Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Silné Zklamání. Na Asterixovi sem vyrostl a "Asterix a Normani" je můj velmi oblíbený díl. Potenciál předlohy (a Asterixovský potenciál obecně) však zůstává zcela nevyužit. Trapné taneční scény (zlatá tancující zvířátka!!) a minimum vtipů činí Asterixe zcela nevýrazným, průměrným, a zaměnitelným aniovaným filmem. V záplavě Disneyovské produkce zcela splývajícím. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Moc Asterixů za sebou nemám, ale nebylo to překážkou. Sada univerzálních gagů poplatných moderní době, vetknuta do zcela pochopitelného příběhu, tvoří stravitelný celek pro neználky i ortodoxní hltače zároveň. V záplavě 3D animovaných leporel navíc strohá 2D animace působí jako zmrzlinový špalek uprostřed parného léta. Příjemnný oldsCOOL. ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Asterix, přesto mám rád tuhle animaci [i když je opět dotažená do lepší úrovně] a oba hlavní hrdiny ... a že se tam objeví rozmazlenej archaickej emo kluk a holka, která by raději byla klukem, aby se mohla rvát ... [upřímně ... holky nebiju, ale dubing téhle postavy díky "krásnému" hlasu Lucky Vondráčkový by mne přinutil k tomu ji zmlátit jak žito ... naprosto se hlasově nehodila]... tak tomu neubere tolik na kráse. naštěstí. přesto díky za dalšího animovaného Asterixe ... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Do nového tisíciletí přišel Asterix a Obelix se všemi jejími nešvary. Snaha o to, aby vše vypadalo hodně cool, vyznívala spíš trapně. Dokonce jsem se i místy divil, jaktože se v této teenage komedii uvolili hrát takoví herci jako jsou Obelix a Asterix. Zfilmovávat by se měli díly, které mají co nabídnout, a né ty, které mají něco společného se zemí koproducentů. Jediné, co je na snímku opravdu skvělého, je ona hudba, která dokáže nádherně vykreslit, to ce ve filmu chybí, emoce a nějakou tu atmosféru. Místy dokonce působila jako z hry Ice Wind Dale, což je rozhodně poklona. Malí se pravděpodobně dobře pobaví, ale velkému publiku nejspíš už nic nenabídne. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jsou-li na scéně Vikingové, tak je nový Asterix zábavný. Jsou-li na scéně Galové, pak je alespoň průměný. Je-li však na scéně Zničehonix, tak je nesnesitelný. V detailech a některých scénách umí Asterix spolu s Vikingy pobavit, ale celkově to žádná velká výhra není. Tvůrci mají ovšem štěstí, jelikož díky suchu na poli klasicky animovaných filmů se Asterix výjimá. Potěší i rozmáchle "výpravná" hudba. Relativní krátkost a dobré tempo vám nedovolí se nudit čili snímek svůj účel plní. Pobaví totiž nejen děti, ale i dospělé, byť ani jednu z těchto skupin nijak zvláště. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama