Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Asterixe mám rád a tenhle novější díl (resp. filmově novější díl staršího papírového Asterix a Normani) mě zpočátku trochu děsil - nemám rád novější zpracování, protože obvykle bývají horší. Animace však zůstala věrná knižní předloze a změny v příběhu nejsou natolik drastické, abych byl nucen zavřít oči a plakat :o) Abba nebo zápletka se svatbou mi přišla fajn - takže pro milovníky Asterixe lze doporučit. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Viditeľne slabšia časť Asterixov. Animácia je pekná, lepšia , no dej je menej pútavý a mne osobne vadil ten taký modernizovaný štýl ako je SMSka cez holuba a trápne disko s modernou hudbou, ktoré zaviedol v galskej osade ten vysušený blonďák. Film ani nebol taký vtipný ako som čakal aj keď sa sem tam niečo podarilo. Po tomto už nechcem ďalších Asterixov. 45% ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Můj maličky francouzský hrdina a jeho velký přítel jsou zpět. Snad bych ještě i někde našel staré komixy, které jsem hltal ve velkém. Nepřekvapí tedy, že jsem rád za každý návrat těhle sentimálních ikon mládí. Trailer však naznačoval opět hranou verzi - no a jsem rád, že se autoři nakonec drželi klasického 2D. Plochý animák jsem delší dobu neviděl takže moje chuť na nového Asterixe byla o to větší. A jak to nakonec dopadlo? Pořád je to zábava, která sice na staré klasické díly nemá, ale koukat se na to dá pořád poměrně sympaticky. Tvůrci šli s dobou a do příběhu vložili pár moderních odkazů, teď se dá jen spekulovat jestli to bylo dobře či špatně - osobně mi to nevadilo, ale ani mě to nějak nenadchlo. Až snad na SMSku :). Čekejte tedy oddechový animák staré školy, podpořený několika povedenými vtípky, klasickým galským příběhem ale hlavně na Asterixe, Obelixe, Panoramixe, Idefixe a další a další ixe. 3* Ooh, is THAT what you call "fantastic", "great" progress? I gave you a mission to make a man of him! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Moc Asterixů za sebou nemám, ale nebylo to překážkou. Sada univerzálních gagů poplatných moderní době, vetknuta do zcela pochopitelného příběhu, tvoří stravitelný celek pro neználky i ortodoxní hltače zároveň. V záplavě 3D animovaných leporel navíc strohá 2D animace působí jako zmrzlinový špalek uprostřed parného léta. Příjemnný oldsCOOL. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem si říkal "A do háje!". Časy Asterixe už jsou asi pryč. Původní filmy byly výborný a i ten českej dabing ušel. Dneska je českej dabing pro mě tak nesnesitelnej, že se koukám na originál. Tohle jsem v češtině zkousnul, ale s menší újmou na zdraví. Příběh klasickej, to nový kreslení celkem taky ujde...možná jsem těch 70 minut moh dělat něco jinýho, ale co. I když, párkrát jsem se zasmál, to zase jo. Hlavně u Abby a Ikey. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)
  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno