejném duchu mohou po čase i lehce utavit (nejvítězoslavnější finále však probere). No nic: "Buďte k sobě žůžoví. A… Pařte, volové!" :-) ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Další kultovka pro tehdy náctileté Američany, která však ze svého kouzla příliš neztratila. Cestování časem a poznávání různých historických postaviček (no a hlavně jejich konfrontace s vymaštěnými teenagery z budoucnosti) je uchopeno vtipně a neotřele. Zvláštní, že ještě nikoho nenapadlo tento koncept vzkřísit v nějaké zhulenecké komedii. Bil s Tedem jsou trochu stupidnější, než by bylo nutné, avšak stejně náramně baví. Slabší 4*_____p.p.č.: Filmy o cestování časem jsou moje slabost. Napoleon je super řízek! Viděl jsem to střízlivý, ale mít něco v krvi určitě není naškodu. ()

TakeruDavis 

všechny recenze uživatele

Hloupost hlavních hrdinů a hlavně jejich mluva může jít na značně na nervy, jinak jde ale o povedenou komedii o cestování časem. Mimochodem, stroj času maskovaný jako telefonní budka? Proč jen jsem si vzpomněl na TARDIS? Doporučuji komentáře : Nin, HAL, Hanyou. Be excelent to each other and party on, dudes. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Původně měl Alex Winter ztvárnit roli Teda a Keanu Reeves roli Billa. (Vlado666)
  • Původně měli protagonisté cestoval časem v dodávce. Mezi dokončením scénáře a natočením filmu se ale v kinech objevil film Návrat do budoucnosti (1985). Autoři se tak obávali, že bude jejich film působit jako vykrádačka a dodávku tedy vyměnili za telefonní budku. Z tohoto rozhodnutí je vidět, že v USA koncem osmdesátých let ještě nebyl příliš známý britský sci-fi seriál Doctor Who (od r. 1963), ve kterém se časem také cestuje v telefonní budce. (animaxis)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama